Το «πλάνο 2013» μπορεί να λειτουργήσει στον Παναθηναϊκό

Το «πλάνο 2013» μπορεί να λειτουργήσει στον Παναθηναϊκό

Τα ταξίδια του Νίκου Νταμπίζα, η περίπτωση Ρόμπερτς και ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον Παναθηναϊκό που θυμίζει το παρελθόν.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ έκανε δεκτό τον φάκελο που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός για τη συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα και οι Πράσινοι πλέον μπορούν να τρέξουν με μεγαλύτερη ευκολία τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

Από το «10» είχατε πληροφορηθεί πως στο μυαλό του Νταμπίζα και του Δώνη βρίσκεται ένα μοντέλο ανάλογο με εκείνο του 2013. Όταν και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε μειωμένο μπάτζετ – όχι τόσο όσο στα τωρινά επίπεδα – αλλά κατάφερε να βρει τον τρόπο και να συνδυάσει καλούς ξένους με ελληνόπουλα που μπορούσαν να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Το ίδιο θα επιχειρήσει και σήμερα.

Και είναι ένα πλάνο που μπορεί να λειτουργήσει επιτυχημένα. Ίσως το μοναδικό που μπορεί να φέρει τον Παναθηναϊκό και πάλι σε ανταγωνιστικό δρόμο και να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους που θα θέσει εν όψει της νέας περιόδου. Δηλαδή στην πρώτη πεντάδα και στη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Κάλουμ Ρόμπερτς είναι μια περίπτωση που θυμίζει έντονα τον Αμπέντ. Παίκτη, δηλαδή, που ήρθε εκείνο το καλοκαίρι του 2013 και κατάφερε να διακριθεί στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό. Παίκτης που ήρθε από τη Νιούκαστλ λόγω των επαφών του Νταμπίζα. Ο Ρόμπερτς έχει διακριθεί στις μικρές ηλικίες, τα νούμερά του είναι εντυπωσιακά και σίγουρα ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα έχει μάθε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται για να κάνει κινήσεις να τον φέρει.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Νταμπίζας στο ταξίδι του στην Αγγλία – το οποίο πληροφορηθήκατε από to10.gr – θα έχει επαφές και με άλλου τύπου παίκτες. Πιο έμπειρους, που ψάχνουν νέες προκλήσεις ώστε να… αναγεννήσουν την καριέρα τους. Όπως συνέβη, δηλαδή μερικά χρόνια πριν με παίκτες όπως ο Μπεργκ, ο Πράνιτς, ο Πέτριτς.

Αυτή θα είναι η λογική του Παναθηναϊκού στις μεταγραφές, για τις οποίες πάντως θα πρέπει ο κόσμος να είναι υπομονετικός. Ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, ο Παναθηναϊκός πρέπει να λύσει πρώτα ζητήματα με αυτούς που θα αποχωρήσουν, τα λεφτά δε θα είναι πολλά, οπότε οι κινήσεις θα είναι προσεκτικές και ίσως να πάρουν χρόνο. Το βέβαιο είναι πως δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα στρέψει το βλέμμα του προς Έλληνες παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ