Η Μεταδημοκρατία του Αλέξη, έκανε πάρτι στα «επίσημα» του ΟΑΚΑ…

Η Μεταδημοκρατία του Αλέξη, έκανε πάρτι στα «επίσημα» του ΟΑΚΑ…

Ένας ακόμη τελικός ντροπής πέρασε. Μια νύχτα-τρόμου  που σε κάθε κανονική χώρα θα υποχρέωνε σε «παραιτήσεις» αλλά και σε ποινικές διώξεις στους ηθικούς αυτουργούς. Είναι η Μεταδημοκρατία του Αλέξη. Και κατά βάθος… φταίει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός.  

«Να ξέρετε ότι το πολύ ξύλο έπεσε στο ημίχρονο. Όταν οι… επίσημοι συναντήθηκαν στο μπαρ. Εννοείτε πως το ανακαίνισαν». Τα λόγια του αστυνομικού δεν είχαν την μορφή πληροφορίας, αλλά την αγανάκτηση κάποιου που δουλειά του για τις προηγούμενες πέντε-έξι ώρες στο ΟΑΚΑ ήταν να τρέχει πίσω από τα μπουμπούκια που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ φύτεψαν στον… κήπο των επισήμων του τελικού. Και αν οι δύο ομάδες βρήκαν και τα έκαναν; Κανείς -ακόμη- από την ΕΠΟ, πολλώ δε μάλλον από το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει στα αυτονόητα:

Πως σε έναν τελικό, οι προσκλήσεις της Ομοσπονδίας για τα «επίσημα», κατέληξαν στα χέρια εκείνων για τους οποίους η Κυβέρνηση αποφάσισε το ρεζιλίκι του «κεκλεισμένων των θυρών»;

Σε ένα κανονικό κράτος από το βράδυ του Σαββάτου και έπειτα, θα είχε εμπλακεί το μισό Υπουργικό συμβούλιο για να λύσει το θέμα.  Η ίδια η Δικαιοσύνη. Πιθανότατα και ο Πρωθυπουργός αναζητώντας τους υπεύθυνους του φιάσκου. Διότι οι λεβέντες που έδωσαν παράσταση μέσα στην θύρα των επισήμων, προμηθεύτηκαν αυτές τις προσκλήσεις από την ΕΠΟ. Η οποία βεβαίως ρίχνει το μπαλάκι στους προέδρους των ΕΠΣ. Υποστηρίζει -ανεπίσημα- ότι οι πρόεδροι των Ενώσεων έστειλαν τις κάρτες στις διοικήσεις των δύο ΠΑΕ.

Και πάλι όμως το «κανάλι» προκύπτει μια χαρά στο πιάτο για τους ηθικούς αυτουργούς της ντροπής και των εικόνων ωμής βίας. φτάνει να θέλει κάποιος να το ανοίξει.

Από την ΕΠΟ, στις ΕΠΣ, από εκεί στις ομάδες. Και από τις ομάδες σε ποιους; Το παζλ δεν είναι δύσκολο.

Ο ιεραπόστολος της Εξυγίανσης όμως, Βαγγέλης Γραμμένος (ξανά)ήπιε το αμίλητο νερό, όπως πέρσι μετά την έφοδο του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Ο δε Βασιλειάδης που πολύ έξυπνα δεν πάτησε το πόδι του στο ΟΑΚΑ –μιας και του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ- ασχολείται με την αναδιάρθρωση στη Βουλή. Όλοι τους ευχαριστημένοι που έφυγε από πάνω τους ο «ζυγός» του τελικού δίχως τα μαχαιρώματα του Βόλου ή το περσινό φεστιβάλ ξύλου. Αφήστε πλέον που έχουν και την τεχνογνωσία. Ένας θόρυβος μερικών ημερών είναι. Θα κοπάσει…

Και όσο για τον Πρωθυπουργό; Εκείνος σταθερά στον δικό του κόσμο. Σε εκείνον που -όπως φαίνεται- για όλα φταίει ο Μαρινάκης. Ρωτήθηκε προ ολίγου για την… απόδραση με το πολυτελές κότερο της χήρας Παναγόπουλου, ενώ ακόμη μύριζε φωτιά στο Μάτι. Τι απάντησε; Ότι η Ελλάδα είναι σε περίοδο Μεταδημοκρατίας. Γιατί; Διότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επτά εφημερίδες και έναν τηλεοπτικό σταθμό.

Τι δεν είπε; Πως τα συγκεκριμένα ΜΜΕ για έναν… ανεξήγητο λόγο δεν λειτουργούν όπως τα «δικά» μας. Κοινώς δεν κάνουν… τεμενάδες στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υποκλίνονται στην επιτυχημένη θητεία της Αριστεράς που κάνοντας στροφή στον Σοσιαλισμό και διπλό τόλουπ στις προεκλογικές εξαγγελίες της, αποτελεί μάλλον την σκληρότερη «δεξιά» της μεταπολίτευσης. Δεν είπε επίσης τι δουλειά είχε στο κότερο, αλλά σιγά μην κολλήσουμε σε λεπτομέρειες.

Αλήθεια οι ιδιοκτήτες των φιναλίστ του τελικού πόσα ΜΜΕ διαθέτουν; Επίσημα και ανεπίσημα. Και τέλος πάντων εκείνα τι λένε για την Κυβέρνηση;

Θα ήταν και αυτές δύο-τρεις ενδιαφέρουσες απορίες. Όχι για να καταλάβουμε τον Αλέξη Τσίπρα αλλά για να γίνουμε σοφότεροι για την «ασυλία» σε περιστατικά όπως του Σαββάτου.

Φυσικά η Ελλάδα την Μεταδημοκρατία είχε μάλλον μια μεγάλη ευκαιρία να την γλιτώσει. Τότε που ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη πως ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να δοθεί μια 20άρα (σε εκατ ευρώ) από τον εφοπλιστή προς τον Καλογρίτσα για το  περίφημο «Βοσκοτόπι TV».  Είχε και μια άλλη ευκαιρία,  αν προέκυπταν έστω σε εφημερίδες όπως «το Βήμα» και τα «ΝΕΑ» διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Τις χάσαμε όμως με τις ευκαιρίες μας σε αυτό το πεδίο. Συμβαίνουν και αυτά.

Στο ποδόσφαιρο όμως ευκαιρία να γλιτώσουμε από καταστάσεις σαν αυτές του Σαββάτου αποκλείεται να βρούμε. Ούτε βεβαίως να προκύψει η ευθιξία «παραιτήσεων» εκείνων που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Τουλάχιστον όσο η «σύνθεση» παραμένει ίδια. Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο -παρανόμως στη θέση του- διευθύνοντας σύμβουλος στην Σούπερ Λιγκ και τα παλικάρια τους σε όλα τα πόστα.

Ποιος να ψάξει ευθύνες και σε ποιους να τις αποδώσει; Στον καθρέφτη;

Α, και κάτι τελευταίο. Το κακό για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει μόνο… επτά εφημερίδες και έναν τηλεοπτικό σταθμό που δεν λένε να σκύψουν το κεφάλι. Έχει και την μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Τον Ολυμπιακό. Και αυτά που συμβαίνουν γύρω μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, δεν λησμονούνται από κανέναν.

Οι εκλογές άλλωστε δεν είναι μακριά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ