Παναθηναϊκός: Χρειάζεται χαφ που να κάνουν τη διαφορά

Παναθηναϊκός: Χρειάζεται χαφ που να κάνουν τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε κατά κράτος σε παιχνίδια που ο αντίπαλος είχε ποιοτικούς χαφ και χρειάζεται να γίνει πιο... aggressive ομάδα για να ανταπεξέλθει σε αυτό.

Αν ρίξει κάποιος μια προσεκτική ματιά στα ματς της σεζόν που έφυγε, θα διαπιστώσει πως ο Παναθηναϊκός προβληματίστηκε πολύ απέναντι σε ομάδες που ο άξονάς τους είχε πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, φυσικά, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Σε Τούμπα και Καραϊσκάκη οι πράσινοι έκαναν τις χειρότερες εμφανίσεις τους, αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα, όπως μας είχαν συνηθίσει κυρίως στον πρώτο γύρο, εμφανίστηκαν αρκετά… λάιτ στην προσωπική μονομαχία. Όχι τυχαία, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός διαθέτουν τα καλύτερα χαφ στο πρωτάθλημα. Με ποιότητα, εμπειρία, καταπληκτική σωματοδομή, που απέναντι στους μέσους του Παναθηναϊκού κυριάρχησαν κατά κράτος.

Ο Δώνης θα αναζητήσει έναν τουλάχιστον ποδοσφαιριστή προκειμένου να τον τοποθετήσει δίπλα στον Κουρμπέλη (αν μείνει ο αρχηγός). Η αποχώρηση του Κάτσε αφήνει ένα κενό, το οποίο ο Παναθηναϊκός πρέπει να κλείσει με ποδοσφαιριστή που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αλβανό.

Πιο δυναμικό, περισσότερο ικανό στο ένας εναντίον ενός όταν θα είναι σε θέση άμυνας και σίγουρα που να πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή. Ήταν ένα από τα προβλήματα του Παναθηναϊκού αυτό, ότι δηλαδή οι χαφ του δεν πατούσαν πολύ στην περιοχή. Χρειάζεσαι παίκτες που να έρχονται από την πίσω γραμμή ώστε να γίνεις πιο απειλητικός και περισσότερο αποτελεσματικός. Ο Κάτσε δεν το έχει αυτό, το έχει ο Κουρμπέλης, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό και πρέπει να βρει παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά ο Παναθηναϊκός.

Ένα γεγονός ακόμα ήταν ότι οι πράσινοι δεν απειλούσαν ιδιαίτερα από τις στημένες φάσεις, κάτι που μπορεί να σου δώσει λύσεις σε παιχνίδια που δυσκολεύεσαι να διασπάσεις την αντίπαλη άμυνα. Θα το χρειαστεί η ομάδα του Δώνη αυτό την επόμενη χρονιά, που δεν είναι πλέον μια μεταβατική σεζόν, αλλά μια περίοδος που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Ο Δώνης έχει στο μυαλό του μια ομάδα που θα παίζει περισσότερο ποδόσφαιρο κυριαρχίας στη δεύτερη θητεία του σε αυτή. Και αναζητεί παίκτες που μπορούν να λειτουργήσουν πάνω σε αυτό το πλάνο. Θέλει να κάνει την ομάδα του περισσότερο δυναμική, πιο… aggressive μέσα στο γήπεδο και στις δύο του πλευρές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ