Με καμία άλλη κυβέρνηση. Ούτε με τη Χούντα…

Με καμία άλλη κυβέρνηση. Ούτε με τη Χούντα…

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και διερωτάται: Είναι ο ΠΑΟΚ η καλύτερη ομάδα, που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία 50 χρόνια;

ΕΓΡΑΨΕ ιστορία ο ΠΑΟΚ. Αναμφίβολα. Δεν παίρνεις κάθε χρόνο αήττητο πρωτάθλημα. Ούτε μία φορά στα δέκα. Μία φορά στα 50 γίνεται αυτό. Και αν. Στα 55 για να είμεθα ακριβείς. Στο μακρινό 1964 ανατρέχει το προηγούμενο αήττητο του Παναθηναϊκού. Όταν φοράγαμε σακάκια με φαρδύ πέτο. Και παντελόνια καμπάνα, πενήντα πόντους το μπατζάκι. Με πολίτευμα τη Βασιλευομένη Δημοκρατία και κρατήστε το αυτό. Τη χρονιά που γεννήθηκαν ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Ρόι Τάρπλεϊ ο Αρβιντας Σαμπόνις και η Μόνικα Μπελούτσι.

ΤΟ ξαναλέμε. Γράφεις ιστορία με το αήττητο πρωτάθλημα. Πλήρωσε κάτι παραπάνω, ο Ιβάν αλλά τα κατάφερε. Κάτι που δεν είχε καταφέρει κανείς τα προηγούμενα 55 χρόνια. Στο αήττητο του Παναθηναϊκού, μνημονεύονται ακόμα οι ποδοσφαιριστές. Λουκανίδης, Καμάρας, Σούρπης, Παπαεμμανουήλ, Πυτιχούτης, Δομάζος, Πανάκης. Κάποιοι λίγοι γνωρίζουν ότι προπονητής ήταν ο Γιουγκοσλάβος, Στέφαν Μπόμπεκ. Ουδείς, ποιος ήταν πρόεδρος. Στις σχετικές αναφορές, δεν υπάρχει πουθενά το όνομά του. Τότε τους τίτλους τους κέρδιζαν οι ποδοσφαιριστές.

Σ’ ΑΥΤΑ τα 55 χρόνια πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο ομαδάρες. Και παιχταράδες.
-Ο Παναθηναϊκός που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Ουέμπλεϊ.
-Ο Ολυμπιακός του Νίκου Γουλανδρή.
-Ο Ολυμπιακός του Σταύρου Νταϊφά.
-Ο Παναθηναϊκός που έφτασε στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.
-Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς
-Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγιεβιτς.
-Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε και του Μάρκο Σίλβα.

ΚΑΜΙΑ απ’ αυτές τις ομάδες δεν κατάφερε να πάρει αήττητο πρωτάθλημα. Επειδή πρόκειται για ποδόσφαιρο. Επειδή δεν γίνεται για μία ολόκληρη σεζόν να είσαι συνέχεια καλός. Έστω και μία φορά θα γίνει η στραβή και θα τη πατήσεις. Έστω και μία φορά, στα 30 η στα 34 παιχνίδια. Κι αυτό είναι το φυσιολογικό. Το να μην χάνεις ποτέ, είναι το αφύσικο. Ακόμα και σ αυτό το ψευτοπρωτάθλημα που παίζεται στην Ελλάδα.

Σ’ ΑΥΤΑ τα 55 χρόνια, που περάσανε, άλλαξε το πολίτευμα. Βασιλευομένη δημοκρατία, δικτατορία, προεδρευόμενη δημοκρατία. Αλλάξανε τα κόμματα που κυβερνήσανε. Ένωση Κέντρου, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ. Άλλαξε πολλές περισσότερες φορές η ΕΠΟ. Τριβέλας, Αλημίσης, Γκαγκάτσης, καταδρομέας Γκιρτζίκης. Καμιά ομάδα, με καμιά κυβέρνηση, (ούτε με τη Χούντα) με καμία ΕΠΟ δεν κατάφερε να πάρει αήττητο πρωτάθλημα. Το κατάφερε ο ΠΑΟΚ, με Σύριζα, με Αλέξη Τσίπρα, με Ευάγγελο Γραμμένο. Σε αντίθεση με τη «συμμορία». Που ήτανε τόσο άχρηστη, που δεν μπόρεσε να δώσει στον Ολυμπιακό ένα αήττητο πρωτάθλημα.

ΑΥΤΟΣ ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι η καλύτερη ομάδα, που έχει εμφανιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εδώ και μισό αιώνα. Έτσι πάει. Κι ας λένε οι κακεντρεχείς ότι αυτή η ομαδάρα, γιά το Γιουρόπα, μύρισε δύο φορές το κρίνο από τη Βίντι κι άρπαξε τρία μπαλάκια από τη Μπάτε Μπορίσοφ μέσα στη Τούμπα. Ότι γι’ αυτό το αήττητο έχουνε βάλλει το χέρι τους οι «πλανήτες». Τα λεφτά του Ιβάν που λέγαμε, ο Σύριζα, ο Αλέξης κι η ΕΠΟ του Ευάγγελου; Ο καθαείς, είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία 50 χρόνια. Δεν θα του το χαλάσει ο Καίσαρης.

Η Λίβερπουλ μπορεί να άρπαξε τρία μπαλάκια στο Καμπ Νου, τιμής ένεκεν όμως σήμερα το You´ll Never Walk Alone.

https://www.youtube.com/watch?v=_-z8VpLEHHk&app=desktop

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ