ΑΕΚ : Το κιτρινόμαυρο μομέντουμ και τα τρία μεγάλα κέρδη

ΑΕΚ : Το κιτρινόμαυρο μομέντουμ και τα τρία μεγάλα κέρδη

Η χρονιά που μπορεί να κλείσει με την «σφραγίδα» της ΑΕΚ και η ξεχωριστή σημασία της παρουσίας των Κονέ, Αραούχο και Γιούση απέναντι στην Κέρκυρα

Η νίκη επί της Κέρκυρας δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να τεθεί προς συζήτηση για την ΑΕΚ, που ματς όπως και το αποψινό, οφείλει και μπορεί να τα «καθαρίζει» χωρίς πολλά-πολλά, παίρνοντας τους βαθμούς και συνεχίζοντας. Κάτι που έκανε η Ένωση και σήμερα, παίζοντας όσο χρειάστηκε για να φτάσει σε αυτό το άνετο 3-1. Με αλλαγές, με νέα διάταξη και αρκετούς πρωταγωνιστές.

Πρώτος και καλύτερος αναμφίβολα ο Παναγιώτης Κονέ, που έχει επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να δώσει πράγματα και παράλληλα με στόχους. Η περίπτωση του διεθνή άσου θυμίζει αρκετά εκείνη του Χριστοδουλόπουλου και μπορεί να έχει αντίστοιχη πορεία και εξέλιξη για την ΑΕΚ. Είναι τεράστια υπόθεση για την Ένωση να βρει ο Κονέ τα γνωστά του πατήματα, καθώς είναι παίκτης με ποιότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όπως φάνηκε και από την γκολάρα που έβαλε σήμερα. Διαθέτοντας, μεταξύ άλλων και μια ηγετική προσωπικότητα.

Το δεύτερο πρόσωπο της βραδιάς είναι ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ δείχνει να βρίσκει για τα καλά την επαφή του με τα δίχτυα και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την δαιμονιώδη φόρμα του Λιβάγια, μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ μέχρι το τέλος της διαδρομής. Που για να έρθει όπως θέλει η Ένωση, δηλαδή με τον τίτλο, πρέπει να έχει (και) τον «Killer» Αραούχο στη σύνθεσή της.

Ο τρίτος πρωταγωνιστής της βραδιάς, μπορεί να μην σκόραρε και να μην έκανε τη διαφορά στο γήπεδο, όμως η συμμετοχή του και μόνο, ίσως να έχει τη σημασία της. Ο Χρήστος Γιούσης, πριν καλά-καλά συμπληρώσει τα 18 του χρόνια, πήρε το βάπτισμα του πυρός και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δείχνοντας με την εικόνα του πως πέρα από ταλέντο, διαθέτει και τσαμπουκά. Είναι ξεχωριστή περίπτωση παίκτη ο μικρός και εφόσον συνεχίσει τη δουλειά, το παραπάνω θα μπορέσει να γίνει κατανοητό στα επόμενα χρόνια και… εκτός ΑΕΚ.

Η Ένωση δείχνει να έχει με το μέρος της το μομέντουμ για τον τίτλο. Κάτι που βέβαια δεν προέκυψε από την άνετη νίκη κόντρα στην Κέρκυρα, αλλά αποτελεί στοιχείο που την χαρακτηρίζει από το ξεκίνημα της σεζόν. Με νίκη επί του Απόλλωνα το Σάββατο θα κλείσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ως πρώτη, την ίδια ώρα, που συνεχίζει και το ευρωπαϊκό ταξίδι της. Ως η μοναδική εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την κλήρωση για τη φάση των «32» να της αφήνει και μπόλικες ελπίδες για περαιτέρω συνέχεια.

Πλέον, το θέμα είναι η διαχείριση των παραπάνω δεδομένων για την ΑΕΚ. Η οποία προχωρά με φουλ ρυθμούς και για επιπλέον ενίσχυση των Ιανουάριο, ώστε να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν, που όμως, μπορεί στο τέλος να έχει τη σφραγίδα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ