Ο ΠΑΟ θα είναι εδώ να σας περιμένει

Ο ΠΑΟ θα είναι εδώ να σας περιμένει

Στα θρανία να μάθουν τη λέξη… επανάσταση. Η ομάδα με τρία πρωταθλήματα τα τελευταία επτά χρόνια, δύο Ευρωλίγκες και δύο καθαρά χαμένα πρωταθλήματα με πλεονέκτημα έδρας, αποφάσισε να κάνει επανάσταση και νόμιζε ότι δεν θα έχει επιπτώσεις.

Οι επαναστάσεις δεδομένα ποτίζονται με αίμα… Δεν νοείται επανάσταση αναίμακτη. Δεν νοείται να λες δεν κατεβαίνω να παίξω και να επιδιώκεις με εξώδικα και προσφυγές να σταματήσουν τα πρωταθλήματα, να μην γίνουν αγωνιστικές, να υποστηρίζεις ότι έγιναν ορισμοί κι όχι κληρώσεις διαιτητών.

Ο Ολυμπιακός λέει ότι δεν κατεβαίνει και οδεύει προς υποβιβασμό. Κακό για το άθλημα, για τον ανταγωνισμό. Καλό για να καταλάβουμε σ’ αυτή τη χώρα ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αυτό είναι το αίμα της δικής τους επανάστασης. Την οποία όταν τη ξεκίνησαν σχεδόν πάλευαν για τη τετράδα στην Ευρωλίγκα, εκεί που δεν τους κατατρέχει η διαιτησία. Και κατάφεραν ν’ αποκλειστούν, ενώ ο Παναθηναϊκός μπήκε στην οκτάδα. Κι έλεγαν ότι δεν τον βλέπουν καν και δεν συζητούν με δωδέκατους… Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός με τη διαιτησία που είχε στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη;

Όταν ο Γιαννακόπουλος άνοιξε πόλεμο με την Ευρωλίγκα, υπήρχαν φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήταν αντίθετοι. Δεν έλεγαν «δεν κατεβαίνουμε, αλλά δεν θα μας τιμωρήσετε, θα ξαναπαίξουμε στην Ευρωλίγκα». Οποιαδήποτε διοργάνωση δεν είναι τσιφλίκι της κάθε ομάδας. Κοντολογίς, στα θρανία να μάθετε τι σημαίνει η λέξη… επανάσταση και να καταλάβετε ότι έχει επιπτώσεις. Μπορεί να πετύχεις αυτό που θες, αν νομίζεις ότι υπάρχει κάτι που σε αδικεί, αλλά θα ματώσεις. Στα πούπουλα δεν γίνεται…

Οι αδικημένοι, λοιπόν, αποχωρούν. Μάλιστα, αυτοί που στην επταετία (δεν υπολογίζεται το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο είναι σε εξέλιξη, τρομάρα του), που πήρε τα ηνία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δηλαδή, ο… κακός της υπόθεσης, έχουν πάρει τρία πρωταθλήματα (2012, 2015, 2016). Ακόμα δύο Ευρωλίγκες, εκεί που οι διαιτητές δεν είναι κακοί… Και προσέξτε και το άλλο.

Έχουν χάσει ακόμα δύο, ένα το 2013 κι ένα το 2017 με πλεονέκτημα έδρας. Πώς; Πήγε ο Πεδουλάκης κι έκανε δύο νίκες στο ΣΕΦ. Με σκούπα το έχασαν. Στα ίσια. Στο τρίτο ματς δεν άντεξαν (ως συνήθως) και το διέκοψαν. Το 2017 πήγε ο Παναθηναϊκός στο πέμπτο ματς στο ΣΕΦ και στα ίσια τους νίκησε 15 πόντους. Πάλι δεν άντεξαν… Σε όλη τη διάρκεια του ματς, οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι. Κάλλιστα, δηλαδή, θα μπορούσαν να έχουν πέντε πρωταθλήματα. Και φέτος, ενώ οι παίκτες είναι απλήρωτοι κι όλοι βλέπουν τις αδυναμίες τους, ξεκίνησαν την επανάσταση.

Στη δεκαετία του ’90, του ισχυρού Κόκκαλη, πήραν πέντε σερί. Αυτός ο χαμός δεν έγινε από κανέναν. Με πιο πολλές δυνατές ομάδες τότε. Και ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατός και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ κι έβλεπες κι αξιόμαχες ομάδες, όπως οι Άρης, Πανιώνιος, Ηρακλής, Περιστέρι. Δεν είπε κανείς «διαλύστε το». Θες ξένους διαιτητές; Ζήτα το από την αρχή. Φώναξε από το καλοκαίρι. Τώρα που βλέπεις ότι δεν μπορείς, κοιτάς άλλους δρόμους. Αυτός που επέλεξες οδηγεί στην Α2 ή στην Αδριατική ή στη Βαλτική ή στο NBA… Όπως και να έχει, όπου κι αν πας, όσο καιρό κι αν μείνεις, στην αγκαλιά του Παναθηναϊκού θα επιστρέψεις. Εδώ θα είναι το «τριφύλλι» να σας περιμένει.

Στο ποδόσφαιρο, δηλαδή, οι υπόλοιποι 20 χρόνια τι έπρεπε να κάνουν; Κατέβαιναν, ενώ γνώριζαν πως διεξάγεται το παιχνίδι… Τι να πει η ομαδάρα του Κυράστα. Η ομάδα της Ριζούπολης; Η ομάδα του 2011 («κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη) και του 2012; Αυτή του 2015; Ο Καραγκούνης, ο Μπασινάς, ο Ρενέ, ο Βαζέχα, ο Ζιλμπέρτο, κοσμήματα για τον αθλητισμό, σέβονταν το άθλημα, ενώ ήξεραν ότι δεν τους σέβονταν οι άλλοι.

Ναι, τα χρόνια, που το επιχείρημά σας ήταν ότι φέρναμε Τζιοβάνι και σία… Όλοι γνωρίζουν πως τους φέρνατε. Μόνοι σας τα λέτε… Έχετε μάθει να νικάτε με κάθε τρόπο και να περνάει το δικό σας. Ε, αυτό τελείωσε. Στην αρχή υποστήριζα, να δεχθεί ο Γιαννακόπουλος ξένους διαιτητές να τελειώνει κι αυτό. Αλλά τελικά είχα άδικο. Δεν γίνεται να περνάει πάντα το δικό σου και ειδικά με τον τρόπο που θες. Θες επανάσταση; Προχώρα. Αλλά είπαμε, θέλετε δεν θέλετε, θα ξαναέρθετε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ