Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φτιαγμένος για δεύτερους ρόλους

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φτιαγμένος για δεύτερους ρόλους

Να πάψει να είναι κομπάρσος παντού. Το «τριφύλλι» έχει τεράστια ανάγκη ένα σύγχρονο γήπεδο, αντάξιο της ιστορίας του και μία ομάδα ανάλογη του μεγέθους του. Το συντομότερο δυνατό. 

Το ότι ο Παναθηναϊκούς δικαιούται κι έχει απόλυτη ανάγκη ένα νέο γήπεδο, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ένα νέο σπίτι σου φέρνει περισσότερα έσοδα και αναπτύσσεις ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το μέγεθος του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο για να είναι πλέον κάτι σαν νοικάρης. Στην ιστορική του έδρα της Λεωφόρο, δεν μπορεί να γιγαντωθεί και στο ΟΑΚΑ, έστω κι αν έχει ζήσει τεράστιες στιγμές, δεν μπορεί να νιώσει ότι έχει μία έδρα φόβητρο. Το ζητούμενο, αν μη τι άλλο, είναι να δοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα λύση για να έχει σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός αυτό που χρειάζεται.

Ένα νέο γήπεδο, βέβαια, πρέπει να υποδέχεται και μία ομάδα αντάξια. Μέχρι να φτιάξει ο Παναθηναϊκός το νέο του σπίτι, δεν μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες σ’ αυτό. Μειώνοντας ταυτόχρονα τα χρέη, οφείλει να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα. Η ΑΕΚ πέρσι το πήρε το πρωτάθλημα χωρίς να έχει δικό της γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ το παίρνει φέτος αγωνιζόμενο στην έδρα του, την οποία θέλει να κατασκευάσει από την αρχή. Είχε ιδιοκτήτη που επένδυσε, όμως και δεν περίμενε το γήπεδο. Μιλώντας με δεδομένα, αυτή τη στιγμή ο Αλαφούζος δεν δείχνει να θέλει να ρίξει χρήματα για να χτίσει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Θα ρίχνει όσα χρειάζονται για να μειωθούν τα χρέη, που επίσης είναι ζωτικής σημασία και ό,τι προκύψει.

Το νόημα, όπως και να έχει, δεν αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει μία ομάδα ικανή να διεκδικεί στόχους μέχρι να γίνει επιτέλους το όνειρό του, για ένα σύγχρονο γήπεδο, πραγματικότητα. Κι όταν έρθει η ώρα να μπει, τότε να εκτοξευθεί. Πρέπει, όμως, να έχει βάλει τις βάσεις. Στον αντίποδα, δεν μπορείς να διατηρήσεις σε υψηλά επίπεδα μία ομάδα, εφόσον δεν έχεις να τη στεγάσεις. Κάποια στιγμή θα έρθουν και τα προβλήματα.

Ο κόσμος θα συσπειρωθεί, θ’ αποκτήσει μεγαλύτερο όραμα με ένα νέο γήπεδο, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει να πειστεί να συσπειρωθεί γύρω από ένα σύνολο που θα κατακτά νίκες και δεν θα είναι κομπάρσος στο πρωτάθλημα και στις εξελίξεις. Ο Παναθηναϊκός ήταν πρωτοπόρος σε πολλά θέματα, εντός κι εκτός γηπέδων και τώρα απλώς παρακολουθεί τι συμβαίνει γύρω του. Δεν είναι αυτή η ομάδα φτιαγμένη για δεύτερους ρόλους. Έμαθε να πρωταγωνιστεί από τη πρώτη στιγμή. Το κατέκτησε στην ιστορία, το επέβαλε. Εκτός συνόρων ήταν επίσης πρωταγωνιστής. Τώρα έχει μείνει πίσω και ξεθωριάζει.

Όλα αυτά, έλλειψη γηπέδου και ποιοτικής ομάδας, έχουν προκαλέσει την απαξίωση. Άμεσα και τα δύο δεν μπορεί να τα έχει ο Παναθηναϊκός. Ας προσπαθήσει το δεύτερο που είναι πιο εφικτό στην παρούσα φάση, ώστε να έχει κάνει τα βήματα για να μπει πιο ομαλά στη νέα τάξη πραγμάτων που αργά ή γρήγορα θα του ανοιχτεί. Δεν γίνεται να μείνει χωρίς γήπεδο ο σύλλογος. Κι όταν είναι σε θέση να έχει και τα δύο, τότε μην έχει κανείς αμφιβολία, φίλος ή εχθρός, ότι ο Παναθηναϊκός θα επιβάλλει τον νόμο του εντός συνόρων και θα αρχίσει να λάμπει κι εκτός. Έστω κι αν εκεί η κατάσταση έχει ξεφύγει και η απόσταση με τα μεγαθήρια και τα προηγμένα πρωταθλήματα συνεχώς αυξάνεται.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ