«Απ’ το στημένο τους παιχνίδι βγάλε με έξω»

«Απ’ το στημένο τους παιχνίδι βγάλε με έξω»

Κούρασε η κατάσταση, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μένει στο μονοπάτι που αποφάσισε να χαράξει και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς του ελληνικού μπάσκετ κρύβονται.

Όποιοι είναι πάνω από τα 30, σίγουρα θα θυμούνται αυτό τον στίχο των FF.C. στο κομμάτι «Στημένο παιχνίδι», ενός από τα ιστορικότερα συγκροτήματα του ελληνόφωνου Χιπ Χοπ. Βέβαια αυτό μιλούσε για τα media και το παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.

Από την άλλη, δεν διαφέρει πολύ η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό μπάσκετ. Μία φαρσοκωμωδία που εξελίχθηκε με τόσο νοσηρό τρόπο μπροστά στα μάτια μας, που δεν έχει πραγματικό προηγούμενο. Αηδία.. Μόνο αυτή η λέξη μου έρχεται στο μυαλό για την τρικυμία εν κρανίο που ακολούθησε στις τάξεις της ΕΟΚ και προχωρήσαμε σε όσα κωμικοτραγικά ζήσαμε την Παρασκευή του Πάσχα.

Αυτοί που λατρεύουν να καυχιούνται για το ελληνικό μπάσκετ, αποδεικνύουν πόσο ελάχιστοι είναι για να κρατούν τις τύχες του στα χέρια τους.

Ο Ολυμπιακός έπραξε το σωστό και αναμενόμενο. Τρελαίνομαι και στην ιδέα ότι κάποιοι έχουν κάνει σημαία το ενδεχόμενο να έχουμε αλλαγή πλεύσης. Παράλληλα για το… στημένο παιχνίδι που μιλάω παραπάνω, το βλέπουμε ξεκάθαρα.

Με την Πολιτεία απούσα, την ΕΟΚ να πετάει το μπαλάκι αριστερά και δεξιά, την ΚΕΔ να μένει με δύο μέλη και να προχωρεί σε σπασμωδικές κινήσεις και να ορίζει έναν διαιτητή, στον οποίο η ίδια έχει δώσει την άδεια να διαιτητεύσει παιχνίδι στην Εσθονία! Γιατί τέτοια πρεμούρα δηλαδή; Πόσο απροκάλυπτα να γίνει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», που είδαν τα ματάκια μας σε ένα τρίωρο; Γιατί δεν υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση όταν με το έτσι θέλω διαιτητές Ευρωλίγκας ήταν εκτός πινάκων;

Τότε η ΚΕΔ δεν ήταν παράνομη δηλαδή; Ας μην ασχοληθούμε με τη νομιμότητά της γιατί θα γράφουμε για καιρό. Ηρθε η ώρα για κάθαρση. Αρχικός τίτλος του κειμένου μου ήταν «μακριά και αγαπημένοι». Ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος έχει αηδιάσει. Το ελληνικό μπάσκετ έχει πιάσει πάτο.

Όχι απλά τον έχει πιάσει, αλλά προσπαθεί να τον σκάψει ακόμα περισσότερο και ας βρίσκει… σίδερο. Γιατί να ασχολείσαι με την σαπίλα; Και αν δεν είναι Αδριατική, τότε θα είναι μόνο Ευρωλίγκα. Η απούσα Πολιτεία συνεχίζει να σιωπά. Έρχονται εκλογές, οπότε δεν γίνεται να προχωρήσει σε τομές. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Όχι ότι θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση, αλλά είναι ένας ακόμα λόγος για να συμβεί αυτό.

Το απροκάλυπτο ενοχλεί…

Και μόνο ότι έγινε… κλήρωση μεταξύ τριών διαιτητών, για να μπουν οι δύο σε ένα παιχνίδι, αποδεικνύει τη γελοιότητα της κατάστασης. Είχε ένα 66% να πέσει μέσα ο… ανεπιθύμητος. Σιγά μην πήγαιναν κουβά… Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Το τι θα γίνει ακριβώς την Τετάρτη ουδείς γνωρίζει. Μην το πάμε όμως τόσο μακριά.

Το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την Δευτέρα μεταξύ των ιδιοκτητών των ΚΑΕ είναι αυτό που λέμε «value for money». Εκεί θα παιχτούν όλα.

Μέχρι τότε ας μην αναλωνόμαστε σε πολλά. Υπομονή μερικές ώρες ακόμα.

ΥΓ1 Αγωνιστικά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να πούμε για το παιχνίδι με τον Κολοσσό. Η διαιτησία ήθελε να χαλάσει το κλίμα. Δεν χρειαζόταν και πολύ πάντως.. Ο Ανδρικόπουλος και οι λοιποί εξαγρίωσαν κόσμο και… κοσμάκι στο Φάληρο.

ΥΓ2 Τι ζούμε ρε γαμώτο. Πόσο χαμηλά να πέσετε κάποιοι. Η ΕΣΗΕΑ τώρα που είναι; Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Και αυτό που το έγραψε το κείμενο, θα πρέπει να ντρέπεται για τον ίδιο του τον εαυτό. Αν και η λογική λέει πως θα τον ανάγκασαν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ