Από τη χώρα του (σχεδόν) ποτέ, στη Γη της Επαγγελίας

Από τη χώρα του (σχεδόν) ποτέ, στη Γη της Επαγγελίας

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα εκτός ΠΟΚ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα καταφέρει να κερδίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα αλλά και νταμπλ

Το πρωτάθλημα είχε γίνει το απωθημένο μιας ολόκληρης γενιάς για τον ΠΑΟΚ, καθώς έπρεπε να περιμένουμε 34 χρόνια για να δούμε να επιστρέφει στην Τούμπα.

Έτσι φέτος, από τη χώρα του (σχεδόν) ποτέ, βρεθήκαμε ξανά στη Γη της Επαγγελίας!

Συνηθίζεται να λέγεται όμως ότι πιο δύσκολο από το να φτάσεις στην κορυφή είναι να παραμείνεις εκεί. Αυτό θα είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν, ο οποίος θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα εκτός ΠΟΚ που θα καταφέρει να κερδίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (αλλά και νταμπλ φέτος) στην ιστορία όχι απλά της Α’ Εθνικής (από το 1959 και μετά) αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την επόμενη σεζόν, καθώς ακόμη δεν έχει τελειώσει καν η φετινή. Ωστόσο ο Δικέφαλος αποδεδειγμένα έχει δημιουργήσει μια ομάδα που είναι ικανή να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. Και αυτή η ομάδα θα ενισχυθεί το καλοκαίρι για να μπορέσει επιτέλους να μπει και στους ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ είχε και πέρυσι και φέτος ποιοτικότερο ρόστερ από τους ανταγωνιστές του εντός των ελληνικών συνόρων και πιο δεμένη ομάδα. Με ορισμένες ακόμη προσθήκες υψηλού επιπέδου (τις οποίες κάνει σταθερά ο Σαββίδης) μπορεί να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα. Με τον μαέστρο Ράζβαν Λουτσέσκου να βρίσκεται για 3η χρονιά στον πάγκο, υπάρχει η εγγύηση ότι θα δούμε ξανά μια ομάδα όπως πέρυσι και φέτος, η οποία εντός ελληνικών συνόρων είναι ανώτερη από κάθε αντίπαλο. Ο Ρουμάνος έχει κάνει σπουδαία δουλειά και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο σκληρού πρωταθλητισμού που αρνείται να χάσει.

Το πρώτο στοίχημα της επόμενης χρονιάς θα είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League και μετά θα ακολουθήσουν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Αλλά του χρόνου ο ΠΑΟΚ θα μπει στη σεζόν ως πρωταθλητής (και επίσημα πλέον όχι όπως πέρυσι που ήταν πρωταθλητής για μας αλλά με έναν κλεμμένο τίτλο στα δικαστήρια) και με μεγαλύτερη εμπειρία πως να το πετύχει αυτό. Θα έχει φρέσκο το «know how» για να κρατήσει τα σκήπτρα.

Ναι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, αλλά μήπως φέτος δεν ήταν; Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κάνει μια χρονιά μαγική για να φτάσει στον τίτλο! Έπρεπε να φτάσει η 29η αγωνιστική στην οποία παράμεινε αήττητος (έχει και 4 ισοπαλίες) για να κλειδώσει και μαθηματικά ο τίτλος.

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε φέτος το πρωτάθλημα επειδή ήταν χειρότεροι η άλλοι, αλλά επειδή ήταν ανώτερος συνολικά αυτός. Ο Ολυμπιακός που θα φτάσει τους 75 βαθμούς (εφόσον κερδίσει λογικά την τελευταία αγωνιστική και τη Λάρισα), θα κλείσει τη σεζόν με έναν εξαιρετικό απολογισμό, αλλά έμεινε δεύτερος φέτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει πάρει τίτλους και με χειρότερες συγκομιδές από τη φετινή! Για την ακρίβεια πάνω από τους μισούς τίτλους από το 1997 και μετά τους πήρε με λιγότερους από 75 βαθμούς…

Το 2017 οι Πειραιώτες πήραν το πρωτάθλημα με 67 βαθμούς, το 2011 και το 2012 με 73 βαθμούς, το 2007 και το 2009 με 71, το 2003, το 2006 και το 2008 με 70 (και με τη γνωστή υπόθεση Βάλνερ…), το 2005 με 65…

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τυχαία φέτος το πρωτάθλημα αλλά επειδή έκανε σωστές ποδοσφαιρικές επενδύσεις, δημιούργησε ισχυρό και ποιοτικό ρόστερ και βρήκε στον πρόσωπο του Λουτσέσκου έναν προπονητή να τον εμπιστευτεί για δύο χρόνια και του χρόνου για τρία (μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα). Είχε και την τύχη σε ορισμένες περιπτώσεις με το μέρος του, αλλά χρειάζεται κι αυτή για να φτάσεις στην κορυφή.

Αυτή η ομάδα έχει την ισχυρή βάση να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια, κάτι που μπορεί να της επιτρέψει να γράψει ακόμη περισσότερες χρυσές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ