Η δυναμική που δεν έχει δει ο Καρυπίδης

Η δυναμική που δεν έχει δει ο Καρυπίδης

Με την έξοδο στην Ευρώπη, ανοίγει η προοπτική σοβαρών εσόδων για την ΠΑΕ Άρης.

Με το ευρωπαϊκό εισιτήριο ανά χείρας περιμένει ο Άρης το τέλος της σεζόν, το ματς με την Ξάνθη την Κυριακή το απόγευμα στο Χαριλάου. Σκεφτόμουν το εξής: Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία το κλαμπ βγαίνει στην Ευρώπη και η ομάδα που το επιτυγχάνει, αφήνει και έναν βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα γίνουν οι παρεμβάσεις για το επόμενο βήμα.

Είναι σίγουρα η πρώτη φορά όμως, που αυτό θα συμβεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης «να μην τρέχει πίσω από νούμερα». Είναι θεμελιώδες και είναι το σημείο πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να μιλήσει για προοπτική.

Προοπτική γιατί τα συμβόλαια που υπάρχουν κινούνται… μέσα στο πάπλωμα και επιπλέον κάποιοι παίκτες έχουν ήδη διαμορφώσει υπεραξία.

Προοπτική γιατί οι φετινές κινήσεις θα είναι σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες περσινές, ας μη γελιόμαστε, είναι σαφές πού θέλει ενίσχυση η ομάδα και μοιάζει να έχει κάνει ήδη και πολύ homework σχετικά.

Προοπτική γιατί, με τα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται και εύχομαι να είναι πολλά, θα δει για πρώτη φορά και ο ίδιος ο Καρυπίδης τι σημαίνει «οικονομική ενίσχυση» από τον Αρειανό.

Ανεξάρτητα από ότι λέγεται και γράφεται, η αλήθεια είναι μία: Ο Καρυπίδης έβαλε λεφτά και συνεχίζει να βάζει. Κι εγώ θα ήθελα να χρηματοδοτεί τον Άρη ένα μέγεθος Μαρινάκη ή Σαββίδη ή και μεγαλύτερο ακόμη, προφανώς. Αλλά δε φταίει ο Καρυπίδης που δεν πήρε κανείς την ομάδα πριν από εκείνον. Και δεν είμαι αυτός που θα πει «σιγά τα λεφτά που έβαλε», γνωρίζοντας ότι η τετραετία που πέρασε, με εξαίρεση ένα μεγάλο μέρος της φετινής περιόδου ήταν περίοδος οικονομικής ξηρασίας για την Αλκμήνης.

Ο Άρης στην Ευρώπη, έχει διαγράψει σεζόν στην οποία κατάφερε να προσελκύσει σε έσοδα σχεδόν τον ετήσιο αγωνιστικό προϋπολογισμό του. Βέβαια τα συνολικά ανοίγματα δεν το ανέδειξαν, αλλά ο Αρειανός είναι εκείνης της πάστας, που αν δει αυτό που θέλει, αν πιστέψει στην ομάδα του, τότε θα τη χρηματοδοτήσει.

Δεν είναι μόνο το εισιτήριο πόρτας ή η κάρτα διαρκείας, μια εποχή όχι πολύ μακριά από σήμερα, ο Άρης τις ημέρες του αγώνα πουλούσε… πακέτο υπηρεσιών που ξεπερνούσαν το δίωρο του ματς. Εστίαση, επίσημα είδη και άλλες υπηρεσίες έκαναν το Χαριλάου «κοπτήριο».

Αυτή τη δυναμική, ο Καρυπίδης θα τη νιώσει σε λίγους μήνες. Μένουν ορισμένα ακόμη βήματα από πλευράς του, κυρίως κάποιες αποφάσεις που θα δώσουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ξεκίνησε κάτι προγραμματισμένο και όχι συγκυριακό, το πιστεύουμε, το στηρίζουμε ενισχύοντάς το στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και περιμένουμε και τη βοήθεια του κόσμου, εφόσον αυτό που φτιάξαμε αρέσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ