Εμπρός για μια νέα ομάδα αλλά πως και με τι;

Εμπρός για μια νέα ομάδα αλλά πως και με τι;

Η ΑΕΚ πρέπει να μπει το μεθεπόμενο φθινόπωρο στο νέο γήπεδό της με μια ομάδα ανταγωνιστική που θα της δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους. Εύκολο να το λες…

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν φέτος με άδεια χέρια. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έμεινε εκτός διεκδίκησης τίτλου από πολύ νωρίς. Με προβληματικές εμφανίσεις και πλήρη αποτυχία στα ντέρμπι, έπεισε ότι δεν είχε τα αγωνιστικά φόντα για να μείνει στην κούρσα διεκδίκησης και σε πολλά παιχνίδια προβλημάτισε με την απόδοσή της. Έφτασε με βατό πρόγραμμα στον τελικό του κυπέλλου αλλά δεν άντεξε στην σύγκρουση με τον ΠΑΟΚ.

Ομάδα και παίκτες ζουν υπό καθεστώς αμφισβήτησης όχι μόνο από τους οπαδούς αλλά και από την διοίκηση. Από τον χειμώνα οι παίκτες της ΑΕΚ βρέθηκαν στο στόχαστρο του διοικητικού ηγέτη και αμφισβητήθηκε η ικανότητά τους να ανταποκριθούν. Το ίδιο επαναλήφθηκε την επαύριον της ήττας στον τελικό του κυπέλλου. Το να διαλύεις μια ομάδα είναι κάτι που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Το θέμα είναι αν υπάρχει σχέδιο και δυνατότητα να στηριχτεί οικονομικά ώστε να δώσει αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται τώρα εκεί που βρέθηκε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Στους ερυθρόλευκους ελάχιστα πράγματα έμειναν όρθια. Η ομάδα φτιάχτηκε από την αρχή. Νέος προπονητής νέοι παίκτες. Ο νέος Ολυμπιακός δεν πήρε τίτλους την χρονιά που έκλεισε. Κέρδισε όμως την εκτίμηση του κόσμου αλλά και την καθολική αναγνώριση για το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Οι οπαδοί ικανοποιήθηκαν από όσα είδαν και στήριξαν την ομάδα με την πολυπληθή παρουσία τους στις εξέδρες.

Η αλήθεια είναι πως οι υπεύθυνοι της ομάδας έψαξαν πολύ, βρήκαν παίκτες που είχαν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης αλλά και παίκτες που είχαν γράψει χιλιόμετρα σε καλά πρωταθλήματα. Ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς έκανε δουλειά που αναγνωρίστηκε και τώρα καλείται να την ολοκληρώσει. Για να γίνουν αυτά οι ερυθρόλευκοι ξόδεψαν. Τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται σε  μια αντίστοιχη κατάσταση. Καλείται να φτιάξει μια ομάδα περίπου από την αρχή. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι αυτή την προσπάθεια θα την επωμιστεί ο Μανόλο Χιμένεθ.

Η ανάγκη για επανεκκίνηση είναι αδήριτη. Το πως θα μπει σφήνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ χωρίς να τους ακολουθήσει και σε επίπεδο δαπανών, είναι δύσκολο να το υποθέσει κανείς.  Στον βαθμό που στην Ενωση επιχειρήσουν να κινηθούν οικονομικά όπως κινήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα καταφέρει η ομάδα να πλησιάσει τους ανταγωνιστές της. Κι όσο καθυστερεί τόσο πιο χρονοβόρα και κοστοβόρα θα γίνει στο μέλλον η προσπάθεια για να τους φτάσει.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι αμφίβολο αν θα κινηθεί για να συναντήσει τους δυο πρώτους. Δεν είναι απίθανο να την συναντήσει ο Παναθηναϊκός αντί να συναντήσει η ίδια τους προπορευόμενους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ