Αυτό που χθες περίσσευε, αύριο δεν θα φτάνει

Αυτό που χθες περίσσευε, αύριο δεν θα φτάνει

Όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ περιμένουν και το Κύπελλο για να έρθει το πρώτο νταμπλ της ομάδας στην Τούμπα.

«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», λέει μια ελληνική παροιμία.

«Όσα λίγα κι αν έχω μου φτάνουν. Όσα πολλά κι αν έχω δε μου φτάνουν», έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης.

«Αυτό που χθες περίσσευε, αύριο δε θα φτάνει», έγραψε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην τελευταία στροφή από τις «Μαγγανείες» που τραγουδάει ο Γιάννης Χαρούλης.

Μέχρι πριν δύο χρόνια, ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει τα 14 χρόνια χωρίς τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Μετά το Κύπελλο του 2003 έπρεπε να περιμένει το 2017 για να ξανασηκώσει κούπα, το Κύπελλο στον Βόλο όπου κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1.

Εκείνος ο τελικός ήταν πριν δύο χρόνια στις 6/5 του 2017. Στην ΑΕΚ μιλάνε για κλοπή, επειδή το γκολ της νίκης του Ενρίκε ήταν όντως οφσάιντ (το οποίο στη ζωντανή ροή ήταν δύσκολο να φανεί λόγω της αντίθετης κίνησης των αμυντικών με τον Βραζιλιάνο), αλλά ξεχνάνε σκοπίμως ότι στην αρχή της ίδια φάσης υπάρχει καθαρό πέναλτι του Σιμόες στον Κρέσπο μπροστά στα μάτια του Κομίνη, το οποίο δεν δόθηκε.

Αν υπήρχε VAR τότε (το οποίο από τότε ζητούσε ο ΠΑΟΚ και επίσημα) δε θα φτάναμε ποτέ στο γκολ οφσάιντ του Ενρίκε, γιατί θα δίνονταν το πέναλτι στην ανατροπή του Κρέσπο από τον Σιμόες, που τον τράβηξε αντικανονικά και τον έριξε κάτω μέσα στην περιοχή της Ένωσης.

Τα 14 χρόνια (2003-2017) ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος χωρίς τρόπαιο για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ μετά το πρώτο Κύπελλο που κατέκτησε το 1972, καθώς είχαν προηγηθεί και 16 χρόνια «ανομβρίας» από το πρωτάθλημα του 1985 μέχρι το Κύπελλο του 2001.

Ο Δικέφαλος κατέκτησε και πέρυσι το Κύπελλο (και το πρωτάθλημα μέσα στα γήπεδα, αλλά του το έκλεψαν στα δικαστήρια), ενώ φέτος έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και πάει για το 3ο σερί Κύπελλο για να κάνει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Λέμε και ξαναλέμε ότι ΠΑΟΚ δε γίναμε για τους τίτλους, αλλά για πολλούς άλλους λόγους.

Όσους λίγους κι αν είχαμε και έχουμε μας φτάνουν. Την ίδια στιγμή όμως όσους και να πάρουμε, πάλι λίγοι θα είναι, δε θα μας φτάνουν… Νομίζω ότι αυτή η καζαντζακική αντίφαση είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση.

Και όπως λέει και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επειδή «Αυτό που χθες περίσσευε, αύριο δε θα φτάνει», τώρα όλοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ θέλουμε και το Κύπελλο για να έρθει το πρώτο νταμπλ της ομάδας στην Τούμπα.

Δε θα μας κάνει περισσότερο ΠΑΟΚτσήδες άλλη μια κατάκτηση. Αλλά ούτε και θα πτοήσει την αγάπη μας για την ομάδα αν δεν έρθει αυτός ο τίτλος.

Είπαμε «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» και για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμό και μαζεύει τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια (έχει ήδη κατακτήσει δύο Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα από το 2017 έως τώρα), η πείνα για ακόμη περισσότερους τίτλους γίνεται μεγαλύτερη.

Στον σημερινό (11/5) τελικό ο ΠΑΟΚ έχει άλλο ένα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία του καθώς θέλει να φτάσει στην 3ησερί κατάκτηση του Κυπέλλου και στο πρώτο νταμπλ!

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να πετύχουν τον στόχο τους για να κλείσουν μια φοβερή σεζόν με επικό τρόπο. Από αυτούς εξαρτάται αν θα τα καταφέρουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ