Όταν ξέρεις να παίρνεις αυτό που έχεις ανάγκη…

Όταν ξέρεις να παίρνεις αυτό που έχεις ανάγκη…

Το ότι αυτός ο τερματοφύλακας αποκτήθηκε τελικά από τον Ολυμπιακό αποτελεί για τον σύλλογο, πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Σα είναι ευρωπαϊκού επιπέδου τερματοφύλακας. Η τιμή του είναι -ήδη- μεγαλύτερη από την ρήτρα που είχε βάλει πριν από ένα χρόνο η Πόρτο.

Καλές ομάδες με μέτρια άκρα μπορεί να βρείτε. Καλές ομάδες με αδύνατο άξονα αποκλείεται. Οι ομάδες χτίζονται από τον άξονά τους. Τερματοφύλακας, κεντρικός αμυντικός, επιτελικός χαφ και σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι έχει να φροντίσει τον άξονά του. Έχει ανάγκη να το κάνει πετυχημένα αλλά και γρήγορα. Η ταχύτητα είναι απαραίτητη γιατί η ευρωπαϊκή δοκιμασία του αρχίζει νωρίς, στα τέλη Ιούλη. Δυστυχώς για αυτόν παίκτες που είναι βασικά του στηρίγματα όπως ο Σισέ στην άμυνα και ο Καμαρά στην μεσαία γραμμή θ απουσιάζουν διότι συμμετέχουν με τις Εθνικές Ομάδες των χωρών τους στο Κόπα Αφρικα.

Κατά συνέπεια οι ερυθρόλευκοι έχουν να νοιαστούν και για αυτές τις απώλειες. Μια καλή ομάδα για να είναι τέτοια οφείλει να ξεκινά από εκείνον που θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια της. Μην πάμε πολύ πίσω. Την τελευταία φορά που θαυμάστηκαν οι ερυθρόλευκοι είχαν κάτω από τα δοκάρια τους τον Ρομπέρτο.

Τερματοφύλακα που ήρθε με καλές συστάσεις στην χώρα μας αλλά εδώ μεγαλούργησε. Έκτοτε, αρκετοί γκολκίπερ υπερασπίστηκαν την εστία των ερυθρολεύκων χωρίς κάποιος από αυτούς να μακροημερεύσει και να περάσει στις καρδιές των οπαδών.

Ο Σα φαίνεται να είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Ήρθε δανεικούς για να παίξει περισσότερα παιχνίδια από εκείνα που του άφηνε περιθώρια να παίξει στην Πόρτο ο πολύς Ικερ Κασίγιας. Μην τον κρίνουμε με τα δικά μας κριτήρια. Από την παρουσία του στον Ολυμπιακό την περσινή χρονιά του προέκυψε η κλήση της Εθνική Πορτογαλίας. Αυτό σημαίνει πως όσα πετύχαινε με την ερυθρόλευκη φανέλα εκτιμήθηκαν ως αρκετά για να τον φέρουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Το ότι αυτός ο τερματοφύλακας αποκτήθηκε τελικά από τον Ολυμπιακό αποτελεί για τον σύλλογο, πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε την ρήτρα και προχώρησε σε γενναία αύξηση των αποδοχών του πορτιέρο για να εξασφαλίσει μέχρι το 2023 την παραμονή του κάτω από τα ερυθρόλευκα δοκάρια. Ο Σα είναι ευρωπαϊκού επιπέδου τερματοφύλακας.

Κατά τη γνώμη μου, η τιμή του είναι ήδη μεγαλύτερη από την ρήτρα που είχε βάλει πριν από ένα χρόνο η Πόρτο. Κατά τούτο η επιτυχία του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο παίκτης έχει όλες τις προϋποθέσεις να (χρυσο)πωληθεί όταν εκτιμηθεί πως θα έχει έρθει η ώρα. Ο Ολυμπιακός μπαίνει με μια σπουδαία μεταγραφή στη μάχη για την ουσιαστική ενίσχυσή του αυτό το καλοκαίρι που -παρά τις βροχές- έχει ξεκινήσει για τους επιτελείς της ομάδας.

Ο Ιούλης θα πρέπει να βρει τους ερυθρόλευκους με ενταγμένους στις τάξεις τους έναν βασικό σέντερ μπακ κι ένα σέντερ φορ που δεν θα θέλει ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής για να αρχίσει τους βομβαρδισμούς. Στο βαθμό που θα το πετύχει θα έχει κάνει το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να αφήσει πίσω του την πρώτη ομάδα που θα αναδείξει η κληρωτίδα ως αντίπαλο στον μακρύ δρόμο για τη εξασφάλιση της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τρόπος που ενήργησε η διοίκηση και προσωπικά ηγέτης της ομάδας, αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για ανάλογη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ