Ο ΠΑΟΚ θα κατέβει για να πάρει ξανά Κύπελλο μέσα στο σπίτι της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ θα κατέβει για να πάρει ξανά Κύπελλο μέσα στο σπίτι της ΑΕΚ

Το ΟΑΚΑ είναι η έδρα της ΑΕΚ εδώ και 15 χρόνια. Πριν ήταν η Νέα Φιλαδέλφεια. Στο μέλλον θα είναι η «Αγιά Σοφιά». Τώρα όμως είναι το ΟΑΚΑ.

Όλες τις προηγούμενες μέρες, όλη η προσοχή ενόψει του τελικού του Κυπέλλου αναλώθηκε στο θέμα της διεξαγωγής του ματς χωρίς κόσμο, με την απαράδεκτη απόφαση την οποία πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Έτσι στο αχανές ΟΑΚΑ θα βρεθούν περίπου 1000 άτομα με προσκλήσεις και πάνω από 70.000 θέσεις θα μείνουν κενές ντροπιάζοντας ακόμη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η Αστυνομία ήθελε να κόψει τις μισές από τις 120 προσκλήσεις που αποφασίστηκε να δοθούν τόσο σε ΠΑΟΚ όσο και σε ΑΕΚ!

Έλεος ρε παιδιά! Έλεος…

Τελικά αυτό δεν πέρασε, αλλά έμεινε η ντροπιαστική απόφαση της διεξαγωγής του τελικού χωρίς κόσμο.

Τα ματς κεκλεισμένων των θυρών δίνουν την αίσθηση προπονήσεων ή φιλικών ακόμη και αν μέσα στον αγωνιστικό χώρο πέφτουν κορμιά. Είναι ξενέρωτο το κλίμα παιχνιδιών χωρίς φιλάθλους και εμείς στον ΠΑΟΚ το ξέρουμε καλύτερα από όλους στην Ελλάδα έχοντας το ρεκόρ αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο πέρυσι, η ομάδα έπαιξε 10 αγώνες σε άδεια Τούμπα!

Δεν ξέρω ποια ομάδα θα επηρεαστεί περισσότερο από το άδειο ΟΑΚΑ, ξέρω σίγουρα ότι η ΑΕΚ γνωρίζει καλύτερα αυτό το γήπεδο το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα εδώ και 15 χρόνια.

Το ευφυολόγημα της Αγγελικής Αρκάδη (την οποία πραγματικά εκτιμώ ως προσωπικότητα και ως άνθρωπο, ανεξάρτητα αν μπορεί να διαφωνώ σε διάφορα πράγματα μαζί της) ότι έδρα της ΑΕΚ είναι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι αστείο. Ναι, εκεί είναι το σπίτι της ΑΕΚ, εκεί ήταν παλαιότερα και θα είναι στο μέλλον η έδρα της Ένωσης. Αλλά για 15 χρόνια και όσο ακόμη χρειαστεί έως ότου μπει στο νέο της γήπεδο, έδρα της ΑΕΚ είναι το ΟΑΚΑ. Αν πει κάποιος τον Λιβάγια, τον Πόνσε ή ακόμη και τον Μανόλο Χιμένεθ να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια, πιθανότατα δε θα ξέρει καν τον δρόμο…

Ποιο γήπεδο θεωρούν έδρα τους ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας, ο Μπακάκης και οι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ; Τη Νέα Φιλαδέλφεια που δεν έχουν παίξει ποτέ ή το ΟΑΚΑ;

Η απάντηση είναι απλή… Φυσικά το ΟΑΚΑ!

Ο ΠΑΟΚ φέτος έπαιξε δύο φορές στο Ολυμπιακό Στάδιο ως φιλοξενούμενος με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ φέτος έπαιξε στο ΟΑΚΑ 25 παιχνίδια! Τα 16 ήταν ματς πρωταθλήματος (15 ως γηπεδούχος και ένα ως φιλοξενούμενη με τον Παναθηναϊκό), και ακόμη είχε 4 αγώνες Κυπέλλου και άλλα 5 ευρωπαϊκά ματς.

Όσα ματς έχει παίξει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τα τελευταία τρία χρόνια δεν τα έχει παίξει ο ΠΑΟΚ εκεί σε 36 χρόνια, από το 1983 που ξεκίνησε να λειτουργεί.

Ξεχνάνε στην ΑΕΚ ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν πάνω από 20 χρόνια, όταν η ομάδα του είχε έδρα τη Νέα Φιλαδέλφεια και κλήθηκε να παίξει τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το οποίο οι πράσινοι χρησιμοποιούσαν ως έδρα είχε πει: «Εγώ αν χρησιμοποιούσα ως έδρα το ΟΑΚΑ και γίνονταν εκεί ο τελικός, θα ζητούσα να αλλάξει η έδρα».

Ούτε το 2016 είπε τίποτα επ’ αυτού ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, ούτε πέρυσι που ο τελικός έγινε πάλι στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Ένωση εδώ και 15 χρόνια.

Αυτά έχουν γραφτεί ξανά και ξανά. Τα καταγράφω ως γεγονότα και όχι ως γκρίνια. Απλά αναγκαζόμαστε να τα επαναλάβουμε όταν προσπαθούν να μας βγάλουν και τρελούς και να βγουν από πάνω για το θέμα της έδρας του τελικού.

Απλά φέτος καταρρίφθηκε και το επιχείρημα ότι οι τελικοί γίνονται στο ΟΑΚΑ επειδή είναι το πιο ασφαλές γήπεδο. Διότι χωρίς κόσμο εύκολα γίνεται ασφαλές σχεδόν κάθε γήπεδο.

Μετά μπήκε το άλλο αστείο επιχείρημα ότι ο τελικός πρέπει να γίνει στο ΟΑΚΑ επειδή μόνο εκεί μπορεί να μπει το VAR. Και δίπλα πέταξαν και ένα παραμύθι ότι ο ΠΑΟΚ δε θέλει το ΟΑΚΑ για τον τελικό επειδή δε θέλει VAR!

Μιλάμε για αισχρή προπαγάνδα…

Χωρίς να προκύπτει αυτό από πουθενά πήγαν να βγάλουν τον ΠΑΟΚ σώνει και καλά ότι δε θέλει το VAR. Πάλι ξεχνάνε στην ΑΕΚ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα που απαίτησε να μπει video στην Ελλάδα από το 2016 και το 2017 ο Ιβάν Σαββίδης είχε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας την εφαρμογή του και αναλαμβάνοντας το κόστος εγκατάστασής του αν χρειαστεί.

Ο ΠΑΟΚ το μόνο που ζήτησε ήταν να γίνει αλλού ο τελικός αν είναι να γίνει χωρίς κόσμο. Συμφωνούσε και ήθελε εξ αρχής να υπάρχει VAR, απλά έθεσε θέμα έδρας αν δεν έχει κόσμο στις εξέδρες και δεν τίθεται τότε ζήτημα για την ασφάλεια των φιλάθλων. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Το ψέμα ότι ο ΠΑΟΚ δήθεν δε θέλει VAR ήταν μια προπαγάνδα που βγήκε από την πλευρά της ΑΕΚ (όχι απαραίτητα της επίσημης) για να ενισχύσει τον εξ αρχής ορισμό του τελικού στο ΟΑΚΑ.

Το αίτημα του ΠΑΟΚ δεν πέρασε, ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ (το οποίο είναι έδρα της ΑΕΚ εδώ και 15 χρόνια) και έτσι ο Δικέφαλος θα δώσει τον 17ο από τους 20 τελικούς του στο Κύπελλο, στην πόλη που εδρεύει ο αντίπαλός του.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια…

Ο ΠΑΟΚ θα πάει φέτος για να πάρει το 3ο σερί Κύπελλο απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (όπως το 2017 και το 2018), έτσι ώστε να φέρει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του στην Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ