Του χρόνου να νικήσει και την… στατιστική!

Του χρόνου να νικήσει και την… στατιστική!

Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω βαθμολογικά από αναπάντεχα αποτελέσματα σε τρία μας. Την επόμενη χρονιά καλείται να…

Να μιλήσουμε για το παράδοξο: Ολη τη χρονιά να γράφουμε για την επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού κι αυτός να ολοκληρώνει την χρονιά έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και να τερματίζει δεύτερος.

Μοιάζει κάπως παράδοξο να έχεις πρόβλημα να την στείλει μέσα, να χάνεις ευκαιρίες με το τσουβάλι και τελικά να βάζεις τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα και από τον πρωταθλητή. Η πιο πρόχειρη εξήγηση είναι ότι ο Ολυμπιακός τα έβαλε όταν δεν τα είχε ανάγκη, όταν δεν του χρησίμευαν. Ισχύει μόνο ως ένα σημείο. Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω βαθμολογικά από αναπάντεχα αποτελέσματα σε τρία μας. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα με τίποτα.

Στο ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ που -αφού ήταν ανύπαρκτος για ένα ημίχρονο- συνήλθε κάπως στο δεύτερο και έχασε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό που και πάλι δεν μπορούσε να την σπρώξει στα δίχτυα. Αφήνω κατά μέρος το ματς της Τούμπας. Αυτό ήταν το μόνο στο οποίο πήρε όσα του άξιζαν παραδομένος στην ανωτερότητα του αντιπάλου του. Για να έχουμε την σφαιρική εικόνα της κατάστασης να βάλουμε στον λογαριασμό και το ματς του κυπέλλου με την Λαμία στο Φάληρο.

Κι εκεί είχαμε μια από τα ίδια. Πάμε ανάποδα τώρα: Στο ματς με τον ΠΑΟΚ κοιμήθηκε ο Θεός. Οταν ξύπνησε ευλόγησε την… συνεργασία του Γιαννιώτη με τον Βούκοβιτς που έδωσε την αναπάντεχη νίκη στους φιλοξενούμενους. Στα ματς με τον ΟΦΗ και την Λαμία τα μούσκεψε ελαφρώς ο Μαρτίνς αφήνοντας στον πάγκο τον Φορτούνη. Το σκοράρισμα του Ολυμπιακού μπορεί να μεγαλούργησε στους αριθμούς αλλά τις κρίσιμες ώρες ήταν πρόβλημα. Πόσο μεγάλο; Οσο ήταν και οι αμυντικές του αδυναμίες.  Αφού κάνουμε κουβέντα για την παραγωγικότητα γενικά ας κάνουμε και για την άμυνα ειδικά. Γκολ που δεν επιτρέπεται, ανάμεσά τους και αυτογκόλ, είναι που στέρησαν βαθμούς και προκρίσεις σε κύπελλο και Γιουρόπα.

Γκολ που δεν πρέπει να δέχονται άμυνες σε αυτό το επίπεδο. Θυμηθείτε τα τρία γκολ στην Λαμία και τα γκολ με τα οποία η Ντιναμό πέταξε έξω τον Ολυμπιακό ενώ η εικόνα των δυο ομάδων στο γήπεδο δεν σε έπειθε για την συγκεκριμένη κατάληξη. Ο θεαματικός Ολυμπιακός θαυμάστηκε αρκετές φορές για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παρουσίασε αλλά η ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές του παρέμεινε ζητούμενο. Προφανώς, όταν πρόκειται για ομάδα που φτιάχτηκε από την αρχή, είναι πολύ δύσκολο όλα τα ζητήματα να λυθούν από την αρχή.

Αν βάλουμε κάτω τα νούμερα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν πορεία πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ έκανε κάτι παραπάνω που δεν εξηγείται με αγωνιστικούς και μόνο όρους. Επειδή μπορεί και του χρόνου να το ξανακάνει, ο Ολυμπιακός για να το αντιμετωπίσει, απαιτείται να φτιάξει ομάδα για να νικάει παντού αποκλείοντας και την στατιστική πιθανότητα του λάθους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ