Σαν τον Κονέ του Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Σαν τον Κονέ του Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την επικείμενη αγωνιστική ανάσταση του Παναγιώτη Κονέ αποδίδοντας το εύσημα στον Μανόλο Χιμένεθ

Τον παρακολουθούσα στα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εβγαζε μια αυτοπεποίθηση και μια σιγουριά για τις δυνατότητές του. Ο Σάντος τον είχε τραβήξει από τα εξτρέμ σε ρόλο κεντρικού χαφ. Ετρεχε ακατάπαυστα, προωθούσε γρήγορα την μπάλα και δοκίμαζε τα δυνατά πόδια του από μακριά.

Των αναλογιών τηρουμένων, αυτό τον Παναγιώτη Κονέ είδα στο ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Με τα ίδια αγωνιστικά στοιχεία και -μετά το γκολ που πέτυχε- με την ίδια σιγουριά. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι μεσολάβησε από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι τον Αύγουστο του 2017 που ήρθε στην ΑΕΚ. Η ουσία είναι πως ο Κονέ εξαφανίστηκε και από το Καμπιονάτο, στις ομάδες του οποίου περιπλανιόταν, χωρίς να διακρίνεται και από την Εθνική Ομάδα.

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο Παναγιώτης θα μπορούσε έστω και στα τριάντα να αναστήσει την καριέρα του και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Φαίνεται λοιπόν πως το έδαφος που είχε χαθεί ήταν πολλά στρέμματα για αυτό για Κονέ ακούγαμε αλλά Κονέ δεν βλέπαμε με την φανέλα της Ενωσης. Ο Χιμένεθ τον κρατούσε στα Σπάτα προκειμένου να τον ξανακάνει ποδοσφαιριστή και να μην τον ρίξει στην αρένα της σκληρής κριτικής απαράσκευο. Δίκιο είχε ο ισπανός προπονητής κι όχι όσοι πίστεψαν πως θα έχει την τύχη του Τρίστανσον.

Ο Κονέ έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και ήταν το μεγάλο κέρδος της ΑΕΚ μετά φυσικά από τους τρεις βαθμούς που την κρατούν μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Κονέ που έδωσε δικαιώματα να τον αμφισβητούν όχι μόνο με την μέτρια απόδοσή του αλλά και με την προβληματική συμπεριφορά του ήταν εξαιρετικός. Μπορεί θεωρητικά να έπαιξε στο πλευρό του Σιμόες και πίσω από τον οργανωτή Μπακασέτα αλλά πολύ γρήγορα πήρε στο παιχνίδι τη θέση που του αξίζει. Αυτός ήταν με τις γρήγορες πάσες και το κουβάλημα της μπάλας που ανέλαβε οργανωτικά καθήκοντα.

Ο Κονέ διαθέτει ταχύτηα ενεργειών και έχει την ικανότητα να κουβαλάει κάθετα την μπάλα. Ανταποκρίθηκε στον ρόλο του Γαλανόπουλου συνεπικουρώντας τον Σιμάο στα αμυντικά καθήκοντα αλλά εκμεταλλευόμενος την επιθετική αδυναμία της Κέρκυρας πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και δοκίμασε τα πόδια του. Το γκολ που πέτυχε ήταν ενδεικτικό της κλάσης και των προσόντων του. Υγιής και κεφάτος Κονέ, χωρίς να δυστροπεί διότι θα κάθεται και στον πάγκο, έχει πολλά να προσφέρει στην ΑΕΚ και στον εαυτό του που ο ίδιος αδίκησε.

Θα χρησιμεύσει στον Χιμένεθ σε τρεις θέσεις: Δυο στο κέντρο και μια στα δεξιά της επίθεσης. Αν ο Χιμένεθ τον προετοίμαζε για να τον παρουσιάσει όπως τον είδαμε κόντρα στην Κέρκυρα, να του αποδοθούν τα εύσημα. Η ΑΕΚ βρήκε απέναντί της μια κακή ομάδα που δεν την ήθελε ούτε η τύχη. Το αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου με το τακουνάκι είναι η επιτομή της γκαντεμιάς. Για τα υπόλοιπα φρόντισαν ο Κονέ με τον Αραούχο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ