Ποδόσφαιρο για… λίγους!

Ποδόσφαιρο για… λίγους!

Μπορεί στην πολιτική να υπάρχει η αγωνία για την «Ελλάδα των πολλών», ωστόσο ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει με περιορισμένο αριθμό θεατών!

Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει τις «εξαγγελίες» αυτών που θέλησαν να αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο βωμό της… εξυγίανσης. Ανάμεσα στα πολλά που τα πήρε ο αέρας κατατέθηκε και το επιχείρημα για «συναρπαστικό ποδόσφαιρο», το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι κυβερνώντες στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Τελικά όπως όλοι μας καταλάβαμε (δεν χρειαζόταν να διαθέτεις άλλωστε και ιδιαίτερα υψηλό δείκτη εξυπνάδας) ότι ο σκοπός τους ήταν να σταματήσει η κυριαρχία του Ολυμπιακού και να μοιραστούν τα τρόπαια ανάμεσα στις «συμμαχικές» ομάδες. Αυτό έχει συμβεί στην πράξη την τελευταία διετία, καθώς πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και εφέτος ο ΠΑΟΚ!

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να εκτεθούν όσο δεν πάει οι περισσότεροι διαιτητές του πίνακα της ΚΕΔ και δη οι διεθνείς που πήραν και τα πιο πολλά παιχνίδια, ενώ μετά το περσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, το οποίο έκρινε και τον τίτλο (με τα όσα απίστευτα έλαβαν χώρα) κρίθηκε σκόπιμο να έρχονται ξένοι διαιτητές για τα λεγόμενα ντέρμπι.

Η αρχή έγινε από τον περσινό τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με την παρουσία του Ισπανού Μπορμπαλάν, ενώ απόψε θα σφυρίξει ο Γερμανός Τσβάιερ. Για τρίτη σερί σεζόν θα δούμε το ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον τελικό και αυτό δεν το λες και… συναρπαστικό. Και μετά από όσα έγιναν μεταξύ των οπαδών τους στους δύο προηγούμενους, ο αρμόδιος υπουργός αθλητισμού πήρε την απόφαση για να διεξαχθεί χωρίς θεατές ο αποψινός αγώνας.

Παλιά… δοκιμασμένη συνταγή. Μπορεί στη βουλή να ενδιαφέρονται οι πολιτικοί μας και να δίνουν μάχη για την «Ελλάδα των πολλών», ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι πλέον για λίγους, αφού οι προσκλήσεις δεν θα ξεπερνούν τις 1.000. Χωρίς… ήχο από τις εξέδρες θα γίνει το ματς που θα κρίνει το τρόπαιο, άρα το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι αν θα έχει τουλάχιστον εικόνα.

Τις δύο προηγούμενες φορές έχει επικρατήσει ο ΠΑΟΚ, στον Βόλο με το μέγα σφάλμα του επόπτη Καλφόγλου, αλλά απόψε θα έχει πρεμιέρα και το VAR, αν και είμαστε ικανοί να το… ξεπεράσουμε κι αυτό. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα παίξει χωρίς τον ηγέτη της στο χόρτο Αντελίνο Βιεϊρίνια και απομένει να δούμε αν θα έχει κρατήσει όρεξη για να διεκδικήσει και το Κύπελλο ή θα έχει «αδειάσει» μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη η ΑΕΚ ψάχνει την εξιλέωση για τη χρονιά με αυτόν τον τίτλο και διαθέτει μεγαλύτερο κίνητρο. Πέρυσι ο Χιμένεθ είχε παίξει με εντελώς λανθασμένη τακτική στον άξονα και λίγο έλειψε να του πάει το ματς στο «πολλά με λίγα». Θεωρητικά τούτη τη φορά θα παρουσιαστεί πιο διαβασμένος, αφού σε αντίθεση με τον Λουτσέσκου αυτός είναι που παίζει την παραμονή στην ομάδα του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ