Είναι αδιανόητο να γίνει τελικός χωρίς κόσμο

Είναι αδιανόητο να γίνει τελικός χωρίς κόσμο

Όσο ντροπή και κατακριτέα είναι τα επεισόδια άνευ λόγου και αιτίας, άλλο τόσο ντροπή και κατακριτέο είναι να γίνει ένας τελικός σε άδειες κερκίδες

Μπορεί να μοιάζει σαν ανέκδοτο, αλλά όντως ο Γιώργος Βασιλειάδης σκέφτεται σοβαρά τη διεξαγωγή του φετινού τελικού του Κυπέλλου χωρίς κόσμο στις κερκίδες επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Έχει ξαναγίνει τελικός ποδοσφαίρου χωρίς κόσμο (το 2016 όταν η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ) και έχουν γίνει και αρκετοί ακόμη σε μπάσκετ και άλλα αθλήματα επίσης χωρίς φιλάθλους, αλλά δεν είναι τραγικό αυτό;

Είναι δυνατόν το ΟΑΚΑ που διαφημίζεται ως το πιο ασφαλές γήπεδο της Ελλάδας, να μην μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια έναν τελικό Κυπέλλου;

Θεωρώ αδιανόητο αντί να βρει τρόπους η Πολιτεία μαζί με την Αστυνομία να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός τελικού, σε ένα όσο το δυνατόν πιο γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο από οπαδούς και των δύο ομάδων, να σκέφτεται την πιο αστεία λύση: ένα ματς χωρίς κόσμο.

Όσο ντροπή και κατακριτέα είναι τα επεισόδια άνευ λόγου και αιτίας, άλλο τόσο ντροπή και κατακριτέο είναι να γίνει ένας τελικός χωρίς κόσμο.

Δεν είναι δυνατόν επειδή γίνονται τροχαία δυστυχήματα να απαγορεύεται η οδήγηση;

Στον Βόλο το 2017, έγινε μακελειό πάνω στη αερογέφυρα λόγω της εγκληματικής αμέλειας της αστυνομίας να βάλει δύο διμοιρίες ΜΑΤ εκεί για να μη βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Πέρυσι υπήρχε μεγαλύτερη ένταση ενόψει του τελικού λόγω της κλοπής του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ μέσω δικαστηρίων. Ακόμη και σε εκείνο το ματς οι μανούρες περιορίστηκαν στο ελάχιστο εντός του σταδίου και μόνο από δύο μικρές ομάδες οπαδών των δύο ομάδων, οι οποίες δεν έφτασαν τελικά ποτέ η μία στην άλλη. Υπήρχε καλύτερη αστυνόμευση.

Φέτος υπάρχει μικρότερη ένταση από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η ιδέα για τελικό χωρίς κόσμος έρχεται να μας θυμίσει ότι η Ελλάδα παραμένει η χώρα του παραλόγου.

Με λίγη αστυνομία παραπάνω στα κενά στις εξέδρες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά. Ας βάλουν και οι ομάδες αρκετούς σεκιούριτι παραπάνω να είναι μπροστά από τις δικές τους κερκίδες και όλα θα πάνε καλά. Φυσικά χρειάζεται και οι ίδιοι οι οπαδοί να προστατέψουν τα συμφέροντα των ομάδων τους χωρίς παρεκτροπές.

Προφανώς δε θα είναι αγκαλιασμένοι οι οπαδοί των δύο ομάδων και πιθανότατα θα υπάρξουν και ορισμένοι εκατέρωθεν που μπορεί να ξεφύγουν, αλλά είναι αδιανόητο για 50-100 ή 200 άτομα, να μείνουν άδειες 70.000 θέσεις στο ΟΑΚΑ σε έναν τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ