Ο Ζερεμί, οι τζερεμέδες και πέντε πακέτα σέρτικα…

Ο Ζερεμί, οι τζερεμέδες και πέντε πακέτα σέρτικα…

Ο Ματιέ είναι από τους παίκτες που έρχονται και παίζουν. Έχει βέβαια προ πολλού απομακρυνθεί από την ποδοσφαιρική νιότη του αλλά η αξία του είναι δεδομένη και η αγωνιστική ετοιμότητά του πιστοποιημένη με τις είκοσι εννέα συμμετοχές στην εντεκάδα της Σπόρτινγκ.

Δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω ότι ο Ματιέ είναι παίκτης που απασχόλησε το μεταγραφικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Είναι παίκτης με εμπειρίες που δεν τις συναντάς εύκολα σε κεντρικούς αμυντικούς. Η χρονιά του στην Σπόρτινγκ ήταν γεμάτη. Έπαιξε σε είκοσι εννέα ματς.

Έπαιξε για χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Στον βαθμό που μπορεί να απελευθερωθεί από την μια χρονιά συμβολαίου που έχει ακόμα με την ομάδα της Λισαβόνας, εκτός από τον Ολυμπιακό θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες που θα ενδιαφερθούν.

Από το πρώτο ενδιαφέρον μέχρι την μεταγραφή είναι μακρύς ο δρόμος. Το σίγουρο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι τσεκάρουν αριστεροπόδαρους στόπερ και έχουν ήδη εξασφαλίσει τον νεαρό Μπα ο οποίος θα δώσει τα πρώτα διαπιστευτήριά του με την έναρξη της προετοιμασίας.

Ωστόσο πρόκειται για παίκτη που θα περάσει περίοδο δοκιμασίας κι όχι παίκτη έτοιμο να αναλάβει ευθύνες. Κατά συνέπεια το ψάξιμο για αριστεροπόδαρο στόπερ συνεχίζεται χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Βούκοβιτς αποτελεί αυτόματα παρελθόν.

Ο Σέρβος μπορεί να φανεί από χρήσιμος ως απαραίτητος για το παιχνίδια των προκριματικών. Το Κόπα Αφρικα, άλλωστε είναι πολύ πιθανό να στερήσει από τους ερυθρόλευκους χρήσιμα γρανάζια της μηχανής τους. Ο Ζερεμί Ματιέ είναι από τους παίκτες που έρχονται και παίζουν.

Έχει βέβαια προ πολλού απομακρυνθεί από την ποδοσφαιρική νιότη του αλλά η αξία του είναι δεδομένη και η αγωνιστική ετοιμότητά του πιστοποιημένη με τις είκοσι εννέα συμμετοχές στην εντεκάδα της Σπόρτινγκ. Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του δεν χρειαζόταν να γίνει ιδιαίτερη μελέτη. Είναι πολύ έξυπνος στο διάβασμα του παιχνιδιού, εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι και στο κατέβασμα της μπάλας.

Μπορεί να ανταποκριθεί με το παραπάνω στην ανάληψη ηγετικών καθηκόντων στην άμυνα και φυσικά να παίξει ως τρίτος στόπερ να επιλέξει τέτοιο σύστημα ο προπονητής του. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για παίκτη που θα κουμαντάρει την άμυνά του.

Από αυτό τον δρόμο έφτασε να εξετάζει την περίπτωση του Ματιέ. Τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό λένε ότι ο παίκτης έχει κινήσει το ενδιαφέρον του Μαρτίνς που ασφαλώς ξέρει πολύ καλά τι γίνεται στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Να κάνει κανείς αξιολογικές κρίσεις για την αγωνιστική κρίση του Ματιέ είναι λογικό. Να τον βγάζει όμως πολυτραυματία και αρειμάνιο καπνιστή μάλλον παραπάει. Παίκτες με την δική του αξία και το βιογραφικό θα περνούσαν από την Ελλάδα μόνο για να κάνουν τουρισμό.

Κι ας κάπνιζαν πέντε πακέτα σέρτικα την ημέρα. Ο Ματιέ, ανεξάρτητα να θελήσουν ή όχι να κάνουν κίνηση για να τον φέρουν στον Πειραιά, είναι δεδομένης αξίας και αγωνιστική ετοιμότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ