Ο ΠΑΟ στο γηπεδικό παλεύει με τους δαίμονές του

Ο ΠΑΟ στο γηπεδικό παλεύει με τους δαίμονές του

Στον Παναθηναϊκό πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητα και να δείξουν ενωμένοι στη πράξη κι όχι στο μυαλό, αν θέλουν όντως ν’ αποκτήσουν γήπεδο.

Το ελληνικό κράτος δεν βοηθάει τις επενδύσεις. Είναι γνωστό αυτό. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, πάντως, δεν ευθύνεται μόνο το κράτος. Κι αυτό αποδεικνύεται σε άλλες περιπτώσεις.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι έχουν γήπεδο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες την περίοδο του Κόκκαλη, όλοι γνωρίζουν τι συνέβη για να αποκτήσουν γήπεδο. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού επίσης, δεν είχε κάποια αντίσταση εκ των έσω.

Στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης είπε θα κάνω γήπεδο. Ούτε να το σκεφτώ, ούτε τι θα γίνει με τον Μάκη Αγγελόπουλο, τίποτα. Σαφώς και παίρνει κονδύλι από το κράτος. Αλλά ήταν αποφασιστικός. Δεν είχε «ναι μεν, αλλά…», δεν είχε «θα το δούμε». Στην κόντρα με τον Δήμο ήταν και νίκησε. Στον ΠΑΟΚ όλοι έχουν συνταχθεί γύρω από τον Σαββίδη. Γίνονται κινήσεις, να ξεκινήσουν άμεσα έργα για νέα Τούμπα δεν φαίνεται, αλλά υπάρχουν κινήσεις.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα, παλεύει μία 20ετία. Με ποιον; Όχι τόσο με το κράτος, όσο με τους δαίμονές του… Πριν λίγο καιρό, με αφορμή τη δήλωση που είχε κάνει σε ραδιόφωνο ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχα αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός θ’ αποκτήσει γήπεδο μόνο όταν ενωθεί και καταλήξει τι πραγματικά θέλει.

Τα υπόλοιπα που έχουν να κάνει με τη χρηματοδότηση και είναι φυσικά ένα σοβαρό ζήτημα μπορεί να λυθούν. Ο Βαρδινογιάννης δέχθηκε πόλεμο, όμως, είναι φανερό ότι δεν είχε και αποφασιστικότητα. Δηλαδή, πιο έξυπνος είναι ο Μελισσανίδης; Ή, έχει καλές σχέσεις με την Κυβέρνηση και η οικογένεια ήταν το μαύρο πρόβατο; Μην τρελαθούμε.

Η παραπληροφόρηση και ο πόλεμος ήταν τα πρώτα που διέκρινε κανείς όταν άρχιζε κουβέντα για το γήπεδο. Από τα συνθήματα «στον Ελαιώνα, ούτε τον άλλον αιώνα», ξαφνικά πήγαμε στον Βοτανικό, χωρίς ν’ ακούγεται «κιχ». Λες και πρόκειται γι’ άλλη περιοχή που βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Στο Ελληνικό πάλι, υπήρχαν αντιδράσεις, στο Γουδή είναι ο στρατός, η εκκλησία, το δασαρχείο και δεν ξέρει κανείς τι άλλο, ενώ για τη Λεωφόρο πριν 3-4 χρόνια είχαν παρουσιαστεί και μακέτες για ανακατασκευή της… Να έρθουμε πιο κοντά; Το ίδιο εξήγγειλε και ο Αλαφούζος, με επιπλέον εξέδρες. Μέχρι κι έρανος έγινε; Όλα στον βρόντο.

Ο Γιαννακόπουλος με τη σειρά του, είχε στο μυαλό του το ΟΑΚΑ. Χρόνια τώρα. Έβλεπε εκεί μία Παναθηναϊκή Πολιτεία. Δεν γνωρίζω αν βλέπει ακόμα και τι ακριβώς συμβαίνει με το «Athens Alive». Ήταν δεδομένο εξαρχής ότι πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο, αλλά εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.

Εκτός του ότι απαιτούνται πολλά, μεταξύ άλλων και τροποποίηση του συντελεστή δόμησης, υπάρχουν τόσα συμφέροντα στην περιοχή, που η λογική έλεγε ότι ο πόλεμος θα είναι ανελέητος. Μπορεί και να ξέσπασε πόλεμος, που δεν γνωρίζουμε… οι κοινοί θνητοί και γι’ αυτό να μην προχωράει τίποτα. Ο Γιαννακόπουλος θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος και να αναλύσει σε ποιο σημείο είναι η κατάσταση, για να μην ελπίζει μάταια ο κόσμος.

Το ίδιο διάστημα, πάντως, που ο Γιαννακόπουλος πάλευε ή μπορεί να παλεύει ακόμα για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, η ΠΑΕ, για την ακρίβεια ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αλλού. Είχε τις επαφές με τον Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος ακουγόταν ότι έχει στο μυαλό του τον Βοτανικό. Δηλαδή, ένας υποψήφιος είχε στο μυαλό του τον Βοτανικό, ο Γιαννακόπουλος που ενδιάμεσα πήρε και τον Ερασιτέχνη, συζητούσε μόνο για το ΟΑΚΑ και ο Αλαφούζος που «φώναζε» ότι θέλει ν’ απεμπλακεί, τους άφηνε να κάνουν ό,τι νομίζουν χωρίς να εμπλέκεται.

Και πήρε εξαιτίας διαφωνιών με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ την ομάδα και την πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Επί της ουσίας, σφύριζε αδιάφορα. Αυτό τουλάχιστον φαινόταν κι αναφέρουν και οι πληροφορίες. Με τη παρούσα κυβέρνηση, άλλωστε, δεν έχει και πολλά πολλά. Και να ήθελε ν’ ανακατευτεί ίσως να έβρισκε τοίχο. Το σίγουρο είναι ότι πάλι δεν φαινόταν μία κοινή γραμμή. Το αντίθετο. Πόλεμος.

Φτάνουμε, λοιπόν, στο χάος των τελευταίων ημερών στο μπάσκετ, που προκλήθηκε με ξεκάθαρη ευθύνη των «επαναστατών» και την ανοχή των φορέων. Ο Γιαννακόπουλος στο περιθώριο της απόφασης να μην κατέβει ο Παναθηναϊκός με τη Κύμη, μίλησε για ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό και υποστήριξε ότι ο Βοτανικός είναι η πιο εφικτή, αλλά και γρήγορη λύση. Είπε ακόμα ότι έχουν γίνει επαφές με την Κυβέρνηση και ότι θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές και να προβλεφθεί και γήπεδο μπάσκετ.

Πάμε, λοιπόν, στα εύλογα ερωτήματα. Επαφές είχε μόνο ο Γιαννακόπουλος ή και ο Αλαφούζος; Ο τελευταίος μιλάει με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ή είναι του στυλ «ας κάνει ό,τι νομίζει κι αν ξεμπλέξει εδώ είμαστε να το συζητήσουμε»; Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση και τη παραχώρηση της Λεωφόρου; Με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη; Γίνεται να υπάρξει γήπεδο μπάσκετ; Αν ναι, λογικά προχωράμε.

Αν όχι; Μένει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και προχωράει ο Γιαννακόπουλος τον Βοτανικό; Μία περιοχή, στην οποία μην ξεχνάμε ότι αυτοί που είναι τώρα στη κυβέρνηση, πολέμησαν λυσσαλέα το εμπορικό (αυτό λένε ότι τους έφταιγε κι όχι ο Παναθηναϊκός), αλλά στην ουσία διέκοψαν την κατασκευή γηπέδου. Σε ρεπορτάζ αναφέρθηκε, λοιπόν, ότι τρεις μήνες συζητάει ο Γιαννακόπουλος με τη κυβέρνηση για τον Βοτανικό. Ο Μπακογιάννης έκανε τη δήλωση για τη Διπλή Ανάπλαση στις 28 Μαρτίου. Ενάμιση μήνα πριν. Και δέχθηκε την επίθεση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού…

Πολλά ανεξήγητα έχουν μαζευτεί. Πραγματικά, το «τριφύλλι» παλεύει με τους δαίμονές του. Όταν υπάρξει πραγματική ενότητα, θέληση, πυγμή και καταλήξει ο σύλλογος τι θέλει και που το θέλει, τότε το κράτος δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο. Και να επιχειρήσει να σταθεί, να είναι όλοι σίγουροι ότι θα ξεπεραστεί. Γιατί ακριβώς αυτό. Δεν γίνεται οι άλλοι, όπως είπε ο Γιαννακόπουλος, να έχουν γήπεδο ή να φτιάχνουν και να μην μπορεί ο Παναθηναϊκός. Ή, στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Τι πιστεύετε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ