Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια!

Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια!

Η εφετινή προετοιμασία θα είναι πιο εύκολη για τον Μαρτίνς, όμως τα εμπόδια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πολύ πιο υψηλά…

Φανερό όσο και απολύτως κατανοητό το σχέδιο του Ολυμπιακού για την επόμενη μέρα. Ξεκίνησε με τη διευθέτηση των «εσωτερικών υποθέσεων» και στη συνέχεια αναμένεται να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της «πρώτης τριάδας» των μεταγραφικών του κινήσεων…

Από τη στιγμή που έκλεισε ο φάκελος του Ζοσέ Σα, απομένει τώρα αυτός του Κώστα Φορτούνη και στη συνέχεια του Ομάρ Ελαμπντελαουί, άσχετα αν οι δύο τελευταίοι έχουν έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου, συνεπώς οι κουβέντες με αυτούς αφορούν το… μεθαύριο.

Και η πρώτη «παρτίδα» των μεταγραφών εντοπίζεται σε παίκτες που καλύπτουν τις θέσεις των εξτρέμ, στόπερ και σέντερ φορ. Για αυτό και όπως ξέρουμε έχουν προκύψει οι αναφορές για τις περιπτώσεις των Βαλμπουενά, Σκρτελ, Σεμέδο, Ματιέ, Σλιμανί και Βινίσιους. Αν και εκτιμούμε ότι ειδικά για τη θέση του σέντερ φορ θα υπάρχει και φάκελος που έχει κρατηθεί στο συρτάρι με την ένδειξη «άκρως εμπιστευτικό»…

Από κει και πέρα στην προετοιμασία ο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει και τους Μπα, Ραντζέλοβιτς και ενδεχομένως και τον Ντουρμισάι για να δει αν υπάρχουν οι προδιαγραφές για περίπτωση ενός «νέου Καμαρά». Ο Πορτογάλος προπονητής μας έχει δείξει από πέρυσι ότι όταν φτιάχνει το σχέδιό του και το δουλεύει και με συγκεκριμένους παίκτες πάνω σε αυτό, μετά δύσκολα αλλάζει πλάνο, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της διαδρομής.

Το εφετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, όταν ο Πέδρο κλήθηκε να φτιάξει ομάδα από την αρχή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και πιο εύκολο. Ναι μεν θα τον διαθέτει τον κορμό της ενδεκάδας του ο Μαρτίνς, αλλά αγωνιζόμενος σε τρεις γύρους προκριματικών (αν βεβαίως περνάει τη μία πίστα μετά την άλλη), τότε θα υποχρεωθεί να βάζει και καινούργιους παίκτες.

Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις από τα μέσα του Ιούνη ο Ολυμπιακός, ούτε και καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Θα υποχρεωθεί να περιμένει και τους Μεριά, Σισέ, Καμαρά από το Κόπα Άφρικα, οι οποίοι ίσως και να βρίσκονται σε φουλ ρυθμό ετοιμότητας, αν και μπορεί να είναι επηρεασμένοι από την κούραση, ενώ ανάλογα και με το βαθμό δυσκολίας του αντιπάλου θα μπορεί να προσαρμόζει και την τακτική του.

Ο Πορτογάλος και οι παίκτες του δουλεύουν πολύ και μας το έχουν αποδείξει από την περασμένη εκδοχή της ιστορίας, συνεπώς είναι μαθημένα τα βουνά στα χιόνια κι ας υπάρχει μέσα στο κατακαλόκαιρο η εξεταστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος της επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλους και ο Μαρτίνς θα έχει έτσι κι αλλιώς αρκετά «όπλα» στη διάθεσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ