Ολυμπιακός: Οι… εφήμερες χαρές δεν αλλάζουν την πορεία του

Ολυμπιακός: Οι… εφήμερες χαρές δεν αλλάζουν την πορεία του

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής, θέλουν δεν θέλουν. Τα «φιλαράκια» έζησαν το όνειρο και πλέον το κοντέρ μπορεί να μηδενίσει. Όσα συγχαρητήρια και αν δώσει ο Αλέξης…

Το έζησαν λοιπόν και τα δύο «φιλαράκια». Μπράβο τους και συγχαρητήρια τους. Το πώς συνέβη αυτό είναι μια άλλη ιστορία που έχει αναλυθεί πλήρως. Ειδικά στην περίπτωση του φετινού πρωταθλητή, ο Πρωθυπουργός το έκανε «μασημένη τροφή». Η δήλωση του για το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ τα έλεγε όλα.

Μια δήλωση που όλως τυχαίως δεν είχε κάνει πέρσι όταν η ΑΕΚ έπαιρνε το «δώρο» του ΠΑΟΚ, που «αυτοκτονούσε» δύο φορές μάλιστα με την μπούκα του Σαββίδη με το όπλο στη θήκη, και μαζί το πρωτάθλημα. Μια δήλωση που προφανώς ούτε είχε σκεφτεί να κάνει όταν ο Ολυμπιακός σήκωνε το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα. Τότε λογικά προετοιμαζόταν η… εξυγίανση.

Τότε δεν υπήρχε λόγος ούτε… χάρες και ευχές. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Για λίγο ακόμη, έως ότου άπαντες πάρουν αυτό που πραγματικά αξίζουν.

Ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση του επέλεξαν, για τους δικούς τους σεβαστούς, λόγους να βάλουν στην κατηγορία των «εχθρών» τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας. Τον σύλλογο με τους περισσότερους και πιο ένθερμους οπαδούς στην Ελλάδα.

Αποφάσισαν ακόμη και την… προεκλογική τους εκστρατεία να στηρίξουν στην κόντρα με τον Ολυμπιακό. Γιατί μην νομίζετε ότι το «θέμα» τους είναι μόνο ο Μαρινάκης που προφανέστατα δεν τους έκανε τα χατίρια. Το θέμα τους είναι ο Ολυμπιακός και το δείχνουν με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία.

Πως αλλιώς μπορεί για παράδειγμα να δικαιολογηθεί πως ολόκληρη Κυβέρνηση δεν πήρε χαμπάρι ότι ελληνική ομάδα έπαιξε στον τελικό της Ευρωλίγκας στο Πόλο Γυναικών; Χαμπάρι δεν πήρε όχι απλά ο Πρωθυπουργός που για τέτοια επιτυχία, ευρωπαϊκή θα έπρεπε να δίνει συγχαρητήρια, αλλά ούτε ο αρμόδιος Υφυπουργός. Μιλάμε για ντροπή πραγματικά. Όμως η ομάδα αυτή ήταν ο Ολυμπιακός και όχι ο αγαπημένος ΠΑΟΚ του Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Φανταστείτε δηλαδή να μην ήταν και Παναθηναϊκός ο Πρωθυπουργός. Αλλά όπως να έχει ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πορεύεται με αυτές.

Το ίδιο λογικά θα κάνουν και χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού.

Ξεφύγαμε από το θέμα μας όμως. Τα δύο «συνεταιράκια» της «εξυγίανσης» μοιράστηκαν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα με τους «γύρω-γύρω» να περιμένουν συνάμα πως αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή του Ολυμπιακού.

Δεν μπορούσαν να καταλάβουν το μέγεθος του Ολυμπιακού. Θεωρούσαν πως δύο χαμένα πρωταθλήματα, ένα ολόκληρο «σύστημα» να τους «χτυπά» με λάσπη και βεβαίως-βεβαίως μια Κυβέρνηση κόντρα στον κορυφαίο αθλητικό σύλλογο αρκούν για να τον διαλύσουν.

Ως συνήθως έκαναν λάθος, ως συνήθως είναι ανίκανοι να κατανοήσουν το μέγεθος και το μεγαλείο του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο του, άντεξε την… εξυγίανση, απάντησε ποδοσφαιρικά και αφού πια έζησαν την… εφήμερη χαρά (όπως είχε ονομάσει το πρωτάθλημα ο Ντέμης) είναι όλα όπως πρέπει για να μηδενίσει το κοντέρ.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είναι στην καλύτερη κατάσταση, με την ενίσχυση του καλοκαιριού θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο την ώρα που η ΑΕΚ μοιάζει ευχαριστημένη με το πρωτάθλημα πέρσι μετά από 24 χρόνια και βεβαίως το σπουδαίο έργο της Αγιάς Σοφιάς και στον ΠΑΟΚ προς το παρόν πανηγυρίζουν και αφήνουν τους… Ευαγγέλου να συνεχίζουν να «παίζουν» για αυτούς όπως συνέβη στην Τρίπολη.

Υ.Γ. Καλή Ανάσταση σε όλους και για όλα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ