Το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αιμορραγεί

Το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αιμορραγεί

Την ώρα που το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ ζει ιστορικές στιγμές ένα άλλο τμήμα της Ασπρόμαυρης οικογένειας αιμορραγεί και μόνο μ' ένα θαύμα θα γλιτώσει τον αφανισμό.

Τη στιγμή που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, ακόμα δεν λένε να ξεμεθύσουν από την χαρά που τους προσέφερε το ποδόσφαιρο με την κατάκτηση του νταμπλ, ένα άλλο τμήμα αυτό του μπάσκετ ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Ένα βήμα πριν από την διάλυση βρίσκεται το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, καθώς στον αγώνα με τον Προμηθέα για τα play off θα παραταχθεί μόλις με 6 επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές και τρεις έφηβους. Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά κι αν δεν είχε βαρέσει διάλυση τα τελευταία δύο χρόνια οφείλεται στην οικονομική στήριξη που είχε η διοίκηση του Μπάνε Πρέλεβιτς από τον Ιβάν Σαββίδη.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν τι θα κάνει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του, γιατί κάτω απ’ αυτές τις προϋποθέσεις πολύ δύσκολα να μείνουν στο τιμόνι της ομάδας όσο φιλότιμο κι αν βγάλουν.

Η ΚΑΕ είναι ξεκρέμαστη καθώς τους τελευταίους μήνες εκτός από χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Δύο στοιχεία σημαντικά για μια ανώνυμη εταιρία που θέλει να συνεχίσει να υπάρχει. Το άσχημα για την οικογένεια του Δικέφαλου είναι πως όλοι, περιμένουν να δώσει την λύση ο Ιβάν Σαββίδης. Αλήθεια, που είναι οι υπόλοιποι ΠΑΟΚτσήδες επιχειρηματίες όλο αυτό το διάστημα; Γιατί κρύβονται και δεν βοηθάνε το σωματείο οικονομικά να βγει έστω και λίγο από την μηχανική υποστήριξη.

Τα πάντα έχουν νεκρώσει στην Πυλαία. Όλοι περιμένουν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να βοηθήσει την ομάδα οικονομικά, είτε με τις γνωριμίες του να φέρει κάποιον επενδυτή στην ομάδα. Πριν από δύο περίπου μήνες είχε μιλήσει με τον Πρέλεβιτς και του είχε πει ο Ιβάν Σαββίδης πως δεν πρόκειται να αφήσει την ομάδα να διαλυθεί. Δεν ξέρω ποιο θα είναι για το καλύτερο γι’ αυτή την ομάδα, που έχει δώσει τόσες χαρές όμως πρέπει να βρεθεί μια οριστική λύση και όχι πισωγυρίσματα ή μεσοβέζικές λύσεις. Τα έξοδα τρέχουν οι παίκτες περιμένουν να πάρουν τα χρήματα τους, αλλά φώς δεν βλέπουν.

Το άσχημο είναι πως και ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην ομάδα. Όλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και πόσα εκατομμύρια θα επενδύσει ο Σαββίδης για να δει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. Εκτός από 300-400 που πηγαίνουν στην Πυλαία δεν υπάρχει κάποιος ξεσηκωμός κάποια αντίδραση που θα ευαισθητοποιήσει κάποιους ανθρώπους. Ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος και δεν πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός. Το τμήμα μπάσκετ χρειάζεται στήριξη ηθική και οικονομική. Ο κόσμος επιβάλλεται να σταθεί για μια ακόμα φορά δίπλα στην ομάδα. Δεν πρέπει κανείς να γυρίσει την πλάτη του, αλλά να δώσει ένα χέρι βοηθείας για να μην έρθει το μοιραίο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ