Ολυμπιακός κι Ατρόμητος, εκεί, εκεί, στη Βήτα Εθνική

Ολυμπιακός κι Ατρόμητος, εκεί, εκεί, στη Βήτα Εθνική

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την υπόθεση της «συμμορίας». Και την πιθανότητα υποβιβασμού του Ολυμπιακού στη Β΄ Εθνική. Όπως και του Ατρομήτου.

ΜΠΕΣΑ σας μιλάω, έχω συγκλονισθεί από το γεγονός. Εμένα του Κώστα του Καίσαρη, να μου ξεφύγει η είδηση της χρονιάς. Που έσκασε σαν την ατομική βόμβα της Χιροσίμα. Κάτι όμως η νηστεία και η προσευχή της Σαρακοστής. Κάτι το αρνί το Πάσχα που έπεσε βαρύ, διέλαθε της δημοσιογραφικής μου αντίληψης. Ότι το βούλευμα για το αφήγημα της τέως εγκληματικής οργάνωσης και νυν «συμμορίας» κατέστη αμετάκλητο. Κατόπιν τούτου, προκύπτει θέμα υποβιβασμού του Ολυμπιακού στη Β΄ Εθνική. Χαρές και πανηγύρια δηλαδή στα Γιάννενα. Στην πόλη του Αλή Πασά και της κυρά Φροσύνης. Αφού υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός, σώνονται τα Γιάννενα. Κι από τη στιγμή που η συνταρακτική αυτή αποκάλυψη έγινε από τον έγκυρο Σαγώνια είναι γκαραντί 100%. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Λίρα εκατό. Και γι αυτό αναπαρήχθη.

ΚΑΙ γιατί όμως μόνο ο Ολυμπιακός; Όπως έχει πει ο Θουκυδίδης, «αφού βρήκαμε παπά, να θάψουμε καμπόσους». Γιατί μόνο έναν; Επιβάλλεται και ο υποβιβασμός της Βέροιας. Από κει που βγήκε πρωταθλήτρια στη Γ΄ Εθνική, να πέσει στο τοπικό. Να πέσει και ο Ατρόμητος. Από τη στιγμή που παραπέμπονται να δικαστούν Σπανός-Αγγελόπουλος, πέφτει και το Περιστέρι. Που πάει να πει (αφού δεν παίρνει άδεια ο Πανιώνιος), βγαίνει Ευρώπη ο Παναιτωλικός. Κι αφού έχει ήδη υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, βγαίνει Ευρώπη και η ένδοξη Λαμία του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Που πάει να πει, σώζεται και παραμένει στη Σούπερ Λιγκ το λιοντάρι της Λειβαδιάς που ακούει στο όνομα Ιωάννης Κομπότης. Μισές δουλειές θα κάνουμε; Η κάθαρση πρέπει να πάει μέχρι τέρμα. Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.

ΜΙΛΑΜΕ για κοσμογονία. Και γαμώ την εξυγίανση. Που μόνο επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να καταστεί πραγματικότητα. Να μπει το ποδόσφαιρο στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Και μη νομίζετε ότι ο Καίσαρης τα γράφει όλα αυτά για να διακωμωδήσει μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Δεν παίζουνε μ’ αυτά τα πράγματα. Μακριά από μας παιχνίδια στην πλάτη του ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που θεωρήθηκαν ύποπτα χειραγώγησης το Ολυμπιακός-Βέροια και το Ολυμπιακός-Ατρόμητος, πάνε απαξάπαντες σούμπιτοι. Αναλαμβάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας, τους ρίχνει και τους τρεις μία κατηγορία προς γνώση και συμμόρφωση.

ΝΑ μιλήσουμε λοιπόν σοβαρά. Για το Ολυμπιακός-Βέροια υπάρχουν κάποιες αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις. Κάποιοι ποδοσφαιριστές της Βέροιας έχουν καταθέσει ότι «μας είπανε να χάσουμε 3-0». Κάποιοι άλλοι το διαψεύδουν. Για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος υπάρχει η κατάθεση του Τάκη Φύσσα. Ότι ο Σα Πίντο του είπε, ότι του είπε ο Αγγελόπουλος να μη χρησιμοποιήσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι τρεις ποδοσφαιριστές. Κάτι που ο Πορτογάλος τεχνικός διέψευσε στην κατάθεσή του, αλλά ποτέ δεν αφήνουμε μία λεπτομέρεια να μας χαλάσει μία ωραία ιστορία.

ΕΓΩ να δεχτώ λοιπόν, ότι αυτά που είπε ο Φύσσας είναι αλήθεια. Όπως αλήθεια είπαν οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας. Ότι τους είπανε να χάσουνε με 3-0. Λεπτομέρεια. Πουθενά σ’ αυτές τις δύο υποθέσεις δεν αναφέρεται ο Ολυμπιακός. Ουδείς μάρτυρας έχει καταθέσει κάτι για τον Ολυμπιακό. Ούτε στην κατάθεση Φύσσα αναφέρεται ο Ολυμπιακός, ούτε στις καταθέσεις των ποδοσφαιριστών της Βέροιας. Τίποτα. Από κανέναν. Ούτε από το Δημήτριο Μελισσανίδη που κατάθεσε αυθορμήτως και αυτοβούλως για το Ολυμπιακός-Βέροια. Για το καλό του ποδοσφαίρου. Για εμπλοκή του Ολυμπιακού, κουβέντα. Ούτε λέξη. Κι είναι προφανές. Όποιος καταθέτει κάτι, αναλαμβάνει και την ευθύνη των λεγόμενων του. Αν δεν μπορέσει να τα αποδείξει υποπίπτει στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ποδοσφαιρικά, δεν είναι απαραίτητο να είναι στο κόλπο και οι δύο για να στηθεί ένα παιχνίδι. Αρκεί ο ένας. Εγώ που θέλω να χάσω, κάθομαι και χάνω. Εγώ που θέλω να φάω τρία και πέντε γκολ, κάθομαι και τα τρώω. Χωρίς τη συμμετοχή αυτού που κερδίζει. Υπάρχει το περυσινό Παρί-Ερυθρός Αστέρας. Παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκορ 6-1. Ύποπτο χειραγώγησης. Με κάτι πονηρούς Σέρβους να τα σπρώχνουνε στον άσσο με χάντικαπ τέσσερα γκολ. Αφού σου λέει θα χάσουμε που θα χάσουμε, να κάτσουμε να φάμε πέντε-έξι γκολ, να βγάλουμε και κανένα φράγκο. Αυτός που έβαλε τα έξι από που κι ως που να βρεθεί κατηγορούμενος. Αν η Βέροια έκατσε να φάει τρία γκολ, αυτός που τα έβαλε τι φταίει;

ΠΟΛΥ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση, που ουδείς έχει τολμήσει να αναφέρει τη λέξη Ολυμπιακός. Ουδείς. Θα μου πείτε τώρα και γιατί μπλέκει και τον Ολυμπιακό το βούλευμα; Ευκολάκι η απάντηση. Τυφλή είναι Δικαιοσύνη. Κι επί ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα θεόστραβη. Άπαξ λοιπόν κι η Δικαιοσύνη δε βλέπει, δεν έχει να δώσει πουθενά λογαριασμό. Τι ευθύνη μπορεί να έχει ένας τυφλός; Στο ακροατήριο βέβαια είναι διαφορετικά. Χρειάζονται αποδείξεις. Που στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει, ούτε ψήγμα. Τίποτα. Παρά ταύτα, Ολυμπιακός (κι Ατρόμητος λέω εγώ), εκεί, εκεί, στη Βήτα Εθνική. Να μας πούνε όμως σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο, να πάμε το δούμε κι εμείς.

Στη μουσική επιλογή, John Mayall The mists of time:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ