Πετάει πέτρες στον γιαλό κι αυτές γυρίζουν πίσω…

Πετάει πέτρες στον γιαλό κι αυτές γυρίζουν πίσω…

Ο κ. Βασιλειάδης μπορεί να προβαίνει σε όποιες διαπιστώσεις θέλει. Όταν δεν τις συνοδεύει με ονόματα και διευθύνσεις, παραχωρώντας αυτό το... προνόμιο μόνο στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, το μόνο που καταφέρνει είναι να βρίσκεται εκτεθειμένος για μονομέρεια στον κόσμο του Ολυμπιακού.

«Πετάω πέτρες στον γιαλό κι αυτές γυρίζουν πίσω» λέει σε ένα παλιό τραγούδι του ο Σωκράτης Μάλαμας. Υποθέτω, αν δεν το έχει σιγοτραγουδήσει, θα το έχει πάρει το αυτί του κ. Βασιλειάδη.

Ακούγοντας τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αυτούς τους στίχους θυμήθηκα. Ο κ. Υφυπουργός μιλούσε για τα όσα συνέβησαν στον τελικό χωρίς ονόματα και διευθύνσεις. Λες και ήταν όχι ο υφυπουργός αλλά κάποιος κοινωνιολόγος, κάποιος επιστημονικός παρατηρητής που τον ενδιέφεραν τα επεισόδια αλλά όχι αυτοί που τα προκάλεσαν.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιας ειδικής μεταχείρισης τυγχάνει μόνο ο Μαρινάκης. Όταν πρόκειται για τους κ.κ. Σαββίδη και Μελισανίδη η γλώσσα του υφυπουργού δένεται κόμπος. Ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου. Ο κ. Βασιλειάδης είχε μπροστά του μια τρανταχτή απόδειξη ότι οι ίδιες οι ΠΑΕ είναι που με την συμπεριφορά τους υποθάλπουν την οπαδική βία και περιθάλπουν τα φυσικά πρόσωπα που την παράγουν. Κι αντί να βγει και να καταγγείλει συγκεκριμένα είπε προφορικά μια έκθεση που θα έπαιρνε κακό βαθμό αν την έγραφε μαθητής Γυμνασίου.

Τέτοια κοινοτοπία και τέτοια αδυναμία να μιλήσει συγκεκριμένα. Σπεύδω να τονίσω ότι κάθε οπαδικό καφριλίκι μυρίζει το ίδιο απαίσια από όπου κι αν προέρχεται. Τώρα όμως, ξέρουμε. Τα επεισόδια έγιναν από τους εκλεκτούς των δυο ΠΑΕ. Αυτοί βρέθηκαν στις θέσεις των επισήμων και είχαν την συγκεκριμένη… ευωδιαστή συμπεριφορά.

Άντε, κύριε υφυπουργέ μου, για την οικονομία της συζήτησης, να δεχτούμε ότι πριν δώσουν οι ΠΑΕ στα βλαστάρια τους τις προσκλήσεις πήραν διαβεβαιώσεις ότι από διάβολοι θα γίνουν αγγελούδια και θα καθίσουν φρόνιμα να παρακολουθήσουν τον τελικό. Αν ήταν έτσι θα έβγαιναν μετά οι παραπλανημένες ΠΑΕ να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για την μη τήρηση της συμφωνίας. Δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

Οι ΠΑΕ ήξεραν ποια θα ήταν η συμπεριφορά των θερμοκέφαλων. Είναι δηλαδή ηλίου φαεινότερο ότι από τις χιλιάδες των οπαδών τους που θα ήθελαν να βρεθούν στις εξέδρες, προτίμησαν εκείνους που κάνουν τις φασαρίες και προκαλούν επεισόδια. Εκείνους που βρίζουν, ελεεινολογούν και προπηλακίζουν. Οι δε ΠΑΕ έχουν διοικητικούς ηγέτες με ονοματεπώνυμα. Γιατί λοιπόν τόση ησυχία. Γιατί, τσιμουδιά;

Ο κ. Βασιλειάδης μπορεί να προβαίνει σε όποιες διαπιστώσεις θέλει. Οταν δεν τις συνοδεύει με ονόματα και διευθύνσεις, παραχωρώντας αυτό το… προνόμιο μόνο στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, το μόνο που καταφέρνει είναι να βρίσκεται εκτεθειμένος για μονομέρεια στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για τις πέτρες που ρίχνει στον γιαλό κι αυτές γυρίζουν πίσω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ