Ύστερα από τρεις γκαζόζες, η «παραμύθι-φούρναρης» προβοκάτσια

Ύστερα από τρεις γκαζόζες, η «παραμύθι-φούρναρης» προβοκάτσια

Ο Κώστας Καίσαρης βγάζει το καπέλο στο Γιώργο Βασιλειάδη. Ανώτερος του Στίβεν Σπίλμπεργκ και του Κουέντιν Ταραντίνο στο να φτιάχνει σενάρια...

ΚΥΡΙΕΣ, κύριοι κι αγαπημένα μου παιδιά. Εγώ, ο Κώστας ο Καίσαρης, βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι. Στη μία και μοναδική. Τη γυναίκα, τη μάνα, την ιατρό, την αγωνίστρια, την Όλγα τη Γεροβασίλη. Ποια FBI; Ποια Scotland Yard; Ποια Intelligence Service; Ποια CIA και ποια KGB; Ποια Mossad και ποια MIT; Η Ελληνική Αστυνομία, η επονομαζόμενη ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και κάτω από την πολιτική καθοδήγηση της συντρόφισσας Όλγας, έχει στα χέρια της ακράδαντα στοιχεία για προβοκάτσια στον επικείμενο τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Οπαδοί άλλης ομάδας δηλαδή, θα προκαλέσουν επεισόδια. Για να πλήξουν τους δυο πόλους της εξυγίανσης θα προσθέσω εγώ. Να προκαλέσουν την τιμωρία και των δύο ομάδων.

ΚΑΙ μην του πεις του Βασιλειάδη μυστικό. Με τίποτα δεν μπορεί να το κρατήσει. Είναι και οι μέρες γιορτινές, πολιτικός είναι, πήρε καμιά πεντακοσαριά τηλέφωνα για «χρόνια πολλά» κι ειδικότερα τους δημοσιογράφους. Εκλογές έρχονται. Την ανάγκη τους έχει. Κάπως έτσι λοιπόν είδε το φως της δημοσιότητας σενάριο για τον ακάματο υφυπουργό που, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, θα κάνει την καρδιά του πέτρα και θα πάρει αυτή τη σκληρή απόφαση. Τη διεξαγωγή του τελικού χωρίς κόσμο. Προκειμένου να μη διαταραχθούν η δημόσια τάξη και ασφάλεια. Κάτι που κατά το Βασιλειάδη θέλουν και οι δύο ομάδες, αλλά φοβούνται να το πούνε δημόσια. Με τους καθ’ όλα αντικειμενικούς αθλητικογράφους να επισημαίνουν τον ηρωισμό του υφυπουργού, που «προτιμάει να πάρει απάνω του το κόστος για μία απόφαση που θα κλείσει το ΟΑΚΑ».

ΤΟ να βλέπεις λοιπόν το Βασιλειάδη να πλασάρεται και να αυτοδιαφημίζεται σαν Ιφιγένεια είναι εξόχως συγκινητικό. Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ιδιαίτερα σημαντική πληροφόρηση της Αστυνομίας. Που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πράγματι. Δεν είναι ένας και δύο αυτοί που επιβουλεύονται την ομαλή διαγωγή του τελικού. Που θέλουν να τον τινάξουν στον αέρα. Να τινάξουν στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ειδικότερα τους δύο πυλώνες της εξυγίανσης. Το Δικέφαλο της Νέας Φιλαδέλφειας και το Δικέφαλο της Τούμπας. Με τους δύο Πόντιους προέδρους, που φτιάξανε το ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάνε. Δεν όμως μόνο ποδοσφαιρικό το θέμα. Είναι και πολιτικό. Είναι οι εχθροί της κυβέρνησης. Τα δεξιά και αριστερά εξτρεμιστικά στοιχεία. Που ενόψει εκλογών θέλουν να τα κάνουν μπάχαλο. Για να πλήξουν το κύρος της αριστερής κυβέρνησης και του Αλέξη προσωπικά.

ΦΩΣ φανάρι είναι η δουλειά. Είναι οι Αρειανοί. Αυτά τα σκουλήκια που δεν ησυχάζουν με τίποτα. Με τίποτα δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο ΠΑΟΚ τους έφτασε στα πρωταθλήματα. Κι έχουν αμφότεροι από τρία. Το σχέδιό τους, σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, είναι σατανικό. Μέχρι και τατουάζ με δικέφαλο αετό θα χτυπήσουνε. Προς παραπλάνηση των αρχών. Θα χωθούν μέσα στους Παοκτζήδες και γαία πυρί μιχθήτω. Αυτοί είναι ικανοί μέχρι και να γκρεμίσουν το στάδιο. Και να αναφωνήσουν σαν τον Σαμψών, «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

ΕΞΙΣΟΥ επικίνδυνοι, αδίστακτοι μπορείς να πεις, είναι οι οπαδοί του Πανιωνίου. Εξ ου και το προσωνύμιο Πάνθηρες. Το μίσος τους για την ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηρισθεί προαιώνιο. Την οποία χαρακτηρίζουν μαϊμού ομάδα της προσφυγιάς. Μη ιδρυθείσα στην Κωνσταντινούπολη. Κατά συνέπεια καπηλεύεται και σφετερίζεται την ιδιότητα της προσφυγικής ομάδας. Οι περί ου ο λόγος Πάνθηρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να καταστρέψουν το δικό τους γήπεδο. Όταν είχε τεθεί θέμα να το χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σε νυκτερινή επιχείρηση ρίξανε στον αγωνιστικό χώρο πρόκες, καρφιά, πινέζες, γυαλιά, προκειμένου να καταστεί ακατάλληλος. Θα κωλώσουν να κάνουνε καλοκαιρινό το ΟΑΚΑ;

ΕΙΝΑΙ και οι εξωτερικοί εχθροί. Το Νοέμβριο του 2017 είχανε παίξει ΑΕΚ-Μίλαν. Όταν οι υπερήφανοι Οριτζιναλίστες είχανε κάνει ντου στους Ιταλούς στο σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια. Ρόπαλα, πέτρες, καπνογόνα, κατεστραμμένα βαγόνια κι εννιά Ιταλοί στο νοσοκομείο. Ξεχνάει ο μαφιόζος; Ποτέ. Ευκαιρία για τους τιφόζι να πάρουν εκδίκηση. Να έρθουν στο ΟΑΚΑ, ν’ ανακατευτούν με το πλήθος και να τα κάνουνε λαμπόγυαλο. Όπως και οι οπαδοί του Άγιαξ. Να πάρουνε ρεβάνς για τους τσαμπουκάδες στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙ δεν είναι μόνο η ΑΕΚ. Είναι και ο ΠΑΟΚ που έχει προηγούμενα με εξωτερικούς εχθρούς. Είναι οι οπαδοί της Ραπίντ. Τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων είχε φάει ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα. Μπορεί να έχουνε περάσει επτά χρόνια, αλλά αυτοί οι καταραμένοι οι Αυστριακοί είναι καμήλες. Δεν ξεχνάνε. Ετοιμάζονται να έρθουν στη Αθήνα για τον τελικό και να μην αφήσουν λίθο επί λίθου. Είναι επίσης και οι οπαδοί της Βαρντάρ Σκοπίων. Αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς της Σάλκε. Που είχαν ενεργή συμμετοχή στα προ διετίας επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Κι ετοιμάζονται κι αυτοί να έρθουν στην Αθήνα για να τα κάνουν λίμπα. Η Ελληνική αστυνομία, ωστόσο δεν κοιμάται. Αγρυπνά. Δε βυζαίνει το δάχτυλο.

ΝΑ αφήσουμε όμως το καλαμπούρι και να μιλήσουμε σοβαρά. Ποια προβοκάτσια και πράσινα άλογα; Σενάρια δε φτιάχνουν μόνο ο Σπίλμπεργκ, ο Ταραντίνο κι οι άλλοι επιφανείς εργάτες της έβδομης τέχνης. Ακόμα καλύτεροι στη μυθοπλασία, στο παραμύθι, είναι οι πολιτικοί. Ο σεναριογράφος θα φτιάξει ένα σενάριο μία φορά στο τόσο. Ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να λέει παραμύθια κάθε μέρα. Βάζει το μυαλό να δουλεύει. Κάθε μέρα κάτι πρέπει να πει. Με τον εν λόγω Βασιλειάδη να έχει εξελιχθεί σε εξπέρ του είδους.

ΕΚΕΙ που είχε κατεβάσει το κοκορέτσι κι ήτανε να πέσει με τα μούτρα στο αρνί, του ήρθε η φαεινή ιδέα: «ο κίνδυνος προβοκάτσιας». Βρήκαμε μία σοβαρή αιτία για να γίνει ο τελικός χωρίς κόσμο. Κι αφού τελείωσε τη μάχη με το αρνί και κατέβασε τρεις γκαζόζες για να χωνέψει, σήκωσε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει την παραμύθι-φούρναρης προβοκάτσια. Και μην αναρωτηθεί κανείς, αν ντρέπεται ο εν λόγω Βασιλειάδης να σερβίρει τόσο χοντροκομμένα παραμύθια. Εδώ δεν κωλώνει να διεκδικεί Γιούρο και Μουντιάλ. Θα ντραπεί για τη παραμύθι φούρναρης προβοκάτσια;

Στη μουσική επιλογή, Bobby Parker & Carlos Santana- Chill Out

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ