Άκοπα ο ΠΑΟΚ σε τελικό σήψης και παρωδίας

Άκοπα ο ΠΑΟΚ σε τελικό σήψης και παρωδίας

Αγωνιστικά, το κύπελλο δεν πήγε στην ομάδα που έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο γιατί τέτοιο δεν είδαμε ούτε κατά διαστήματα. Πήγε στην ομάδα που ήταν γενικά καλύτερη και πιο ποιοτική. Στην ομάδα που παρά τις ελλείψεις από τραυματισμούς, διέθετε υπεροπλία σε πρόσωπα και ποιότητα.

Από σεβασμό στις προσπάθειες των παικτών μέσα στο γήπεδο, το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου θα ασχοληθεί με όσα έγινα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οσα έγιναν εκτός επιβεβαιώνουν την βαθιά σήψη στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σημειώνω λοιπόν: Τα ΜΑΤ μπήκαν ανάμεσα στου επίσημους για να τους χωρίσουν. Επεσαν μάλιστα και αρκετές γκλοπιές για να «επιβληθεί η τάξις».

Από τα μεγάφωνα του Σταδίου ενημερώθηκαν οι επίσημοι πως αν δεν σταματήσουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες, θα διαταχθεί να εκκενωθεί το ΟΑΚΑ. Μάλιστα! Ποιοι ήταν παρακαλώ οι επίσημοι; Ηταν αυτοί που πήραν τις εξακόσιες προσκλήσεις της ΕΠΟ. Με άλλα λόγια η ΕΠΟ τις έδωσε στις ομάδες που με τη σειρά τους τις έδωσαν σε σκληρούς πυρήνες των οργανωμένων οπαδών τους. Ότι ήταν τέτοιοι το καταλάβαινες από την αμφίεση και την συμπεριφορά τους.

Η διοίκηση της ΕΠΟ που όλοι γνωρίσουμε πως είναι υποχείριο των συγκεκριμένων ΠΑΕ, πήρε τις εξακόσιες προσκλήσεις και έδωσε τις περισσότερες από αυτές στις ομάδες που ξέρουμε πολύ καλά τι τις έκαναν. Φαντάζομαι ότι τώρα γνωρίζει και ο κ. Βασιλειάδης τι έγινε και πως τον έπιασαν κορόιδο οι ΠΑΕ σε συνεργασία με την πλήρως υποταγμένη ΕΠΟ. Εκτός αν θέλει να πιστέψουμε ότι ήξερε από την αρχή τι επρόκειτο να γίνει κι έκανε το κορόιδο. Αν είναι έτσι, τότε σε αυτή την ξεφτίλα είναι συνένοχος.

Τα σημειώνω όλα αυτά γνωρίζοντας ότι και οι άλλες ΠΑΕ την ίδια συμπεριφορά θα είχαν…
Αγωνιστικά τώρα, το κύπελο δεν πήγε στην ομάδα που έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο γιατί τέτοιο δεν είδαμε ούτε κατά διαστήματα. Πήγε στην ομάδα που ήταν γενικά καλύτερη και πιο ποιοτική. Στην ομάδα που παρά τις ελλείψεις από τραυματισμός διέθετε υπεροπλία σε πρόσωπα και ποιότητα. Η ΑΕΚ που ήθελε να γυρίσει το ματς μετά το γκολ του Ακπομ, έβαλε στο γήπεδο, έναν μπακ και έναν αμυντικό χαφ. Τον μόνο επιθετικό που διέθετε τον έβαλε τελευταίο.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πολυτέλεια να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Πέλκα με τον Ολιβέιρα που παίζει με κλειστά μάτια σε κάθε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και κοστίζει δώδεκα εκατομμύρια. Την ώρα που ο Πέλκας μες την κάθετη κίνηση έκοβε στην μέση την άμυνα των κιτρινόμαυρων αυτοί είχαν σοβαρή αδυναμία να φέρουν την μπάλα στην μεγάλη περιοχή των ασπρόμαυρων.

Κάπως έτσι εξηγείται η επικράτηση του ΠΑΟΚ που δεν θάμπωσε βέβαια με την απόδοσή του αλλά είναι πια νταμπλούχος και έχει βγάλει το άχτι του απέναντι στην ΑΕΚ που του πήρε (όπως του πήρε) το περσινό πρωτάθλημα. Για να γίνει αυτό ήταν αρκετή μια ταχύτατη διείσδυση του Πέλκα στην περιοχή κι ένα όμορφο γυριστό σουτ του Ακπομ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χιμένεθ αντί να βγάλει το περιπατητή Λιβάγια και να βάλει τον Μπογέ που τουλάχιστον πάει στο «ένας εναντίον ενός» έκανε όλα τα άλλα και τελευταίο αυτό. Ηταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ