ΑΕΚ : Τα χειμωνιάτικα ματς χωρίς κόσμο (κι η γκολάρα του Κονέ)

ΑΕΚ : Τα χειμωνιάτικα ματς χωρίς κόσμο (κι η γκολάρα του Κονέ)

Είναι κάτι φιλικά μες στο καλοκαίρι που πηγαίνεις για να μην πεθάνεις μόνος σου στο σπίτι σου από τον καύσωνα και σε βρούμε 5 μέρες μετά. Είναι και κάτι χειμωνιάτικα ματς που πηγαίνεις γήπεδο γιατί σε σπρώχνει η καρδούλα σου, ρε παιδιά.

Χθες, Δευτέρα, παίζαμε με τη Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Κρύο; Αγιάζι; Αλλά πήγα, εγώ κι άλλες μερικές -λίγες- χιλιάδες θαρραλέοι, αφοσιωμένοι οπαδοί. Αυτά τα ματς, τα πιο «μικρά» είναι φανταστικά, γιατί μπορεί να μην έχουν την ορμητικότητα και την αγωνία ενός ντέρμπι, αλλά βρίσκεις την ευκαιρία να δεις παίκτες και παίκτες, από πιτσιρικάδες που παίζουν τις πρώτες τους φορές, μέχρι το come back που περίμενες τόσο καιρό. Ή,ακόμα, και την βασική 11αδα να παίζει πιο ξέγνοιαστη μπάλα και να βλέπεις πως στα σημεία το γλεντάνε λίγο, σα να βρίσκονται σε αλάνα.

Ξεπαγιασμένοι οπαδοί στο ΟΑΚΑ, λοιπό, ξέρετε, χωρίς περιγραφή του αγώνα, χωρίς χαμό, όλα καλά. Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ήρθε από τον Λάζαρο, ο οποίος έκανε την αρχή από το 8′ κι έκτοτε όλα κύλησαν κάπως πολύ εύκολα: Χωρίς Λιβάγια μεν, με Κονέ από την αρχή δε, χωρίς Βράνιες, αλλά με Λαμπρόπουλο και με Τσιντώτα σε -ακόμη- μία πολύ καλή εμφάνιση, με δυνατές εξόδους και γρήγορες αποκρούσεις.

Το γκολ του Κονέ, όμως, ήταν το κάτι άλλο. Δυνατό γκολ, θεαματικό, σε ωραία φάση, από απόσταση, γερό σουτ. Εξαιρετικό γκολ, όπως εξαιρετική και η αφιέρωση που το ακολούθησε: Στον Καρβουνίδη, τον φυσικοθεραπευτή που τον βοήθησε να ξαναβγεί στις… μάχες.

Έπειτα το γκολ του Αραούχο, από τα ωραία του φορ και στη συνέχεια αυτό που πραγματικά είχε σημασία για το χθεσινό ματς -μετά την επιστροφή του Παναγιώτη Κονέ: Η πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Γιακουμάκης και η δεύτερη, όταν μπήκε κι ο Βενιαμίν Χρήστος Γιούσης.

Σε τέτοια ματς, μικρά -ας πούμε- οι πραγματική δουλειά των οπαδών είναι να εμψυχώσει, να δώσει κατά κάποιον τρόπο το βάφτισμα του πυρός σε παίκτες που θες να τους κάνεις να νιώσουν το γήπεδο σα σπίτι τους.

Και χθες ο Κονέ, ο Γιακουμάκης κι ο μικρός, ο Γιούσης έλαβαν μια υποδοχή που -για όποιον αγαπά την ομάδα του- ξέρεις τι σημαίνει και τι υπόσχεται για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ