ΑΕΚ : Έργο ενός απολυμένου

ΑΕΚ : Έργο ενός απολυμένου

Η ΑΕΚ που νίκησε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι του Μανωλόπουλου, ο Σωτήρης δεν είναι στην ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε στην Μπαρτσελόνα τη χειρότερη (ίσως) σεζόν της καριέρας του. Καλός προπονητής είναι ο άνθρωπος, επιπέδου Ευρωλίγκας, κι αυτό δεν περιμένει από εμάς να το πούμε για να το εμπεδώσει. Η «Μπάρτσα» βίωσε πολλές και βαριές ήττες, ούσα βασανισμένη από τραυματισμούς, με αρκετά βαρίδια στο ρόστερ. Ο κόσμος κούνησε κάποιες φορές λευκά μαντίλια, όμως ο Έλληνας κόουτς ολοκλήρωσε τη χρονιά και στο τέλος λύθηκε η συνεργασία.

Ήταν 7 Ιουνίου όταν ανακοινώθηκε πως δεν θα είναι πλέον κόουτς των «μπλαουγκράνα», με τον υπεύθυνο του τμήματος μπάσκετ, Νάτσο Ροντρίγκεθ, να δηλώνει «Ο Μπαρτζώκας είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ευγενικός, με τον οποίο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Μιλήσαμε μαζί του και κατάλαβε πλήρως την απόφαση της ομάδας. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον μάνατζέρ του για να καθορίσουμε το ύψος της αποζημίωσης που θα του καταβληθεί».

Πού και γιατί θυμηθήκαμε τα… περσινά ξινά σταφύλια; Αν η Μπαρτσελόνα ήταν ομάδα εντός των ελληνικών συνόρων θα είχε κάνει… Χριστούγεννα ο Μπαρτζώκας; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Όπως δεν έκανε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος κι ας νίκησε η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό, ας τον απέκλεισε από το Κύπελλο, κι ας βρίσκεται στον τελικό για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Μα μήπως δεν είναι έργο Μανωλόπουλου η νίκη επί του Ολυμπιακού; Γιατί αν υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει ότι σε 72 ώρες άλλαξε κάτι ο Ντράγκαν Σάκοτα, μπορεί εύκολα να τον πείσετε ότι η μπάλα είναι τετράγωνη, ή ότι έχει μπετούγιες για να την κρατάς.

Η ΑΕΚ του Μανωλόπουλου νίκησε τους δύο «αιώνιους», αλλά από τη στιγμή που έχασε από τον Κολοσσό και το Λαύριο, από τη στιγμή που έχασε στην Ευρώπη από την Μπαϊρόιτ, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει γίνει αρμάδα των επτά θαλασσών και των πέντε ηπείρων, ο νεαρός Σωτήρης δεν έχει θέση στην ομάδα.

Μα, με τον ίδιο τρόπο δεν είχε φύγει κακήν κακώς ο διάδοχός του και προκάτοχος του προκάτοχού του (Σάκοτα); Με τον ίδιο τρόπο δεν ζητήθηκε το κεφάλι στο πιάτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ; Με μια ήττα από τον Ολυμπιακό δεν έφτασε στην παραίτηση ο Αργύρης Πεδουλάκης;

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Μπορεί να νικάμε για πλάκα αθλητικά μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, μπορεί να έχουμε την τύχη (εμείς οι μπασκετικοί, γιατί στο ποδόσφαιρο είναι αλλιώς τα πράγματα) να διαθέτουμε ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης, όμως αυτό δεν μας κάνει να έχουμε αθλητική παιδεία.

Πάμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Αν χάσουμε πρέπει να απολυθεί ο προπονητής. Αν όχι φταίει η διοίκηση που έχει καβούρια. Φταίνε κι οι δημοσιογράφοι. Α, κι οι παίκτες ξενυχτάνε (μόνο αν έχει χάσει η ομάδα, ποτέ δεν μας απασχόλησε μετά από νίκη)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ