Ήθελε αλλά δεν μπορούσε, και αυτό είναι το χειρότερο

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε, και αυτό είναι το χειρότερο

Ο κύκλος της συγκεκριμένης ομάδας έκλεισε οριστικά χθες για την ΑΕΚ, με την επόμενη μέρα να απαιτεί μεγάλες αλλαγές και γενναίες αποφάσεις.

Η φετινή χρονιά έκλεισε για την ΑΕΚ με τον τρόπο που κύλησε και στο μεγαλύτερο μέρος της: τραγικά. Η χθεσινή ήττα πόνεσε την Ένωση πιο πολύ από τις άλλες δύο που προηγήθηκαν με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ σε τελικό, καθώς οι συνθήκες αυτή τη φορά ήταν διαφορετικές.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν αντιμετώπιζαν αγωνιστικά προβλήματα, έδειχναν να έχουν… πεισμώσει για την κατάκτηση του κυπέλλου και η ευκαιρία να τελειώσουν τη σεζόν με έναν τίτλο, τους είχε δώσει τεράστια ώθηση. Όλα αυτά όμως, στη θεωρία. Διότι στην πράξη τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Η ΑΕΚ έδειξε να παρατά ουσιαστικά το ματς, στη δεύτερη ευκαιρία του Πόνσε. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση έχει προβλέψιμη, άνευρη και ο ΠΑΟΚ έφτασε δίκαια μα κυρίως… ξεκούραστα, στη νίκη.

Δεν ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ χθες, όμως ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να τον βρει η λήξη του αγώνα κυπελλούχο. Από την άλλη η Ένωση έδειξε πως έχει μπροστά της πολύ δρόμο, για να φτάσει ξανά στο επίπεδο που ήταν πέρυσι.

Η ΑΕΚ οφείλει να προχωρήσει και να κοιτάξει μπροστά, κάνοντας όλα όσα απαιτούνται για μην ζήσει κι άλλη χρονιά σαν τη φετινή. Η διοίκηση πρέπει να επενδύσει σε μεταγραφές και να γίνουν οι κινήσεις που δεδομένα χρειάζονται. Χωρίς «τσαπατσουλιές» και… εκπτώσεις. Χωρίς, ωστόσο, να είναι απαραίτητο πως μετά και τη χθεσινή ήττα, αρκεί απλά και μόνο το παραπάνω. Μιας και η χθεσινή ΑΕΚ έδειξε να έχει ζητήματα και μάλιστα σοβαρά και στον τομέα ψυχολογία.

Οι παίκτες της Ένωσης, αλλά και ο πάγκος της, δεν μπόρεσαν σε καμία των περιπτώσεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι Κιτρινόμαυροι, δυστυχώς, έχουν χάσει τον αέρα από τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι το πλέον τραγικό της υπόθεσης, διότι κατόρθωσαν σε μια τριετία να ισοφαρίσουν τις αποτυχίες μιας ζωής, απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα.

Η ΑΕΚ έκλεισε χθες έναν κύκλο. Οριστικά. Η ομάδα δεν γίνεται να συνεχίσει με τις ίδιες βάσεις και την ίδια φιλοσοφία και του χρόνου. Εκείνο που μένει να φανεί, είναι αν τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί και εντός Ένωσης. Κάτι που θα γίνει σαφές σύντομα. Πολύ σύντομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ