AEK: Ο τελικός με το μεγαλύτερο κίνητρο

AEK: Ο τελικός με το μεγαλύτερο κίνητρο

Το ματς της 11ης Μαΐου με τον ΠΑΟΚ είναι για μια σειρά από λόγους ο πιο «must win» τελικός, από τους τέσσερις της τελευταίας τετραετίας για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της την ευκαιρία-πρόκληση να κλείσει μια κατά κοινή ομολογία αποτυχημένη χρονιά, με τίτλο. Κάτι που αν συμβεί θα αλλάξει αυτόματα τον παραπάνω… χαρακτηρισμό της σεζόν. Είναι τεράστια υπόθεση για την Ένωση να σηκώσει στις 11 Μαΐου το κύπελλο, για λόγους που ξεπερνούν το κομμάτι ψυχολογία, κόσμος, επέκταση της συλλογής.

Η ΑΕΚ έχει απέναντί της μια ομάδα που εδώ και ένα χρόνο αμφισβητεί το περυσινό της κατόρθωμα. Το πρώτο πρωτάθλημα της νέας εποχής, που ήρθε μετά από 24 χρόνια. Όπως έγραφα και πέρυσι, στα μάτια μου είναι το πιο «μάγκικο» από όλα, γιατί ήρθε με κόπο, ιδρώτα, πείσμα και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Ο ΠΑΟΚ αυτό δεν το αποδέχθηκε ποτέ. Ποτέ δεν έβαλε στην κουβέντα το αυτονόητο, πως έχασε δηλαδή την ευκαιρία του, όταν ο πρόεδρός του εισέβαλλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο και διέκοψε ένα ματς. Θέμα που αναδείχθηκε –αρνητικά φυσικά- από όλα τα διεθνή Μέσα. Με τα μόνα που πέταγαν… αετό, να είναι εκείνα της Θεσσαλονίκης. Ε, ίσως και κάποια-κάποιο της Αθήνας, που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ σε προφανή πλέον βαθμό.

Η ΑΕΚ είδε τον Λουτσέσκου και τους συν αυτώ να κάνουν λόγο για «κλοπές» και αδικίες ακόμα και μέχρι σήμερα. Να μην δέχονται την πραγματικότητα και να προσπαθούν να μειώσουν την τεράστια περυσινή επιτυχία των Κιτρινόμαυρων.

Εκτιμώ πως αυτό δεν πρέπει να βγει από το μυαλό των παικτών της ΑΕΚ στον τελικό που έρχεται. Πρέπει να έχουν εμπεδώσει ποιον έχουν απέναντι και τι ευκαιρία τους έχει παρουσιαστεί.

Είναι τέτοια η δομή του οργανισμού ΠΑΟΚ, που αν η ΑΕΚ κατακτήσει το κύπελλο, το θέμα που θα απασχολεί καθημερινά την ομάδα της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον μέχρι τον… Σεπτέμβρη θα είναι αυτό. Και όχι το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, που κερδήθηκε δίκαια.

Η ΑΕΚ έχει παραπάνω από ένα κίνητρα για να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της και σχεδόν με… λύσσα, για αυτή την κούπα. Για την ιστορία της, για τον κόσμο της, για το ρεφάρισμα μιας χρονιάς που πήγε στραβά και για τους αμφισβητίες, που θα βρεθούν εκεί ετσιθελικά, μέσω ξεκάθαρης αλλοίωσης αποτελεσμάτων. Αποτελεσμάτων, όχι αποτελέσματος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ