ΣΥΡΙΖΑ: Τις καθημερινές άθεοι, Κυριακές και εορτές Χριστιανοί

ΣΥΡΙΖΑ: Τις καθημερινές άθεοι, Κυριακές και εορτές Χριστιανοί

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το παραμύθι-φούρναρης Άγιον Φως και τους παραμύθι-φούρναρης Αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΟΙΠΟΝ. Όσο Αριστερός είναι ο Σύριζα, άλλο τόσο είναι Άγιον, το Φως που ήρθε από τα Ιεροσόλυμα. Κι αν πάση περιπτώσει, αφού το Φως είναι Άγιο, γιατί δεν έρχεται από μόνο του; Όπως ανάβει μόνο του, χωρίς τσακμάκι, να έρθει μόνο του από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Είναι ανάγκη δηλαδή να πηγαίνει το κυβερνητικό αεροσκάφος να το φέρνει; Άγιο είναι το Φως, ό,τι γουστάρει κάνει.

Εδώ ο καλός Χριστούλης, έκανε τους κουτσούς να περπατήσουνε. Και να γίνονται πρωταθλητές στους δρόμους ταχύτητας. Τους τυφλούς να βλέπουνε. Και να γίνονται Ολυμπιονίκες στη σκοποβολή. Τους μουγγούς να μιλάνε. Και να γίνονται τενόροι στη Σκάλα του Μιλάνου. Θα κωλώσει να φέρει το Άγιον Φως, στο πιτς φυτίλι;

ΝΑ γλυτώσει κι η πτωχή πλην τίμια Ελλάς τα έξοδα. Ένα σωρό λεφτά στοιχίζει κάθε χρόνο αυτή η ιστορία. Το κυβερνητικό αεροσκάφος να πάει στο Τελ Αβίβ και να έρθει πίσω στην Ελευσίνα. Να το κουβαλήσουνε μετά με ελικόπτερο στο Ελ. Βενιζέλος κι από κει και πέρα, με αλλεπάλληλες πτήσεις, σε όλη την επικράτεια. Ποιος ο λόγος; Αφού έχει τη δυνατότητα, να έρθει κι από μόνο του. Τα έχουμε ξαναπεί. Θα περάσουνε χιλιάδες χρόνια για να γλυτώσει η ανθρωπότητα από την ταλαιπωρία της θρησκείας. Αν γλιτώσει ποτέ. Ποιος να τολμήσει να πάει κόντρα; Οι πολιτικοί; Ο Παππάς όταν ο Σύριζα ήτανε στην αντιπολίτευση, ανέβαζε tweet κι έκανε πλάκα: «Ήρθε το Άγιον Φως με τιμές αρχηγού κράτους. Η γυναίκα μου με ρωτάει, θα κάνει και δηλώσεις».

ΠΕΝΤΕ χρόνια που ο Σύριζα φέρνει το Άγιον Φως με τιμές αρχηγού κράτους, τι του λέει του Νίκου του Παππά η γυναίκα του; «Αγάπη μου, γιατί δε με πας στο αεροδρόμιο να δούμε το Άγιον Φως; Το καινούργιο το ταγιέρ πότε θα το βάλω»; Με το πρωτόκολλο να επιβάλλει να τραβολογιέται πήγαινε-έλα στα Ιεροσόλυμα γι αυτή τη δουλειά, ολόκληρη αντιπροσωπεία. Από βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ βεβαίως. Με επικεφαλής το θρησκευόμενο μερακλή Μάρκο Μπόλαρη.

Που έχει στο γραφείο του τα κοριτσόπουλα, σαν τα κρύα τα νερά. Κι ο οποίος φέρει την ιδιότητα του υφυπουργού Εξωτερικών, με αρμοδιότητα την εκκλησιαστική διπλωματία. Είναι κι αυτή μια δουλειά. Άλλος είναι μάγειρας, άλλος είναι κουρέας, άλλος είναι υδραυλικός, άλλος ασκεί εκκλησιαστική διπλωματία. Τα μπερντέ να πέφτουνε κάθε πρώτη του μηνός. Που στην προκειμένη περίπτωση είναι και πολλά.

ΕΝ έτει 2019 λοιπόν, να έρχεται το παραμύθι-φούρναρης Άγιον Φως με τιμές αρχηγού κράτους. Με την παραμύθι-φούρναρης Αριστερά. Ο σκοταδισμός σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Και το να πιστεύει βέβαια ο καθαείς το θεό της αρεσκείας του, είναι δικαίωμά του. Στον Ιησού, στον Αλλάχ, στο Βούδα, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ. Δε σου πέφτει λόγος να τον κρίνεις. Για τον υποκριτή, συζητάμε. Για τον επαγγελματία.

Ο Νικολόπουλος που βάζει για Δήμαρχος στην Πάτρα, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ που είναι και πανελλήνιο. Κατάφερε ν’ ακολουθήσει την παραμύθι -φούρναρης Μεγάλη Παρασκευή δεκαοκτώ Επιτάφιους. Η δουλειά του είναι αυτή. Κορόιδα ψάχνει να βρει. Ψηφοφόρους. Για το κράτος συζητάμε. Που υπόκειται σε κριτική. Για τους Συριζαίους. Που στις συγκεντρώσεις τους βάζουν το Bella Ciao στη διαπασών.

Κι όλη την παραμύθι-φούρναρης Μεγάλη Εβδομάδα βάζουν την κρατική τηλεόραση να παίζει αβέρτα-πάγκα τη θεία λειτουργία. Και τα τρία κανάλια ταυτόχρονα. Και βάλτε να πάνε, πήγανε. Και, σήμερον κρεμάται επί ξύλου και Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας. Και επαναστάτες και χριστιανοί. Το αριστερό χέρι γροθιά, το δεξί Άγιος ο Θεός.

ΜΙΛΑΜΕ για Τεχεράνη και Χομεϊνί. Κι όπως εύστοχα παρατήρησε στο fb ο φίλος μου ο Γιάννης Κουτζουράδης, η εκκλησία λεφτά έχει. Και πολλά μάλιστα. Πελατεία υπάρχει. Γιατί δε φτιάχνει ένα συνδρομητικό κανάλι; Που να δείχνει 24 ώρες το 24ωρο τη θεία λειτουργία, παρακλήσεις, την ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου, το κήρυγμα, εσπερινούς, αγρυπνίες, όλο το μενού. Λάιβ και σε μαγνητοσκόπηση. Με φτηνό τιμολόγιο, να παρακολουθούν και να απολαμβάνουν οι πιστοί. Εμείς οι άλλοι, γιατί να πληρώνουμε;

ΘΕΛΩ να πω λοιπόν ότι αυτό που ενοχλεί είναι το δούλεμα. Να ειρωνεύονται ως αντιπολίτευση οι Συριζαίοι το Άγιον Φως και ως κυβέρνηση να προσκυνάνε τη χάρη του. Όπως έχω ξαναπεί, τις καθημερινές άθεοι, Κυριακές και εορτές χριστιανοί μέχρι τα μπούνια. Με πρώτο και καλύτερο τον Αλέξη. Στη Βουλή επιλέγει τον πολιτικό όρκο. Το βράδυ της Αναστάσης, κάθε χρόνο, με τη λαμπάδα ανά χείρας, πάει στην εκκλησία. Και δίνει και το φιλί της αγάπης στην Περιστέρα. Κι ούτε περί άθεων αριστερών πρόκειται, ούτε περί χριστιανών. Επαγγελματίες είναι. Που έχουν αναγάγει την υποκρισία σε επιστήμη.

Στη μουσική επιλογή Tom Waits- Dead And Lovely

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ