Σέντερ μπακ που να τρέχει όσο κι ο χρόνος που πιέζει!

Σέντερ μπακ που να τρέχει όσο κι ο χρόνος που πιέζει!

Ο Ολυμπιακός παράγει αμυντικούς αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει με την... κατανάλωση. Για να μην πάθει τα περσινά χρειάζεται και έγκαιρα να κάνει κάποιες κινήσεις και ένα -κατά το δυνατό- σταθερό σχήμα να βρει και να εμπιστευτεί...

Ποδοσφαιρικά καλλιστεία δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν η Βραζιλία του Σώκρατες θα είχε κατακτήσει τα Μουντιάλ του 1982 και 1986. Συνήθως λέμε ότι στο ποδόσφαιρο τη νίκη [παίρνει αυτός που βάζει τα περισσότερα. Πιο σωστό είναι λέμε ότι κερδίζει αυτός που τρώει τα λιγότερα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτός που έβαλε τα περισσότερα ήταν αυτός που έφτυνε αίμα για να σκοράρει ο Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ που έφαγε τα λιγότερα ήταν που του πήρε το πρωτάθλημα. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες οι οποίοι είχαν σημαντική επίδραση στην κατάληξη. Στο σημείωμα αυτό μένουμε στα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός έπαιξε συνολικά καλύτερο ποδόσφαιρο από εκείνο που έπαιξε ο πρωταθλητής. Ολόκληρη τη χρονιά μιλούσαμε για την δυστοκία των ερυθρόλευκων αποτυπώνοντας μια πραγματικότητα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός θα είχε διαφορετική τύχη αν δεν έτρωγε εκτός προγράμματος γκολ στο Ηράκλειο, στην Ξάνθη και στο ΟΑΚΑ από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Κατά συνέπεια έχει να φροντίσει για την ανασταλτική του λειτουργία πολύ περισσότερο από την επιθετική. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να θωρακίσεις την άμυνά σου. Τα τελευταία χρόνια οι ερυθρόλευκοι είχαν την τύχη να αναδείξουν σπουδαίους αμυντικούς και να επωφεληθούν οικονομικά. Ο Μανωλάς και ο Ρέτσος είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο Ρέτσος έφτασε να γίνει πανάκριβη μεταγραφή πριν καν προλάβει να γίνει αναντικατάστατος. Ο Σισέ κοστολογείται ήδη πολύ πάνω από δέκα εκατομμύρια και σίγουρα θα βρεθούν ομάδες που θα δώσουν αυτά τα λεφτά για να τον πάρουν το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός παράγει αμυντικούς αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει με την… κατανάλωση. Για να μην πάθει τα περσινά χρειάζεται και έγκαιρα να κάνει κάποιες κινήσεις και ένα κατά το δυνατό σταθερό σχήμα να βρει και να εμπιστευτεί για να λύσει τα προβλήματά του. Στην προσπάθειά αυτή κομβικό ρόλο θα παίξει η διαφαινόμενη συμφωνία του με την Πόρτο και τον παίκτη ώστε ο Σα να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δοκάρια του.

Στο πρόσωπό του ο Μαρτίνς έχει βρει ένα σταθερό και ικανό τερματοφύλακα. Εφόσον λυθεί αυτό το πρόβλημα η αναζήτηση ενός αξιόπιστου σέντερ μπακ για να παίξει ως αριστερός στόπερ παίρνει σειρά. Ο Ολυμπιακός τρέχει για να κλείσει το θέμα αυτό χωρίς να έχει σύμμαχο τον χρόνο για δυο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι πολλά πρωταθλήματα δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Ο δεύτερος αφορά τα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οταν πρέπει να παίξεις μπάλα στο τέλος του Ιουλίου και μάλιστα σε παιχνίδια ζωής και θανάτου, ο χρόνος είναι αμείλικτος. Εδώ μιλάμε για μια κούρσα ταχύτητας. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν έναν σέντερ μπακ που να τρέχει τόσο γρήγορα όσο κι ο χρόνος που τους πιέζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ