Ο άσος στο «μανίκι» του Μουνιόθ

Ο άσος στο «μανίκι» του Μουνιόθ

Ο Γκάβιν Σμιτ έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Μουνιόθ έβγαλε άσο από το «μανίκι» και έπιασε στον… ύπνο τον δικέφαλο

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος βόλεϊ κόντρα στον ΠΑΟΚ και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν πλήρως στην χθεσινή αναμέτρηση. Από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο τους να κάνει σκέψεις για break.

Οι πειραιώτες κατάφεραν να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού, ότι πήρε τον πρώτο τελικό κόντρα στον δικέφαλο. Είναι μεγάλη η σημασία για την γηπεδούχο ομάδα να κάνει το 1-0 στην σειρά των τελικών.

Ο Ολυμπιακός θα πάει με άλλον αέρα στην Θεσσαλονίκη για να παίξει τον δεύτερο τελικό αλλά το σίγουρο είναι πως οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως πρέπει να δείξουν συγκέντρωση και προσοχή για να πετύχουν τον στόχο τους.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η επιστροφή του Αλεξίεφ ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα του Πειραιά. Όχι μόνο γι’ αγωνιστικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους καθώς ο Βούλγαρος είναι ηγέτης και η παρουσία του στον τελικό ανέβασε όλη την ομάδα του.

Ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο άσος στο «μανίκι» του Μουνιόι ήταν ο Γκάβιν Σμιτ. Ο Καναδός ήταν αυτός που έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό, ήταν ο παίκτης που πήρε πάνω του τον πρώτο τελικό.

Και τι δεν έκανε στο χθεσινό παιχνίδι ο πανύψηλος Σμιτ; Ο Καναδός πήρε τις πρωτοβουλίες, ο Μουνιόθ άφησε το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του στον 33χρονο διαγώνιο και αν μη τι άλλο δικαιώθηκε απόλυτα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να αιφνιδιάζεται από το κρεσέντο του Σμιτ και από την επιλογή του Ολυμπιακού να «φορτώσει» τις επιθέσεις του στον Καναδό. Ο δικέφαλος του βορρά δεν μπόρεσε να βρει τρόπους για να σταματήσει τον Σμιτ και όλα πήραν τον… δρόμο τους για τους ερυθρόλευκους.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος με την απόδοση του Σμιτ. Ήξερε καλά ο Μουνιόθ πως ο Αλεξίεφ δεν ήταν 100 % έτοιμος λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα και ήθελε να βρει ένα καλό ποσοστό στην επίθεση από τον Σμιτ.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Καναδός δικαίωσε τον προπονητή του με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στον χθεσινό τελικό και οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν πολλά στον Σμιτ και στην συνέχεια της σειράς.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν πως είχαν προετοιμαστεί σωστά για τον πολύ σημαντικό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχαν σωστή νοοτροπία κι αυτό είναι κάτι που το πέτυχε με την δουλειά του ο Μουνιόθ στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ