Η ΑΕΚ με μπαλάρα, ο ΠΑΟΚ γιατί… έτσι

Η ΑΕΚ με μπαλάρα, ο ΠΑΟΚ γιατί… έτσι

Η Ένωση που πέρασε με την αξία της στον τελικό του κυπέλλου θα βρει απέναντί της τον ΠΑΟΚ, γιατί έτσι… έπρεπε να γίνει.

Τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ λοιπόν. Για 3η σερί φορά. Το τελευταίο στοιχείο δεν προέρχεται στην τύχη. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που δεδομένα τα τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή. Ασχέτως αν φέτος ο Ολυμπιακός τερμάτισε πάνω από την Ένωση στο πρωτάθλημα. Το «παιχνίδι» εδώ και μια διετία μεταξύ των δυο τους είναι, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν και φέτος χωρίς έναν τίτλο.

Η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Μετά από μια κατάκτηση κόντρα στον Ολυμπιακό και δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ, θέλει τη δεύτερη κούπα. Και τη θέλει πολύ. Είναι ξεκάθαρο πως όλος ο οργανισμός ΑΕΚ ζει και αναπνέει για αυτό το ματς. Για λόγους που ξεπερνούν το να μπει απλά ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή.

Το κίνητρο για την ΑΕΚ είναι μεγάλο και από χθες, ενισχύθηκε ακόμα πιο πολύ. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά βλέποντας τον ΠΑΟΚ να περνά ετσιθελικά στον τελικό. Γιατί… έπρεπε! Με τον Αστέρα να «σφαγιάζεται» και στα δύο παιχνίδια, ακολουθώντας την τύχη του Πανιώνιου. Που είχε βιώσει νωρίτερα το πώς είναι να έχεις να αγωνιστείς σε παιχνίδι 11 εναντίον… 14!

Δεν χρειάζεται ανάλυση των λόγων που ο ΠΑΟΚ σε μια άλλη χώρα, με άλλους διαιτητές, δεν θα έδινε ραντεβού για τις 11 του Μάη. Αμφιβάλω αν θα ήταν ακόμα και στα ημιτελικά. Όμως εδώ είναι Ελλάδα και η ΑΕΚ θα κληθεί να κατακτήσει το τρόπαιο, νικώντας την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη και του… Γκιόργκις.

Η ευκαιρία που υπάρχει ενόψει για τους Κιτρινόμαυρους είναι τεράστια. Ξέρουν και ποιον έχουν απέναντι και τι πρέπει να κάνουν. Το κύπελλο είναι ένας στόχος που η ΑΕΚ δεν έχει το περιθώριο να χαθεί. Όχι μόνο διότι το θέλει πολύ, αλλά και γιατί το αξίζει. Αυτό που μένει να κάνει, είναι να το αποδείξει στο ματς που έρχεται. Στο ματς της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ