Τελικός του… φάρου;

Τελικός του… φάρου;

Για άλλη μία φορά η επίσημη Πολιτεία δηλώνει την αδυναμία της να διοργανώσει έναν αγώνα με τους- επί τριετία- ίδιους μονομάχους…

Θα περίμενε κανείς ότι την… τέταρτη φορά θα μπορούσαν οι αρμόδιες αρχές να οργανώσουν έναν τελικό κυπέλλου, πόσο μάλλον όταν θα παίξουν σε αυτόν για άλλη μία εκδοχή οι ίδιες ομάδες….

Το πόσο … συναρπαστικό έχει γίνει και το κύπελλο στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, μετά το πρωτάθλημα μας το καταδεικνύει το γεγονός ότι θα συναντηθούν για τρίτη σερί σεζόν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στα 90 λεπτά που καθορίζουν και τον νικητή του τροπαίου. Καμία ποικιλία στο θεσμό όπως και καμία έκπληξη για το γεγονός ότι υπάρχει ο προβληματισμός για το αν θα γίνει αυτό το ματς με ή χωρίς κόσμο.

Τόσο δύσκολο είναι να διοργανώσουνε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε αυτήν τη χώρα; Και ο υπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που κατηγορεί (και σωστά) τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ με τα… ανθρώπινα λάθη της διαιτησίας, θα βαδίσει στα χνάρια του, αφού εδώ και χρόνια το αντίστοιχο παιχνίδι γίνεται στα… Δύο Αοράκια μεταξύ συγγενών και φίλων;

Τέτοια υποβάθμιση; Και μέχρι πότε θα συμβαίνει; Επί κυβέρνησης Σύριζα υπάρχει αρκετό «υλικό» σε ότι αφορά τη διεξαγωγή των τελικών του κυπέλλου. Την πρώτη φορά, επί Κοντονή στο υπουργείο αθλητισμού, αποφασίστηκε να γίνει στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αλλά χωρίς κόσμο.

Και με καθυστέρηση ενός μήνα για να οριστεί ο… Σιδηρόπουλος, αυτός που έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ για μαρκάρισμα που έγινε εκτός περιοχής στον πρώτο προημιτελικό της εφετινής διοργάνωσης με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι.

Ακολούθως, όταν άρχισαν τα ραντεβού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, προτιμήθηκε το… Πανθεσσαλικό, το οποίο αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο, αφού πρόσφερε τη γέφυρα που συναντήθηκαν οι οπαδοί των φιναλίστ και οι σκηνές που έλαβαν χώρα δυσφήμισαν διεθνώς όχι μόνον το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και όλη την Ελλάδα.

Κρίθηκε δηλαδή ακατάλληλο το ΟΑΚΑ, ένα από τα πιο ασφαλή γήπεδα σε αυτόν τον τόπο και εγκρίθηκε το Πανθεσσαλικό που έγινε ο τελικός και με… υπεράριθμους. Πέρυσι ο τελικός και πάλι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έγινε ξανά στο ΟΑΚΑ και πάλι με σοβαρά επεισόδια και τώρα ήρθε η ώρα της… σκέψης;

Μόνον που κάποια στιγμή θα πάψει να ισχύει η «αναστολή» που υπάρχει από την ΟΥΕΦΑ για το grexit του ελληνικου ποδοσφαίρου για αυτό και προκύπτει ξανά ο προβληματισμός. Βλέπετε, η χρησιμοποίηση του VAR δεν μπορεί να τα λύσει όλα τα προβλήματα και να δούμε ποια θα είναι η απόφαση των «αρμοδίων». Πόσες φορές άραγε μπορούν να αποτύχουν στην ίδια άσκηση; Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ