Η «άλλη διαχείριση» της Μπαρτσελόνα!

Η «άλλη διαχείριση» της Μπαρτσελόνα!

Ποιος θα στήριζε τον Ερνέστο μετά τον αποκλεισμό- σοκ από την Ρόμα στο προηγούμενο Τσάμπιονς Λιγκ;

Όταν ζωγραφίζει ο Λιονέλ Μέσι τότε είναι όλα όμορφα. Και η κριτική ακόμη πιο εύκολη από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Κλοπ του έβγαλε το καπέλο πριν και μετά το ματς. Πως φτάνουμε όμως σε αυτήν την «εικόνα» είναι το θέμα…

Θέλετε να γυρίσουμε λίγο πίσω το χρόνο; Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή (στις 10 του Απρίλη για την ακρίβεια…) η Μπαρτσελόνα έπαιξε στη Ρώμη τη ρεβάνς με την ομάδα του Μανωλά. Στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 4-1 αλλά στο δεύτερο έζησε τον εφιάλτη. 3-0 και αποκλεισμός-σοκ με την υπογραφή μάλιστα του Κώστα.

Θυμόσαστε το τι ακολούθησε; Τα ρεπορτάζ από την Ισπανία μας ενημέρωναν για τον τσακωμό του Μέσι και του Πικέ με τον Βαλβέρδε, καθώς όταν κερδίζει η ομάδα νικάνε οι παίκτες (ο Λίο και οι άλλοι) αλλά όταν χάνει φταίει μόνον ο προπονητής. Κάποιοι μάλιστα προεξοφλούσαν την έξοδο του Ερνέστο, όμως η Μπαρτσελόνα πήγε κόντρα στο ρεύμα. Τον κράτησε στην ομάδα της, προφανώς γιατί είχε εκτιμήσει τη δουλειά του και δεν θα μπορούσε να την κρίνει και πολύ περισσότερο να τον καταδικάσει από το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όσο οδυνηρό κι αν ήταν αυτό.

Στο Καμπ Νου προφανώς και γνώριζαν και γνωρίζουν ότι μπορεί να καταλάβει όλος ο κόσμος, ότι η ομάδα δεν είναι μόνον ο Μέσι. Κι αυτό μας το επιβεβαιώνει η παταγώδης αποτυχία του με την Εθνική Αργεντινής που όχι μόνο δεν διακρίνεται αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περίγελος με αυτά που συμβαίνουν στα αποδυτήρια, εκεί όπου ο Μέσι και οι υπόλοιποι έχουν καταργήσει τον παράγοντα του προπονητή.

Αυτή είναι η διαφορά, να μπορείς να διαχειρίζεσαι τις κρίσεις και να μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις, ιδίως όταν η μπάλα «καίει». Κι από τη στιγμή που ο Βαλβέρδε ξεπέρασε αυτήν την «παγίδα» είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει την καλή δουλειά του, να πάρει ξανά το πρωτάθλημα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό του κυπέλλου (στην Ισπανία είναι βέβαιο ότι θα γίνει με… κόσμο) και να βρίσκεται μία ανάσα πριν από το τελευταίο και πιο σημαντικό ραντεβού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράδειγμα προς μίμηση χωρίς καμία αμφιβολία. Απλά ακόμη και η «αντιγραφή» δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε όλοι μας. Προφανώς και η Μπαρτσελόνα έχει την τύχη να διαθέτει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγνοήσει το πόσο σημαντική είναι η παρέμβαση του προπονητή. Τόσο απλό μα και τόσο δύσκολο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ