Πανοπλία από… σελοφάν!

Πανοπλία από… σελοφάν!

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Ζαλγκίρις μετά από δυο άγονα χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το φως τη δημοσιότητας είδαν κάποιες πληροφορίες πως ο Λούκας Λεκαβίτσιους είναι σε επαφές με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ώστε να επιστρέψει πίσω μετά από δυο χρόνια.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ και το οποίο επιβεβαιώνεται υπάρχει αμοιβαία θέληση ανάμεσα στους Λιθουανούς και τον παίκτη να συνεργαστούν ξανά.

Ο 25χρονος γκαρντ αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Ζάλγκιρις την περίοδο 2014-17 κι αποκτήθηκε προ διετίας από τον Παναθηναϊκό κατόπιν εισήγησης του Τσάβι Πασκουάλ, καταβάλλοντας το σχετικό buy out στους Λιθουανούς.

Ο Λεκαβίτσιους μετράει 5.3 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ σε 139 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα και σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, θα αντικαταστήσει τον Νέιτ Ουόλτερς, που θα αναζητήσει κάποιο καλύτερο συμβόλαιο.

Ο… skywalker όπως τον είχε ονομάσει ο Ρικ Πιτίνο στην αρχή της θητείας του επειδή  δυσκολευόταν να πει το «Λεκαβίτσιους» δεν πέτυχε στον Παναθηναϊκό. Εμεινε δυο σεζόν στο ΟΑΚΑ αποτελώντας επιλογή του Τσάβι Πασκουάλ και δεν μπόρεσε να αποτελέσει την αξιόπιστη λύση πίσω από τον Νικ Καλάθη. Αυτός άλλωστε αποτελούσε και τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε.

Κι έμπαινε ουσιαστικά για να δώσει «ανάσες» στον ελληνοαμερικανό. Να πάρει δηλαδή ο αρχηγός κάποιες δυνάμεις, να καθαρίσει το μυαλό του και να επιστρέψει αργότερα. Κι όμως ούτε αυτό δεν μπορούσε να προσφέρει ο Λιθουανός.

Χαμένος στα μεγάλα κορμιά από τις αλλαγές που επέβαλε με θρησκευτική ευλάβεια ο Πασκουάλ, χωρίς αυτοπεποίθηση με το ένα μάτι στο νεύμα για να αποσυρθεί, σαν να μετρούσε από μέσα του για το πότε θα καθίσει στον πάγκο.

Λάθη επι λαθών, άστοχα και μερικές φορές αψυχολόγητα σουτ, έμοιαζε ο Παναθηναϊκός σαν να έπαιζε με… χειρόφρενο.

Και πάλι ο Καλάθης άρον- άρον πίσω στο παρκέ γιατί χάθηκε η διαφορά ή ο αντίπαλος ξέφυγε πάλι.

Με εξαίρεση κάποια ματς με τον Ολυμπιακό και κάποια σκόρπια πεντάλεπτα μέσα σε κάποια διάσπαρτα παιχνίδια μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια δεν ήταν ούτε σταθερός, ούτε αξιόπιστος, ούτε κατάφερε να εμπνεύσει σιγουριά κάθε φορά που έμπαινε στο παρκέ.

Ο «Λέκα» δεν κατάφερε να επιβληθεί στα «πρέπει», να αντιμετωπίσει πνευματικά τη δυσκολία και το ρόλο του. Με την έλευση του Πιτίνο τα πράγματα άλλαξαν θεματικά προς το καλύτερο. Πίστεψε στον εαυτό του και συνέχισε τη σκληρή δουλειά.

Εδώ πρέπει να υπογραμμιστεί με κάθε τόνο ότι δεν πρέπει να έχει περάσει από το ΟΑΚΑ τόσο συνεπής και δουλευταράς παίκτης. Μόνο που αυτό δεν έφτανε…

Κι αυτό διότι ο συμπαθής Λιθουανός δεν μπόρεσε και πάλι να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Ο Πιτίνο εντυπωσιάστηκε από την συνέπεια και την προσπάθειά του. Του θύμιζε τα κολεγιόπαιδα που λιώνουν στην προπόνηση και το εκτίμησε. Σύντομα όμως κατάλαβε πως ήταν τόσο όσο. Γι αυτό και χρόνος του άρχισε να μειώνεται και να επιστρέφει στα προ Πιτίνο επίπεδα.

Προφανώς και δεν ευθύνεται ο Λεκαβίτσιους για όλα τα δεινά του Παναθηναϊκού, πλην όμως ήταν ένας από τους «παίκτες κλειδιά», η… πανοπλία του Νικ καλάθη, που αποδείχθηκε πως ήταν από… σελοφάν.

Ο Λιθουανός έτσι και αλλιώς θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι και φαίνεται πως το περιβάλλον της Ζαλγκίρις θα αποτελέσει το… θερμοκήπιο για να μπορέσει και πάλι προστατευμένος να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, θα επιδιώξει να βάλει πίσω από τον αρχηγό του έναν πολύ πιο αξιόπιστο γκαρντ, έχοντας δει πλέον για δυο χρόνια τι δεν πρέπει να κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ