ΑΕΚ σε «mood» κούπας

ΑΕΚ σε «mood» κούπας

Η Ένωση πάει στον τελικό με το τέμπο αλλά και την ψυχολογία που θέλει, για έναν τίτλο που «καίγεται» να κατακτήσει.

Η εικόνα με την οποία «αποχαιρέτησε» το πρωτάθλημα η ΑΕΚ ήταν εκείνη που περίμενε να δει ο κόσμος της. Η Ένωση δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο στη Λιβαδειά, μπήκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με το πόδι στο γκάζι και «καθάρισε» την ομάδα του Κομπότη, αλλά και την υπόθεση 3η θέση, συνοπτικά.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν συνεχώς σε ένα υψηλό τέμπο, που τους επέτρεψε να βγάλουν φάσεις και να αποδώσουν και όμορφο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ δείχνει να είναι σε «mood» Κούπας. Φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε τοποθέτηση παικτών ή του Μανόλο Χιμένεθ το παραπάνω, όμως χθες, η Ένωση το έδειξε και στο γήπεδο.

Όλος ο οργανισμός ΑΕΚ ζει και αναπνέει για τον τελικό, για έναν τίτλο με ξεχωριστή σημασία. Πάντα ένας τίτλος δίνει κίνητρο, όμως στην προκειμένη περίπτωση… βοηθάει και ο αντίπαλος. Η Ένωση ξέρει ποιον έχει απέναντί της στον τελικό και παράλληλα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να στεφθεί κυπελλούχος και να πλημμυρίσει ξανά με κόσμο η Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο αγωνιστικό σκέλος το στοιχείο που κρατάω από χθες και ενόψει τελικού, είναι κυρίως η εμφάνιση του Πέτρου Μάνταλου. Μπορεί οι φάσεις να μην «βγήκαν» στον αρχηγό. Μπορεί ο Μάνταλος να έγινε ξανά αποδέκτης… γκρίνιας μέσω των social media, όμως η εμφάνιση που έκανε στη Λιβαδειά, δεν ήταν κακή. Για την ακρίβεια, στα μάτια μου έδειξε εξαιρετική.

Ο αρχηγός της Ένωσης είχε συμμετοχή στα γκολ, ήταν κινητικός, πήρε πρωτοβουλίες, έτρεξε πολύ, βρέθηκε σε πολλούς χώρους. Ο λόγος που δεν κατάφερε αυτή του την απόδοση να την μετουσιώσει σε ένα γκολ, ήταν αποκλειστικά και μόνο η γκίνια. Μια γκίνια που ο Μάνταλος μπορεί να «ξορκίσει» στον τελικό, εφόσον δείξει το ίδιο πρόσωπο.

Ο διεθνής μέσος ήταν και παραμένει βαρόμετρο για την απόδοση της ΑΕΚ. Ειδικά για την ΑΕΚ του Χιμένεθ, που στηρίζει πολλά στην ποιότητα και στις εμπνεύσεις του αρχηγού. Γι’ αυτό και η παρουσία του Μάνταλου στον τελικό, θα είναι από τα σημεία που ενδεχομένως να κρίνουν και την κατάληξη του τροπαίου. Ένα τρόπαιο που η Ένωση θέλει πολύ και για πολλούς λόγους. Για να το κατακτήσει, έχει ανάγκη και από έναν Μάνταλο, που θα θυμίζει σε διάθεση και απόδοση, τον χθεσινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ