«Φέρτε του την Σούπερ Λίγκα»!

«Φέρτε του την Σούπερ Λίγκα»!

«ΦΕΡΤΕ ΤΟΥ την Σούπερ Λίγκα», θα αναφωνήσουμε για τον ΄Αρη, μετά και το κατόρθωμα του να υποτάξει μια υπέροχη ομάδα, η οποία ήταν καταφανώς ανώτερη στο α΄ημίχρονο !

Υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε με το σαββατιάτικο ντέρμπι ΟΦΗ- Παναχαϊκής 1-2, αφού και το κυριακάτικο παιχνίδι Δόξας Δράμας- ΄Αρη 1-2 ήταν πάρα πολύ σημαντικό και είχε άρωμα Σούπερ Λίγκας!

«ΦΕΡΤΕ μας τον ΄Αγιαξ», ήταν το σύνθημα, που επικρατούσε, κατά την δεκαετία του ΄70, από τους φιλάθλους στα γήπεδα μας, αλλά και στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, όταν ήθελαν να τονίσουν τη απόδοση και την αξία της νίκης μιας ομάδας.

«ΦΕΡΤΕ ΤΟΥ την Σούπερ Λίγκα», θα αναφωνήσουμε για τον ΄Αρη, μετά και το κατόρθωμα του να υποτάξει μια υπέροχη ομάδα, η οποία ήταν καταφανώς ανώτερη στο α΄ημίχρονο ! Η γηπεδούχος προηγήθηκε, στο 28΄με τον καλύτερο παίκτη της, τον Ισπανό Χοσέ Κάσες . Δεν έφτασε στο 2-0, τουλάχιστο στην «ξυστή» κεφαλιά του Ματσούκα, από σέντρα του Ριζογιάννη, στο 41΄. Τότε, που η μπάλα πέρασε τόσο κοντά από το δεξί δοκάρι της εστίας του ακίνητου Καντιμοίρη, ώστε…μάλλον θα αποτύπωσε πάνω του(δεξί δοκάρι) το ζεστό χνώτο του άλλοτε «ερυθρόλευκου» μπέμπη! Αν ο Ματσούκας, σε αυτή την κεφαλιά προς τα πίσω,… ήταν η χρυσή Δραμινοπούλα σκοπεύτρια ΄Αννα Κορακάκη, στο κέντρο του στόχου θα καρφωνόταν και 2η «σφαίρα»!

ΠΕΡΝΑΜΕ, όμως, στο β΄ημίχρονο! Στο κατά κανόνα «δικό του ημίχρονο», για τον εκπληκτικό εφετινό ΄Αρη. Για τον αήττητο πρωτοπόρο της Φούτμπολ Λιγκ με τις εντυπωσιακές ανατροπές. Με το «7 νίκες στα 7 ματς». Με τους παίκτες καμικάζι- από τους οποίους ο Χρήστος Μπούρμπος έπρεπε να είχε αποβληθεί, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 70΄, αλλά ο Τρικαλινός διαιτητής Ευάγγελος Γρατσάνης εθελοτυφλώθηκε και αύξησε την εντύπωση, πως «έπαιξε ΄Αρη» (ακόμη και το τεχνικό δίδυμο ΄Αγγελου Διγκόζη- Αντώνη Κασδοβασίλη αποβλήθηκε , για διαμαρτυρίες στο γκολ της ισοφάρισης και στο αϊβασιλιάτικο δώρο προς τον Μπούρμπο)…

ΑΥΤΟ το γεγονός (70΄)επικαλέστηκε ο προπονητής της Δόξας, ΄Αγγελος Διγκόζης, ως το κομβικό, για την ήττα της ομάδας του. Δεν ανέφερε ούτε την διπλή αποβολή από τον πάγκο, ούτε το γκολ της ισοφάρισης, στο 59΄, με δημιουργό τον αρχηγό Μπαργκάν και σκόρερ τον Διαμαντόπουλο – φάση , που δεν είδαν οι τηλεθεατές , γιατί συνέπεσε σε εκείνα τα λεπτά να μη μεταδίδεται εικόνα, λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος! Αυτή την δικαιολογία επικαλέστηκε ο Θεσσαλονικέας περιγραφέας του αγώνα και περιορίστηκε στην ενημέρωση από τον ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου, τον Σεργιάδη, πως «από τον πάγκο της Δόξας φώναξαν για οφσάϊντ του Διαμαντόπουλου»…΄Ενας περιγραφέας χρησιμοποιεί μόνο το μόνιτορ, δεν βλέπει καθόλου προς τον αγωνιστικό χώρο, πολύ περισσότερο, όταν είναι πλήρως υποψιασμένος, ότι έχει πέσει μαύρο ή χιόνι στην μικρή οθόνη;

ΟΣΟ έλειψε η μετάδοση του γκολ της ισοφάρισης, τόσο πλημμύρισε (!) η οθόνη από το νικητήριο, στο 77΄ (=σαν όπως το «7χ7» του ΄Αρη)! Από πάσα του Διαμαντόπουλου, ο σπεσιαλίστας για τέτοιο σκοράρισμα, Χαράλαμπος Παυλίδης, που είχε μπει στο 46΄, αντί για τον Κάσο. Ο άλλοτε «Βεροιώτης» κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και στην κίνηση πάνω εξαπέλυσε δεξί κεραυνό, που …η Νοva κατ΄ εξαίρεση ας το αναδείξει «καλύτερο γκολ της εβδομάδας», αντί για κάποιο από την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας! ΄Αλλωστε ήταν γκολ, που όση μετριοφροσύνη κι αν έχει ο κόουτς Δημήτρης Σπανός έτοιμος ήταν, στις δηλώσεις του, μετά τη λήξη, να παραδεχόταν, πως αυτή η νίκη «σάλπισε για Α΄Εθνική»!

Ο ΑΡΗΣ με τέτοια νικηφόρα αποτελέσματα. Με ομάδα, η οποία ναι μεν υστέρησε στον οργανωτικό τομέα , κατά το α΄ημίχρονο, γιατί η βασική τακτική της είναι η πλήρης χρησιμοποίηση των άκρων ,από τα οποία έλειπε , ως το 51΄, ο Πλατέλλας και όλο το βάρος είχε πέσει στον έξοχο Μπαργκάν (ανταμείφθηκε με το παρατεταμένο αγκάλιασμα , από τον Σπανό, κατά την στιγμή της απόσυρσης του στον πάγκο). Με παίκτες «φωτιά και τσεκούρι»- με το κορυφαίο παράδειγμα να το δίνει ο Μπούρμπος, αλλά ξεφεύγει μερικές φορές από τα όρια και του χαρίζονται οι διαιτητές, λόγω φανέλας. Επίσης «σκυλί πολέμου» ο Δεληζήσης-που ατύχησε στο γκολ του Κάσες, γιατί η μπάλα κοντράρισε πάνω του κι άλλαξε πορεία, ενώ και στο 32΄ αυτός «είχε κενό αέρος», που δεν εκμεταλλεύθηκε ο πολύ καλός (μόνο στο α΄μέρος ) Λευτέρης Ματσούκας (μαζί με τον Σπυρόπουλου , στα δεξιά, είναι η καλή πλευρά της Δόξας).

ΓΕΝΙΚΑ ο τωρινός ΄Αρης δεν υστερεί σε τίποτε από τις πιο πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Με κόσμο, που γέμισε μια μεγάλη εξέδρα του δραμινού γηπέδου και σε συνδυασμό με τους πολυάριθμους Δοξέους …έβγαλαν από το αρχείο τους εικόνες από δικά τους παιχνίδια στην δεκαετία π.χ. του 1960! ΄Εστεκε ο παραλληρισμός, που έγινε από πολλούς, ότι… «σαν να βλέπαμε ΠΑΟΚ- ΄Αρη»! Δεδομένου , ότι η Δόξα και ασπρόμαυρα φοράει, αλλά και οι σχέσεις της με τον δικέφαλο του Βορρά είναι αδελφικές (…κι ας μη νοιάζονται για τις διαιτησίες της , όπως αυτή του αρνητικού Γρατσάνη, οι Τεβεκέλης- Σαραϊδάρηγς- Μίχελ)!

ΜΕ ΔΟΞΑΡΙ η Δόξα, θα μπορούσε να είχε δέσει το νικηφόρο αποτέλεσμα στο α΄ημίχρονο ή και στο 49΄από το σλάλομ του Κάσες. Ας έχασε τελικά. ΄Εδωσε τις πιο δύσκολες εξετάσεις, κόντρα στην ομάδα, που έχει και την πληρέστερη, την πιο αποτελεσματική διοικητική ηγεσία (με τους Θεόδωρο Καριπίδη και Παύλο Μυροφορίδη να πανηγυρίζουν «σαν παιδιά», με τους παίκτες) και πήρε θετικότατο βαθμό. Βέβαιο, πως η Δόξα, μαζί με την Παναχαϊκή, ίσως και τα Τρίκαλα, δεν θα αφήσουν τον ΟΦΗ …να πέσει σε χειμερία νάρκη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ