Ο ΠΑΟΚ με φόρα, η ΑΕΚ με την όπισθεν

Ο ΠΑΟΚ με φόρα, η ΑΕΚ με την όπισθεν

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Τελικό. Και υποβάλει το εξής ερώτημα. Αν ήσουνα ποδοσφαιριστής, σε ποια από τις δύο ομάδες θα ήθελες να παίζεις; Στον ΠΑΟΚ η στην ΑΕΚ;

ΤΙ χαμπάρια μάστορα με τον Τελικό; Τον Τελικό των 840 προσκλήσεων και των 3.000 αστυνομικών. Για το κύπελλο «Γεώργιος Βασιλειάδης». Έτσι πάει. Το παγκόσμιο κύπελλο ονομαζόταν για 40 χρόνια, από το 1930 μέχρι το 1970 Ζιλ Ριμέ. Προς τιμή του ανθρώπου που το εμπνεύσθηκε και το καθιέρωσε. Κατ αυτή την έννοια και το κύπελλο Ελλάδος πρέπει να παίρνει το όνομα του υπουργού που έχει την ευθύνη της διοργάνωσής του. Με δεδομένο ότι αυτός ο Τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είναι έργο-Βασιλειάδη, δικαιωματικά το κύπελλο πρέπει να πάρει το όνομά του.

ΘΑ γίνει κι ένα παιχνίδι όμως. Με φαβορί. Την απόδοση του ΠΑΟΚ στο 2.50 και της ΑΕΚ στο 3. Με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Αν το ματς δηλαδή γινότανε στη Τούμπα, πόσο παρακάτω θα ήταν η απόδοση του ΠΑΟΚ; Για κατάκτηση ο ΠΑΟΚ είναι στο 1.75 και η ΑΕΚ στο 2. Λογικό. Η διαφορά των δύο ομάδων είμαι δεδομένη. Και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο πίνακας της βαθμολογίας δείχνει διαφορά 23 πόντους. Ο ένας πήρε το πρωτάθλημα αήττητος και η άλλη μία μεγάλη νίκη δεν έκανε. Σε έξι ντέρμπι δεν έκανε σεφτέ. Ο ΠΑΟΚ έρχεται με φόρα και η ΑΕΚ πάει με την όπισθεν.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ η αγωνιστική διαφορά. Σε όλα τα επίπεδα. Το έχω ξαναγράψει. Αν πας να φτιάξεις την ιδανική ενδεκάδα του πρωταθλήματος, χωράνε μίνιμουμ επτά ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Συν τον Κουλούρη. Αυτός με τα 19 γκολ, είναι δικαιωματικά ο καλύτερος σέντερ φορ. Του ΠΑΟΚ δανεικός στον Ατρόμητο. Της ΑΕΚ, ούτε ένας. Ούτε ένας. Ο Πόνσε της Ρόμα δανεικός στην ΑΕΚ, έμεινε στα 16 γκολ. Ο ΠΑΟΚ υπερέχει και στον προπονητή. Δεν είναι καμιά ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα ο Ρουμάνος. Έχει όμως το τρόπο του. Έχει φτιάξει μια ομάδα Ταλιμπάν. Με το μαχαίρι στα δόντια, όπως λένε οι αθλητικογράφοι, παίζουνε οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

ΚΙ ενώ ο Λουτσέσκου, είναι στο άλογο καβάλα, ο Χιμένεθ είναι επί ξύλου κρεμάμενος. Όταν τον ξαναφέρανε πίσω, τον Φεβρουάριο, έβγαλε ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ Για συμφωνία έως το τέλος της σεζόν 2019-20. Παραμύθι σκορδαλιά. Ύστερα από κάθε γκέλα, οι έγκυροι ρεπόρτερ γράφανε ότι ο Χιμένεθ θα παίζει μέχρι το τέλος της σεζόν το κεφάλι του. Κι όλοι (παίκτες και προπονητής) θα κριθούν στο κύπελλο. Ύστερα από νίκες γράφανε ότι ο Μανόλο κερδίζει πόντους. Βγήκε η ΑΕΚ να ξεκαθαρίσει, ότι «έχουμε προπονητή μέχρι τον Ιούνιο του 2020»; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Και ο λόγος είναι προφανής.

ΕΧΟΥΝΕ καμιά σχέση οι δύο διοικήσεις; Στον ΠΑΟΚ τους ποδοσφαιριστές, τους έχουνε χρυσώσει. Στη ΑΕΚ ακούσανε τον διοικητικό ηγέτη να τους λέει, «πρέπει να πληρώνεται Για να παίζεται». Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Για τις προκρίσεις με Βασιλεία και το πριμ ήτανε 2.5 εκατομμύρια. Συν ένα δίφραγκο Για τους ομίλους του Γιουρόπα, σούμα τεσσεράμισι πακέτα. Πόσα λεφτά πήρανε οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Για τη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Ενάμιση εκατομμύριο βάση εσωτερικού κανονισμού, συν τρακόσια χιλιάρικα εξτρά, σύνολο 1.8 εκατ. Αν είσαι ποδοσφαιριστής δηλαδή σε ποια ομάδα, από τις δύο θα ήθελες να παίζεις;

ΜΕ τον Βαρέλα να μην τα έχει βρει Για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά να μη τρέχει κάστανο. Μέλος της ομάδας, βασικός και αναντικατάστατος. Να θυμίσω τι έγινε Για το ίδιο θέμα με Σιμόες, Λαμπρόπουλο και Μπακασέτα; Στη εξέδρα προς γνώση και συμμόρφωση. Σε ποδοσφαιριστές, που μαζί με τους άλλους συμπαίκτες τους, φέρανε στα ταμεία της ΠΑΕ 25 εκατομμύρια. Τώρα θα πάει στα αποδυτήρια να τους εμψυχώσει; Εσύ αν ήσουνα ποδοσφαιριστής σε ποια από τις δύο ομάδες θα ήθελες να παίζεις; Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν, ότι ο ΠΑΟΚ θα σηκώσει ντε και καλά τον μαστραπά. Μπάλλα είναι. Κύπελλο. Όλα γίνονται. Όταν η Λαμία απέκλεισε τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί η ΑΕΚ να κερδίσει τον ΠΑΟΚ εντός έδρας; Ένα ματς είναι.

ΥΠΑΡΧΕΙ μάλιστα το σκεπτικό, ότι ο πρωταθλητής έχει ξενερώσει. Ενώ αυτός που τερμάτισε τρίτος και καταϊδρωμένος θα θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Το είδαμε αυτό στον περυσινό τελικό. Λογικά αυτά, αλλά στη θεωρία. Στη πράξη, υπάρχει ο Λουτσέσκου που λέγαμε. Στη τσίτα τους έχει. Πήρανε το πρωτάθλημα πανηγυρίζανε στο πούλμαν κι αυτός τους έλεγε, « ήρεμα, έχουμε παιχνίδι στη Τρίπολη με τον Αστέρα». Κι αυτό το έχει περάσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Έλληνες και ξένους. Ότι δεν τους βλέπουμε αυτούς με τα κίτρινα. Και ξανακατεβαίνουμε στην Αθήνα να τους ξανακερδίσουμε. Το αν θα τα καταφέρουνε άγνωστο. Μπάλα είναι είπαμε. Ένα παιχνίδι. Εδώ η Λαμία έφερε βόλτα ολόκληρο Ολυμπιακό.

Στη μουσική επιλογή, Blues Wire- On the Road Again

https://www.youtube.com/watch?v=tvUeYNBgERs

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ