Παναθηναϊκός : Οι περισσότερες τσέπες, είναι ραμμένες

Παναθηναϊκός : Οι περισσότερες τσέπες, είναι ραμμένες

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η επιτυχημένη συνεργασία του, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, το προηγούμενο των Σαπόρτερς στην ΑΕΚ και οι 300.000 πράσινες καρδιές, που αν βάλουν από ένα πενηντάρι θα σώσουν τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη πρόταση του Μίστερ Τσιπίτα.

ΚΙ ΟΜΩΣ. Η λύση για τον Παναθηναϊκό, ήταν τόσο απλή, όσο και το αβγό του Κολόμβου: Βρίσκουμε,  300.000 «πράσινες καρδιές», που θα συνεισφέρει έκαστη εξ αυτών,  από 50 Γιούρο και καθαρίσαμε. Ο πολλαπλασιασμός, βγάζει τρία τάληρα εκατομμύρια κι ο Παναθηναϊκός γι’ αυτή τη σεζόν τουλάχιστον γίνεται ρέφος. Αυτή ήταν η πρόταση του Σπ.Θεοδωρόπουλου, η, Μίστερ Τσιπίτα. Η αναφορά στις «πράσινες καρδιές»,  κάθε άλλο παρά τυχαία.

Ο κ.Θεοδωρόπουλος, είχε, εξαιρετική επαγγελματική συνεργασία με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, όπως και με Σαουδαραβικά φαντς. Κι επειδή πρόκειται για ικανό και έξυπνο επιχειρηματία, αυτή η 100% αφελής πρόταση, δεν συνάδει με το προφίλ του. Κάτι δηλαδή εντελώς ασόβαρο, το οποίο προτείνεται από έναν πανέξυπνο και πετυχημένο άνθρωπο. Ας περιμένουμε όμως, λίγο πριν το χλευάσουμε.

ΜΙΑ πατέντα δηλαδή,  που όσες φορές επιχειρήθηκε, απέτυχε παταγωδώς. Δύο φορές στην ΑΕΚ. Μία με τους Σαπόρτερς  κι άλλη μία με τον Θωμά Μαύρο, που μάζευε λεφτά στη καφετέρια στον Άλιμο. Αν γυρίσουμε πιο πίσω, θα θυμηθούμε, ότι κάτι ανάλογο είχε προτείνει και  ο Μιχάλης Τροχανάς.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση ήταν και η κίνηση στον Ολυμπιακό για την εγγραφή μελών, επί  Σωκράτη Κόκκαλη, που ύστερα από δύο-τρία χρόνια,  ξέφτισε. Η προοπτική της Συμμαχίας, ήταν το όραμα του Γιάννη Αλαφούζου, για τον Παναθηναικο. Με τον μεγαλεπήβολο στόχο, των 100.000 μελών, έναντι ετήσιας συνδρομής 200 Ευρώ. Τελικά, τα προσδοκόμενα έσοδα, των 20  εκατομμυρίων Ευρώ, αποδείχθηκαν, όνειρο θερινής νυχτός. Θα φτουρήσει σήμερα, μια ανάλογη προσπάθεια;

ΠΟΥ, θα βρεθούν, οι 300.000 Παναθηναϊκοί; Ποιός θα τους εμπνεύσει; Ποιός θα τους συσπειρώσει; Ο Παναθηναϊκός, έκλεισε τη περυσινή σεζόν με 7.645 εισιτήρια μέσο όρο. Εφέτος, με δύο εντός έδρας ντέρμπι (Ολυμπιακός-ΑΕΚ ) ο μ.ο. είναι 8.843 εισιτήρια. Με τις τιμές, στα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες, να ξεκινάνε από τα 10 Ευρώ. Αυτοί που μαζεύτηκαν και ψήφισαν Φώφη και Ανδρουλακη, στις εκλογές για το νέο φορέα της  Κεντροαριστεράς, προσδοκούν «ανάσταση νεκρών». Να ξαναχωθεί  με κάποιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ στη Κυβέρνηση και να αναβιώσουν οι διορισμοί. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού (για να καταθέσει τον οβολό του ) σε τι έχει να ελπίζει;

ΣΗΜΕΙΑ των καιρών. Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, εξαφάνισε τους  επίδοξους σωτήρες. Οι περισσότερες τσέπες, είναι ραμμένες. Στην ΑΕΚ,  κανείς δεν βάζει λεφτά. Μοναδικός χρηματοδότης ο κόσμος. Σχετικά με το γήπεδο, το μότο έλεγε, «λίγα από πολλούς πολλά από λίγους». Όταν το 2013, επιχειρήθηκε αύξηση του  μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924», που θα χτίσει την Αγία Σοφιά, οι επώνυμοι ΑΕΚτζηδες (συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Μελισσανίδη) δεν έβαλαν ούτε ένα Ευρώ. Όσα λεφτά συγκεντρώθηκαν (1.8 εκτμ Ευρώ) ήταν από τον κόσμο. Τελικά λεφτά έβαλαν οι πολλοί. Οι λίγοι, τίποτα.

Η ΙΔΙΑ  λογική, προμοτάρεται  τώρα στον Παναθηναϊκό : «Δώσε και σώσε», για να θυμηθούμε το περί της αιμοδοσίας σχετικό σλόγκαν. «Εμείς, βάζουμε την ιδέα θα βάλλουμε και κάτι παραπάνω, βάλτε εσείς από ένα πενηντάρι μπας και τη σκαπουλάρει ο Παναθηναϊκός».

Ξαναλέμε ότι η πρωτοβουλία αυτή από πρώτη άποψη στερείται σοβαρότητας. Κάτι,  σαν την έκδοση διαρκείας των 100 Ευρώ, που πουλάει  ο Βασίλης Κωνσταντίνου στις ταβέρνες και μαζεύει κατοστάρικα. Ξαναλέμε όμως επίσης, ότι  Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ούτε σάλιας είναι ούτε αφελής. Μήπως δεν είναι αυτό που φαίνεται κι υπάρχει  κάτι υπάρχει  ακόμα, που δεν το ξέρουμε. Κατά συνέπεια οψόμεθα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ