Πατήρ, υιός Λουτσέσκου… και άγ(ρ)ια Τούμπα!

Πατήρ, υιός Λουτσέσκου… και άγ(ρ)ια Τούμπα!

Άναψε το κόκκινο, για τον υιό Λουτσέσκου, οπότε άμεσο το «SOS», προς τον πανίσχυρο πατέρα. Με τον Μιρτσέα , που αναγνωρίζεται ως σταθερή αξία μέσα στην κορυφαία 10άδα προπονητών της Ευρώπης, να ευαισθητοποιείται κι ενεργοποιείται.

Πατήρ , υιός Λουτσέσκου  και άγ(ρ)ια Τούμπα! Πίσω από το «φοβερό και τρομερό» 4-0 του ΠΑΟΚ , εναντίον του Παναθηναϊκού, ήταν ο Μιρτσέα και ο Ραζβάν! Ο πρώτος σε μπουθ του γηπέδου, μαζί με τον Ιβάν, ο δεύτερος όρθιος μπροστά από τον «ασπρόμαυρο» πάγκο  να εφαρμόζει πιστά ό,τι είχε συζητήσει με τον πατέρα του και «να περνάνε με πριονοκορδέλα» τον άμοιρο Μαρίνο Ουζουνίδη!

ΤΟ ΜΑΤΣ της Κυριακής δεν ήταν μόνο για την ομάδα του ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια, που καταβάλλει, για να κατακτήσει τον εφετινό πρωταθληματικό τίτλο. Ούτε μόνο για τον κόσμο της γηπεδούχου , που γύρισε στις εξέδρες, ύστερα από την αναγκαστική μακρόχρονη αποχή , αν και είχε προθερμανθεί τέλεια μια αγωνιστική πριν με τους 2.500 παρόντες στην «με ανοικτάς τας αγκάλας» Ξάνθη.

ΗΤΑΝ και για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Πολύ μεγάλη δοκιμασία, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, γιατί απέναντι του είχε τον αντίπαλο και σε προσωπικό, επαγγελματικό, επίπεδο. Τον Εβρίτη, που είναι η σφοδρή επιθυμία αξιωματούχων της Μικράς Ασίας, για την περίπτωση, που κάτι (ξανα)στραβώσει με τον Ρουμάνο- όσο … «νερό του Καματερού» κι αν ήπιε  αυτός, από τα Πηγάδια, με  την  πανεύκολη νίκη της 13ης αγωνιστικής.

ΚΟΙΝΟ  μυστικό, πως ο Ουζουνίδης, είναι δεύτερος στην σειρά προτίμησης , για επόμενος προπονητής στην Τούμπα, με πρώτο πάντοτε τον Φερνάντο Σάντος, τον οποίο έχουν στην καρδιά τους οι Γιώργος Σαββίδης, Ζήσης Βρύζας, Θοδωρής Ζαγοράκης. Φυσικά ο Ραζβάν είναι γνώστης των πάντων. ΄Όπως και των δημοσιευμάτων, που  προηγήθηκαν πριν από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και με μπόλικο λάδι να χύνεται στην φωτιά, από τα πρόσφατα λόγια του  49χρονου τεχνικού (έχει γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στις 10 Οκτωβρίου 1968), προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, πως δεν πρέπει να είναι σίγουροι, πως θα συνεχίσουν μαζί για πολύ…

ΑΝΑΨΕ το κόκκινο, για τον υιό Λουτσέσκου, οπότε άμεσο το «SOS», προς τον πανίσχυρο πατέρα. Με τον Μιρτσέα , που αναγνωρίζεται ως σταθερή αξία μέσα στην κορυφαία 10άδα προπονητών της Ευρώπης, να ευαισθητοποιείται κι ενεργοποιείται. ΄Αρον-άρον επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη. Για να εξετάσουν, πατήρ και υιός, την όλη κατάσταση. Και να αποφασίσουν χειρισμούς , ώστε να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και να ανατραπεί το κλίμα. Το ρυπαρό σύνθημα, κατά ιερού προσώπου της οικογένειας, που «εκκενώθηκε» από εξέδρα του γηπέδου Νέας Σμύρνης, λόγω της ισοπαλίας με τον Πανιώνιο, όχι απλά ενόχλησε, αλλά πλήγωσε βαθιά τον Μιρτσέα. Ο οποίος έκρινε, ότι δεν έπρεπε να περίμενε άλλο και να άφηνε απροστάτευτο τον Ραζβάν. Κοντά  του, με τις συμβουλές του να παρατάσσονται  «σαν ενδεκάδα  στο αγωνιστικό τερέν». Και με μια από τις πιο βασικές, την εξής: «Παιδί μου, γιατί τόσους ξένους στο  αρχικό σχήμα; Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ποια είναι η ευαισθησία των Ελλήνων κι επί του προκειμένου των ΠΑΟΚτσήδων, περήφανων για ό,τι έχουν ζήσει με Κούδα, Σαράφη, Παρίδη, Αποστολίδη, Γούναρη, Ιωσηφίδη, Ασλανίδη, Φουντουκίδη και άλλων δικών τους , Βορειοελλαδιτών, παιδιών;»!

Ο ΜΙΡΤΣΕΑ πρέπει να άλλαξε τα μυαλά και τη ρότα του Ραζβάν. Για να σχηματίζει πια ενδεκάδα και με δυνατή παρουσία Ελλήνων, έστω κι αν  με αυτό «γυρίζουν τα άντερα» του Λούμπος Μίχελ. Με Πασχαλάκη, Μαλεζά, Λημνιό, Πέλκα, Κουλούρη , με  ελληνική 5άδα, ο ΠΑΟΚ  αιφνιδίασε τον Ουζουνίδη. Παρατάχθηκε, όπως σε κανένα από τα  προηγούμενα εφετινά ντέρμπι, τα οποία έδωσε  στο Φάληρο και στο Μαρούσι και τα έχασε. Με τον Πέλκα να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή και να κερδίζει το βραβείο του «Μ.V.P.», κάτι , που ήταν ξεχασμένο, για τον ΠΑΟΚ, να του συνέβαινε με γηγενή ποδοσφαιριστή του!

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ Λουτσέσκου θριάμβευσε στην άγ(ρ)ια Τούμπα! Με τον Ουζουνίδη από κάθε άποψη «έρημο,βαρύ και μόνο» να βρίσκεται μόλις από το 8ο λεπτό (το πρώτο γκολ του Πέλκα) στριμωγμένος στα σχοινιά . Ο Εβρίτης , που φυσικά έχει αποδεχτεί να σηκώνει αυτός το φορτίου με τα χίλια άλυτα προβλήματα του Παναθηναϊκού, να σφυροκοπείται ανηλεώς ως το 77΄, που ακόμη και ο υπό παραχώρηση-πώληση Πρίγιοβιτς  θυμήθηκε το πώς σημειώνεται ένα γκολ.

«ΔΕΝ ανέχομαι να χλευάζουν τον Παναθηναϊκό, όπου και να πάμε…», δήλωσε ο Μαρίνος, μετά από ήττα σε  εκτός έδρας  αγώνα. Στην Τούμπα δεν χλευάστηκε η ομάδα του. Το αντίθετο, οι «ασπρόμαυροι» θεατές …αποδοκίμασαν τους δικούς τους, γιατί μετά το 4ο γκολ έκοψαν ρυθμό και δεν επιζήτησαν αύξηση του σκορ. Αυτό ήταν το μοναδικό ηθικό κέρδος του Μαρίνου σε μια … (ασπρο)μαύρη Κυριακή. ΄Ότι δεν λυπήθηκαν τον Παναθηναϊκό, ήθελαν τρόπος του λέγειν «να έβγαινε σηκωτός», από το τερέν, ο αντίπαλος τους.

ΟΣΟ για τους Λουτσέσκου; Ο πατέρας συνόδευσε τον  Ιβάν ως τα αποδυτήρια! Ο δε γιός με το βλέμμα του, κατά  την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, «έλεγε-φώναζε» (!) όσα  από διακριτικότητα και επαγγελματική καλλιέπεια  δεν εξωτερίκευσε ,ότι «αισθανόταν» εναντίον του  ασφαλώς πρώην  πιά (μετά τέτοιο 4-0) , αντίζηλου- διεκδικητή της θέσης του… Σαν Ναπολέων Βοναπάρτης, κατά σφεντονομαχητή!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ