Να μπει τέλος στη γελοιότητα

Να μπει τέλος στη γελοιότητα

Από την ημέρα που ο Ολυμπιακός επέλεξε να «δραπετεύσει» από τον ημιτελικό Κυπέλλου στο Ο.Α.Κ.Α, η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ θυμίζει φαρσοκωμωδία κακής ποιότητας. Καιρός να τελειώνουμε και να πάμε παρακάτω.

Από την πρώτη στιγμή ακούω ότι δεν υπάρχει ελληνικό μπάσκετ χωρίς τον Ολυμπιακό. Αλήθεια; Την περίοδο που οι ερυθρόλευκοι από δική τους επιλογή είχαν εικόνα μικρομεσαίας ομάδας τι ακριβώς έπαθε το ελληνικό μπάσκετ για να καταλάβω;

Το μόνο που θα χαθεί είναι η αντιπαλότητα ανάμεσα στους αιωνίους, η οποία λόγω συνθηκών δεν υπάρχει στην παρούσα φάση σε κανένα άλλο άθλημα. Ε και; Όπως συμβαίνει στα άλλα σπορ έτσι θα πορευτεί και το μπάσκετ. Θα βρεθεί ομάδα η οποία να μπει στη θέση του….σχεδόν μόνιμα δεύτερου στο πρωτάθλημα μην τρελαίνεστε.

Άλλωστε τα δύο τελευταία χρόνια τους εγχώριους τίτλους τους έχουν πάρει ο Παναθηναϊκός, δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο και η ΑΕΚ, η οποία κατέκτησε το περυσινό Κύπελλο νικώντας και τους δύο αιώνιους.

Είναι αστείο να παίζουμε την κολοκυθιά τόσο καιρό τώρα. Θέλει ο Ολυμπιακός να πάει στην Αδριατική Λίγκα; Να πάει, αν και διατηρώ ζωηρές αμφιβολίες αν τον θέλουν στη διοργάνωση. Θέλει να παίζει στην ελληνική Α2 με ομάδα άλλη από την κανονική του; Να το κάνει για να αποκτήσει ανταγωνισμό και η μικρότερη κατηγορία.

Θέλει να μείνει μόνο με τους αγώνες της Euroleague και να απαξιώσει εντελώς το ελληνικό πρωτάθλημα αναβαθμίζοντας το ρόλο του μεταξύ των αγαπημένων παιδιών της διοργανώτριας ως » πρωτοπόρος» εξελίξεων; Ας το κάνει για να τελειώνουμε.

Είναι πραγματικά βαρετό να παρακολουθούμε όλοι μας τον Ολυμπιακό ως άλλο Μικρό Νικόλα, από το γνωστό παιδικό βιβλίο, να απειλεί ότι θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει αν δεν του γίνει το χατήρι και οι υπόλοιποι να τον παρακαλούν να μην το κάνει.

Για να τελειώνουμε. Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα από το τι βολεύει ή όχι τους ερυθρόλευκους. Οι Αγγελόπουλοι έχουν μπροστά τους σημαντικά ζητήματα να λύσουν για την επόμενη μέρα και αυτά είναι κυρίως αγωνιστικά. Σημασία, όπου και αν αγωνίζεσαι, έχει την ομάδα θα παρουσιάσεις.

Το φετινό συνονθύλευμα δεν θα ήταν καλύτερο αν έπαιζε μόνο στην Euroleague ή αν είχε μετακομίσει στην Αδριατική. Η φετινή χρονιά είναι αποτέλεσμα των πολλών εσωτερικών προβλημάτων, του κακού προγραμματισμού και των μεταγραφών που έκανε η ομάδα και όχι της διαιτησίας και του… κυνηγητού που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος.

Μετά την φυγή από το ματς του Ο.Α.Κ.Α είχα πει πως ο Ολυμπιακός είναι μια κακή ομάδα που βρήκε μια ωραία δικαιολογία για να μην υποστεί μια ακόμη συντριβή από τον επίσης μέτριο Παναθηναϊκό.

Δυστυχώς για τους ίδιους τα αποτελέσματα και η κάκιστη πορεία τους στη συνέχεια με επιβεβαίωσαν. Καλύτερα για τους ίδιους να μην κατέβουν ούτε στα ελληνικά play- off τερματίζοντας τη φετινή χρονιά από τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ