Τα κοκοράκια στον ΕΣΑΚΕ, το μπάσκετ στη Βιτόρια

Τα κοκοράκια στον ΕΣΑΚΕ, το μπάσκετ στη Βιτόρια

Εντάξει πράσινοι και κόκκινοι; Αισθανθήκατε δυνατοί, περήφανοι χθες μετά τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ; Οι μεν που αποχώρησε η διοίκηση σας, οι δε με τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της ομάδας σας; Καθίστε τώρα αναπαυτικά στο καναπέ σας και απολαύστε το θέαμα....

Ελληνικό μπάσκετ ή αλλιώς το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Το σχέδιο της δολοφονίας του αθλήματος προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Επίσημοι φορείς, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ δηλαδή, παράγοντες που προτάσσουν τον εγωισμό τους και τον τοποθετούν με χαρακτηριστική ευκολία πάνω τόσο από το συμφέρον του σπορ, όσο και το μέγεθος του Συλλόγου τους και μια Πολιτεία ανήμπορη να μπει μπροστά, κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν κάθε υγιή φίλαθλο και σκεπτόμενο άνθρωπο από τα γήπεδα.

Το προϊόν κάθε μέρα που περνάει χάνει σε αξία, η εικόνα του πρωταθλήματος αμαυρώνεται και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Το ευτύχημα για όσους αγαπούν το μπάσκετ είναι πως την ίδια ώρα στην χώρα των Βάσκων διεξάγεται η γιορτή του Final- Four, ω τι έκπληξη χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Οι ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εν προκειμένω, αντί να προετοιμάζονται για τη γιορτή κάθονται και τσακώνονται σαν κακές συμπεθέρες για ένα πρωτάθλημα που οι ίδιοι με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους έχουν φροντίσει να απαξιώσουν πρώτοι.

Από την άλλη βέβαια αποτελεί ωραίο άλλοθι και έξυπνη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των φιλάθλων και υποστηρικτών τους να ρίχνουν το βάρος στις δικαστικές αίθουσες και στις συνελεύσεις παρά σε ότι συμβαίνει μέσα στις γραμμές του παρκέ. Ο λόγος; Μα εκεί είναι και οι δύο ελλιπείς. Σε μια σεζόν που ο μεν ένας δεν κατάφερε να μπει ούτε στους οκτώ, ο δε άλλος αποκλείστηκε με σχεδόν κάτω τα χέρια από ένα ακόμη Final- Four, αυτό που θα έχουμε να θυμόμαστε είναι η αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον ημιτελικό Κυπέλλου και τις γραφικότητες στις συνεδριάσεις του οργάνου που διοργανώνει το πρωτάθλημα.

Εν κατακλείδι καλό θα ήταν ερυθρόλευκοι και πράσινοι να κάτσουν κάτω και να βρουν τις λύσεις. Το ελληνικό μπάσκετ τους χρειάζεται και τους δύο. Τους χρειάζεται όχι για να τσακώνονται, αλλά για να μπουν μπροστά στις διεκδικήσεις. Στις διεκδικήσεις για καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο, για μεγαλύτερες χορηγίες, για ένα τρίτο εισιτήριο για την Euroleague μέσω του πρωταθλήματος.

Μέχρι τότε ας πάρουν μια μεγάλη σακούλα με popcorn, μια σοδίτσα και ας κάτσουν να δουν τους άλλους να παίρνουν μέρος σε ένα διήμερο πραγματικού μπάσκετ. Κάτι που οι πράσινοι έχουν να το ζήσουν αισίως επτά χρόνια, οι δε ερυθρόλευκοι έφθασαν τα δύο. Καλή σας χώνεψη…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ