Ο MVP Αγραβάνης και ο επαγγελματίας Χόλις

Ο MVP Αγραβάνης και ο επαγγελματίας Χόλις

Η ψαλίδα στο ελληνικό μπάσκετ μεταξύ των ομάδων της δυάδας με όλες τις από κάτω είναι τεράστια. Σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, με τον Ολυμπιακό να έχει εκτός τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη και τον άτυχο Τιλι, κέρδισε τα Τρίκαλα πάνω από 30 πόντους.  Με γεμάτο ρόστερ, στους πόσους θα σταματούσε; Οπότε ο σχολιασμός της […]

Η ψαλίδα στο ελληνικό μπάσκετ μεταξύ των ομάδων της δυάδας με όλες τις από κάτω είναι τεράστια. Σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, με τον Ολυμπιακό να έχει εκτός τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη και τον άτυχο Τιλι, κέρδισε τα Τρίκαλα πάνω από 30 πόντους.  Με γεμάτο ρόστερ, στους πόσους θα σταματούσε;

Οπότε ο σχολιασμός της εν λόγω αναμέτρησης σταματάει κοιτώντας απλά το σκορ. Δύο πράγματα μου μένουν από το παιχνίδι στο Φάληρο. Ο επαγγελματισμός δύο αθλητών. Του Δημήτρη Αγραβάνη και του Χόλις Τόμπσον. Και να εξηγηθώ. .

Όταν Αγραβάνης είναι από τα παιδιά που δεν χαρίζονται σε καμία φάση. Ο θεός του έχει δώσει το κορμί αλλά και την άγνοια κινδύνου. Όταν είναι συγκεντρωμενος είναι ο αθλητής που θα ήθελε κάθε προπονητής.

Εξελίσσει το παιχνίδι του, σκοράρει, μοχθει για μια χαμένη μπάλα, παίζει άμυνα σε σημείο που τρελαίνει τον αντίπαλο του από την σκληράδα που θα τον παίξει.  Δεν είναι ο τέλειος φόργουορντ αλλά δεν μπορεί κανείς να του καταλογισει πως δεν παλεύει για το καλο της ομάδας του. Συγνώμη αλλά μέχρι στιγμής κερδίζει τις εντυπώσεις ο Αγρα και είναι η ευχάριστη έκπληξη.  Και αν συνεχίσει ετσι, τι φταίει ο Σφαιροπουλος να ζητήσει παίκτη για άλλη θέση και όχι στο «4»; Ας πούμε στην περιφέρεια ή ακόμα και στο «5»;

Αναφορικά τώρα με τον Χόλις Τόμπσον. Πρώτη σκέψη όλων ήταν αν θα ενσωματωθεί γρήγορα στις απαιτήσεις της ομάδας.  Ο Αμερικανός δεν ήταν καλός με τα Τρίκαλα.  Εκτός νερών του παρότι πίεζε καλά στην μπάλα και δεν στατησε να κυνηγάει τον προσωπικό του αντίπαλο.

Τελειώνει λοιπόν το ματς και αντί να κάνει ένα γρήγορο ντουζάκι  (όπως όλοι οι Αμερικάνοι ή οι περισσότεροι που κατά καιρούς ήρθαν στον Ολυμπιακό) και να φύγει προς τα νότια προάστια για να φάει κάτι και να πάει να ξεκουραστεί, επέστρεψε στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ.

Για ώρα.. τυραννησε τον εαυτό του, βάρεσε σουτακια, ελεύθερες βολές και τρίποντα. Με τον φωτισμό αρκετά χαμηλό ο Τόμπσον συνέχισε να δουλεύει. Και την Δευτέρα ταξιδεύει με την υπόλοιπη ομάδα για το Τελ Αβίβ.

Νοοτροπία Ευρωπαίου από έναν αθλητή που ακόμα δεν έχει δείξει όσα περιμένουν στον Πειραιά. Ρισπέκτ..

Υ.Γ1 Αυτό που κατά συνθήκη έγινε σήμερα πρέπει να γίνεται και στα υπόλοιπα ματς της Α1, εκτός ΟΑΚΑ και Θεσσαλονίκης. Ροτέισον μεγάλο, εκτός οι Σπανούλης, Πρίντεζης και όποιος θέλει ανάσες.  Δεν υπάρχει κανένας λόγος πίεσης σε αυτά τα ματς.. Και ούτε πράγματα δεν μπορούν να δουλευτούν. Προτιμότερο να δυναμώνει ο Τολιόπουλος, να αποκτούν ρυθμοί οι πρώην τραυματίες πάρα να αποκτούν κόπωση τα βαριά χαρτιά του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ