Τέσσερις ώρες μίας απέραντης παρωδίας

Τέσσερις ώρες μίας απέραντης παρωδίας

Κανείς δεν κατάλαβε σε τι βοήθησε το ελληνικό μπάσκετ αυτή η συνάντηση στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, με το μεγαλύτερο κομμάτι των παρευρισκόμενων να… βολεύονται και να περιμένουν το τέλος της σεζόν.

Βρεθήκαμε από τους πρώτους στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ σε σημείο που στήσαμε… καρτέρι στους ιδιοκτήτες των ομάδων. Αρρωστος δε με την ώρα (και στην υγεία μου γιατί είμαι με ίωση εδώ και κάτι μέρες) πήγα από τη μία και κάτι εκεί, παρότι η συνέλευση ήταν προγραμματισμένη για τις 14:30. Μετά από εφτά ώρες διαμονής εκεί έμεινα με την απορία: «γιατί τραβήχτηκα ως εδώ;».

Για το τίποτα…

Η κοινή παραδοχή από όλες τις ομάδες (πλην Παναθηναϊκού) ότι η διαιτησία είναι κάκιστη και ότι χρειάζονται άμεσες αλλαγές στο κομμάτι της ΚΕΔ. Από την άλλη μεριά, ο λογικός δισταγμός να αποδεχτούν οι ομάδες την αναβολή της αγωνιστικής απέναντι στην… παρανομία να γίνει ορισμός-κλήρωση διαιτητών με δύο μόλις μέλη της ΚΕΔ, επειδή τα έξοδα που θα προκύψουν σε αυτές θα είναι βαριά.

Σκεφτείτε τον ένατο, δέκατο και παρακάτω της βαθμολογίας να είναι αναγκασμένος να πληρώσει παραπάνω έναν αθλητή του, τα ενοίκια του και να του αλλάξει τα εισιτήρια για την επιστροφή στην πατρίδα του; Αναμενόμενο να κάνουν πίσω στη… νομιμότητα και να κοιτάξουν την οικονομική τους ευτυχία και όχι καταστροφή. Η απορία μου είναι τι θα γίνει εάν το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει τον Ολυμπιακό; Πόσο ακόμα πιο χαμηλά θα πέσει το ελληνικός πρωτάθλημα; Πως θα επιστρέψουν όλοι πίσω; Τι θα γίνει στην λίγκα; Τι θα κάνουν οι ομάδες;

Δεν γίναμε σοφότεροι το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Αντιθέτως περάσαμε ένα τετράωρο φαρσοκωμωδία. Από την παράκληση να «κλείσουν» τα κινητά κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, στην… στοχευμένη διαρροή στα γνωστά σάιτ. Οι θέσεις των ομάδων που είχαν τεράστια απόκλιση και το «ρεπορτάζ» που διέφερε όπως και να το πάρει κανείς. Τελείωσε η συνέλευση, η ΑΕΚ αποχώρησε πρώτη αν και προφασίστηκε ότι θα επιστρέψει στην αίθουσα λέγοντας ότι φεύγει για προσωπική της υπόθεση και λογικά θα κρατήσουν ώρες οι συζητήσεις, κάτι που έγινε προφανώς για να γλυτώσει την ανάκριση από τους δημοσιογράφους.

Λαλίστατους μόνο τον κύριο Γουλιέλμο και μετά τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος ήταν σίγουρος ότι ο Αναστόπουλος θα δηλώσει κώλυμα και δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα στο ματς της Τετάρτης στο ΣΕΦ.

Μόνο ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα είχε λογική στις προτάσεις του. Ποιος να τον ακούσει όμως.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο τέλος ήταν η περίσσια αισιοδοξία από κάποιους ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Λες και ζούμε όλοι σε άλλη διάσταση.

Μία τρύπα στο νερό. Και τώρα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει ακριβώς την Τετάρτη, με τις δικές μου πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι δεν θα έχουμε αλλαγή στάσης του Ολυμπιακού. Μέχρι τότε όμως ας περιμένουμε…

ΥΓ1 Περίμενα πιο δυναμικές τις λεγόμενες μικρές ομάδες. Αυτό το ενωτικό κλίμα με πειράζει και μόνο οι Ζομπανάκης και Λιόλιος μίλησαν έξω από τα δόντια.

ΥΓ2 Φάουλ η στάση της ΑΕΚ στο τέλος. Το να φύγει έτσι, να «δουλέψει» τους δημοσιογράφους που περίμεναν τόσες ώρες εκεί και να κάνει και χιούμορ ότι θα μετρήσουν ώρες οι υπόλοιποι μέσα.

ΥΓ3 Όπως το είπε ο Χρήστος Μπαφές στο τέλος. Στο τέλος κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν βρέθηκε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Μία άνοστη σούπα…

ΥΓ4 Όχι δεν έφυγε κανείς ικανοποιημένος. Μία παρωδία. Ένα ελληνικό μπάσκετ που νίπτει τας χείρας του σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος. Μια ελλιπή ΚΕΔ, που σπασμωδικά επιλέγει να ορίσει έναν διαιτητή, στον οποίο στις 30 Απριλίου είχε δώσει την συγκατάθεσή της να σφυρίξει άλλο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο γιατί έγινε. Για να ρίξει τον Ολυμπιακό στην Α2, εάν επιμένει στις απόψεις του. Γιατί στα πλέι οφ δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ