Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός χωρίς θύρα 13

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός χωρίς θύρα 13

Είναι άλλο πράγμα να τελειώσεις τον χουλιγκανισμο και άλλο να τελειώσεις τη θύρα 13. Το πρώτο επιβάλλεται, το δεύτερο δε γίνεται.

Υπάρχει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελευθερος το οποίο αναφέρεται σε υποψήφιο επενδυτή για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και πως για να έρθει να επενδύσει πρέπει να… καθαρίσει τον χουλιγκανισμό και… τη θύρα 13.

Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως είναι άλλο πράγμα το πρόβλημα του χουλιγκανισμού και άλλο πράγμα η θύρα 13. Το ότι τα επεισόδια για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προήλθαν από άτομα που βρίσκονταν στις θέσεις των οργανωμένων οπαδών δε σημαίνει πως η θύρα 13 ειναι το πρόβλημα.

Σε κάθε γήπεδο του κόσμου τα επεισόδια συνήθως αρχίζουν από τις θύρες των οργανωμένων οπαδών μιας και είναι εύκολο σε αυτές να βρουν χώρο δράσης ταραχοποιά στοιχεία. Και είναι θέμα του οργανωμένου κινήματος οπαδών να τους βρει και να τους αποβάλλει.

Στέκει λοιπόν ένας επενδυτής να θέλει μια ομάδα που θα έχει αποβάλλει τους χούλιγκανς. Ποιος θέλει το αντίθετο; Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο «θέλει τον Παναθηναϊκό χωρίς τη θύρα 13». Δηλαδή θα πήγαινε ο Σαββίδης να πάρει τον ΠΑΟΚ και θα έλεγε «δε θελω τη θύρα 4;».

Σκοπός του κειμένου δεν είναι να βγει «άγια» η θύρα 13 και οι οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων. Έχουν θέματα, έχουν προβλήματα, πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια. Το να τους κατηγορείς όμως πως για όλα φταίνε εκείνοι και πως πρέπει να… αποβληθουν από το γήπεδο δε στέκει. Εκτός αν θέλουμε ένα ποδόσφαιρο δίχως χρώμα, δίχως τραγούδι, δίχως την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει μια ομορφα οργανωμένη κερκίδα.

Αν ο κάθε ιδιοκτήτης θέλει να επαναφέρει την υγεία σε ένα γήπεδο, τρόποι υπάρχουν χωρίς να διαρρέει πως θα «τελειώσει» τη θύρα 13. Μια χαρά υγεία είχε ο Παναθηναϊκός επί πολυμετοχικοτητας, με ένα γήπεδο τίγκα, με 30.000 διαρκειας, με τη θύρα 13 στην πρώτη γραμμή να κάνει πάρτι κάθε Κυριακή, χωρίς επεισόδια και χωρίς χουλιγκανισμούς.

Αν θέλει λοιπόν ο υποψήφιος επενδυτής να δει πως γίνεται, ας συμβουλευτεί τον Νικόλα Πατέρα που κατάφερε να έχει και ομάδα ισχυρή και την καλύτερη εξέδρα στην Ελλάδα. Διότι Παναθηναϊκός χωρίς θύρα 13 δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει και ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ