Για να μην ζήσει το περυσινό καλοκαίρι θέλει μπάτζετ και… συνεννόηση

Για να μην ζήσει το περυσινό καλοκαίρι θέλει μπάτζετ και… συνεννόηση

Το «κλειδί» για να κλείσει με επιτυχία για την ΑΕΚ η μεταγραφική περίοδος που ξεκινά

Πριν καλά-καλά φύγει ο Μάιος, τα μεταγραφικά σενάρια για την ΑΕΚ έχουν «φουντώσει». Κάτι απολύτως λογικό, αν λάβουμε υπόψη μας πως έκλεισε η σεζόν για την Ένωση αλλά και τι ανάγκες έχει δείξει πως χρειάζεται το ρόστερ της. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα «καυτό» καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι αποδείξεων για πολλούς.

Η διοίκηση θα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά στο οικονομικό πλάνο που ακολούθησε τα προηγούμενα καλοκαιριά, την ίδια στιγμή που πρόσωπα με σημαίνοντα ρόλο στην ομάδα θα κληθούν να αποφύγουν τα λάθη της περυσινής σεζόν. Όταν η ΑΕΚ κατέγραψε μια σειρά από αστοχίες στο μεταγραφικό κομμάτι που δυστυχώς για εκείνη, τις πλήρωσε. Και μάλιστα ακριβά.

Ένα από τα στοιχεία που έφεραν τα παραπάνω αποτελέσματα πέρυσι ήταν η… απόσταση που φάνηκε να υπάρχει μεταξύ της διοίκησης, του Νίκου Λυμπερόπουλου και του προπονητή. Εντός Ένωσης υπήρχαν διαφορετικές απόψεις για παίκτες που βρίσκονταν στη λίστα, για το ποιες περιπτώσεις έπρεπε να έρθουν στο προσκήνιο, ακόμα και για τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ο παίκτης που έψαχνε η ΑΕΚ για μια θέση.

Φέτος περιθώριο για τα ίδια λάθη δεν υπάρχει. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ σε αυτό το κομμάτι, είναι να υπάρξει αγαστή συνεργασία και συνεννόηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ένωση πέρυσι εντοπιζόταν στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Η παρουσία του Χιμένεθ δείχνει ικανή να γεφυρώσει το εν λόγω… χάσμα και να βάλει τον μεταγραφικό μηχανισμό της ΑΕΚ σε άλλη λειτουργία. Συστατικό που δείχνει να είναι το «κλειδί», για να επιστρέψει ο Δικέφαλος (και) στον δρόμο των μεταγραφικών επιτυχιών. Πάντα σε συνδυασμό με το ανέβασμα στο «ταβάνι» της ομάδας, όσον αφορά στο οικονομικό.

Η Ένωση δείχνει σε πρώτη φάση τη διάθεση να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο. Να φύγει από τη λογική των ελεύθερων παικτών και να επενδύσει σε πρότζεκτς που πιστεύει. Όπως για παράδειγμα ο Αλιού Ντιένγκ. Μια μεταγραφή που για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί χρήματα, πέρα από εκείνα που θα προσφερθούν στον ποδοσφαιριστή. Έναν ποδοσφαιριστή που έχει κερδίσει όλους εντός ΑΕΚ. Από την ηγεσία της ομάδας μέχρι τον προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ