Η σιγουριά ξεκινά και… καταλήγει στα γκολπόστ

Η σιγουριά ξεκινά και… καταλήγει στα γκολπόστ

Πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό η παραμονή του Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος δίνει σιγουριά στην ομάδα του κι από τον καλό γκολκίπερ ξεκινούν όλα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολλούς λόγους να χαμογελά…

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Ζοσέ Σα για την παραμονή του Πορτογάλου τερματοφύλακα μέχρι το 2023 και δεν χωρά αμφιβολία πως η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι πολύ σημαντική για την ομάδα του λιμανιού.

Ακόμα και αν κάποιος έλεγε ότι οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν… μία μόνο μεταγραφή στο φετινό καλοκαίρι, προτεραιότητα του Ολυμπιακού θα έπρεπε να είναι η παραμονή του 26χρονου πορτιέρε για μια σειρά από λόγους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε αυτό που λέει η ποδοσφαιρική λογική. Κράτησε έναν καλό τερματοφύλακα, έναν γκολκίπερ που έδειξε ότι έχει καλά στοιχεία και ο οποίος «έδεσε» με την ομάδα του στην πρώτη του χρονιά με την φανέλα των ερυθρόλευκων.

Και το γεγονός ότι ταίριαξε με την ομάδα του είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, που έπαιξε μάλιστα καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των πειραιωτών να κρατήσουν τον παίκτη στο δυναμικό τους.

Και πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι για να μείνει ο Σα, ο Ολυμπιακός θα δώσει στην Πόρτο 3 εκατ. ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με την παραμονή όμως του συγκεκριμένου παίκτη οι πειραιώτες μπορούν να αισθάνονται σιγουριά σε ότι έχει να κάνει με την πιο νευραλγική θέση της εντεκάδας.

Γιατί δεν χωρά αμφιβολία ότι η σιγουριά μιας ομάδας ξεκινά από τα γκολπόστ. Και καταλήγει βεβαίως στα… γκολπόστ. Ο Ζοσέ Σα λοιπόν έδειξε στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να στηριχθούν πάνω του και μετά τις σημερινές ανακοινώσεις ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολλούς λόγους για να χαμογελά.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων ήθελε την παραμονή του Σα και είχε μιλήσει με την διοίκηση του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας να γίνει η υπέρβαση για να συνεχίσει ο Πορτογάλος γκολκίπερ στους πειραιώτες.

Κι αυτό ακριβώς έγινε προς μεγάλη ικανοποίηση του 49χρονου τεχνικού των ερυθρόλευκων, ο οποίος ενημερώθηκε για την υπογραφή των συμβολαίων ενώ βρίσκεται στην πατρίδα του.

Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι έχει πλέον το κεφάλι του… ήσυχο σε ότι έχει να κάνει την θέση του τερματοφύλακα. Η παραμονή του Σα επιτρέπει στον προπονητή της ομάδας του λιμανιού να ασχοληθεί με τις υποθέσεις των στόπερ και επιθετικού, γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στην θέση του γκολκίπερ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σε περίπτωση που ο Σα δεν έμενε στους πειραιώτες, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα ήταν υποχρεωμένοι να βγουν στην αγορά για την απόκτηση βασικού τερματοφύλακα.

Τώρα που ο Σα υπέγραψε στους πειραιώτες ο Ολυμπιακός προχωρά τις επόμενες κινήσεις του, έχοντας κάνει μια πολύ σημαντική κίνηση. Θωράκισε τα γκολπόστ του με την παραμονή του Πορτογάλου και συνεχίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ